-
Jubilarna nagrada
Zanima me da li imam pravo na jubilarnu nagradu nakon 5 godina radnog staža, bez obzira što sam imala prekid radnog odnosa između polaganja stručnog ispita i ponovnog zaposlenja u istoj zdravstvenoj ustanovi? Hvala.
-
Koliko ja znam, po zakonu imaš pravo na neoporezivu isplatu jubilarne nagrade u iznosu od 1500,00 kn za navršenih 10 godina staža. Za kraći period možda imaš pravo nekim aktom unutar firme, ali oporezivo.
-
-
imaš pravo na 5 jubilarnu godinu :
a) ako to po statutu imate pravo
b) kad ti istekne tih 5 godina
mi napr. imamo jubilarke tek od 10 godina, pa svakih pet godina dalje , ali što je u tome da treba biti točno tih 10 godina zaposleni bili u komadu bilo rasjeckano ( bez obzira da li je to odlazak u neku drugu firmu, služenje vojnog roka ili zatvorske kazne, pa i učenja, u to ne spada porodiljski i ini važeći statusi osobe u skladu djece).
Pa sad ti vidi da li imate tu mogućnost, vidi koliko si pauzirala i pribroji i sve zbroji.
Evo ti primjerta kod nas jedan dečko bio zaposlen , otišo u drugu firmu, ( oženio se ) i vratio k nama za cca 2.5 godine, nije dobio jubilarku kad je imao 10 godina staža već kad je u firmi imao 10 godina. Ili drugi napr. moj muž zaposlio se nakon 1.5 godine otiđe u vojsku i nema ga 10 mjeseci, isto jubilarnu dobi ali 10 mj. kasnije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma