Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: prirodni ciklus, krvarenje, cista na jajniku,šokovi

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno prirodni ciklus, krvarenje, cista na jajniku,šokovi

dakle,
    ja sam u prirodnom ciklusu. nisam imala nikavu stimulaciju, ništa. nisam čak primila ni ovitrelle. imala sam odnos 15. dan kad mi je LH pokoazala pozitivno.

išli smo na prirodno, čisto da zadovoljimo formu, nisam ostala trudna 10 godina prirodno pa neću ni sad, al mora se poštivat zakon!!!i ići korak po korak jer je idiopatska neplodnost.

e sad....dakle, 11.11. mi je bila ovulacija, već treći dan pojavila je lagana sukrvica, no danas evo značajan smeđi iscjedak?! nemojte odmah pomisliti kako je to implatacijsko krvarenje jer nije!

otišla sam kod svoje dr na pregled i ona je dijagnosticirala 1 veliku cistu na d.jajniku, razdijeljenu?!( šta god to značilo)i miom SPRIJEDA od 17 mm koji niko nikad nije vidio.

poslala me na color dopler, raditi markere, bhcg i uputnicu za bolničko liječenje ukoliko bi krvarenje bilo jače!

tada sam nazvala svog doktora koji mi je pratio ciklus i folikule, bio je sasvim cool, rekao da su ciste uvijek moguće, i da se UZV ne radi prije menstruacije već 2. dan menstuacije kad je sve mirno, sad jajnici proizvode svašta, itd. itd. da je to "prljanje" isto ništa jako neuobičajeno, i da u vrijeme kad budem trebala dobit M. da napravim test i onda mu se javim....

ja sam pitala moju dr koja me je pregledala postoji li šansa možda trudnoće, rekla je NE, možda trudnoće koja se zadržala u jajniku

ima li ko slična iskustva? :shock: :shock:

stvarno sam van sebe, doktorica je zvučala kao da će mi jajnik eksplodirat i ako ne umrem od krvarenja umrijet ću od opake tvorbe zvane miom!!!!!!

dr mi je rekao da sve ovo može sačekat dok ne dođe vrijeme menstruacije....

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam jednom davno dok jos nismo niti pomisljali o neplodnosti imala krvarenje koje je pocelo u doba ovulacije i nastavilo se sve do menstruacije, znaci preko dva tjedna. Bilo je to stresno razdoblje za mene, ne znam da li je od stresa ili čega, ali eto desava se i u prirodnom ciklusu. Mislim da mi se nikad kasnije to nije desilo.

O miomima ne znam nista, ali znam da imas cijelu temu.
    Btw ja sam popisala puno zanimljivih tema s foruma i kategorizirala na
    http://groups.google.com/group/gradj...sije+na+forumu

ova je o miomima
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=52237
    (ne znam ima li koja azuriranija)

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

molim vas neki odgovor :/

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

natasa, kako uopce znas da su cista ili miom izazvali krvarenje? (neki hormonalni disbalans koji bi izazvao prijevremeno ljustenje endometrija mi se cini vjerojatnije objasnjenje. )

Ciste se dosta cesto javljaju, ali koliko znam ne izazivaju krvarenje, bar ne vaginalno, jer jajnici nisu uopce spojeni s maternicom (cak niti jajovodima, jajovodi se samo naslanjaju na jajnik) nego u vrlo rijetkim slucajevima potrbusno krvarenje.

Miom je tu vjerojatno vec duze vrijeme, a po onome sto sam procitala na ovoj temi sto sam ti linkala, nije ni strasno velik, i evo sto je tamo lilium napisala:
    Miomi nisu tolika rijetkost, pretpostavlja se da ih ima 75% zena, kazu da su cesci nakon 35.godine, te kod zena s visokim BMI. Pretpostavlja se da za njih postoji nasljedna sklonost, te da njihov razvoj potencira neravnoteza hormona, koliko sam proucavala najvise se sumnja na dominaciju estrogena koji stimulira rast misicnog i vezivnog tkiva od kojeg su miomi sazdani. Bitno je gdje su smjesteni i koliko brzo rastu, puno zena ni ne zna da ih ima i ne rade im nikakve probleme.
    Ja bih se na tvom mjestu puno vise pouzdala u misljenje tvog MPO doktora.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala ti pino na sugestiji!
    ipak ću se opustiti i pokušat razmišljat pozitivno!
    ne nadati se trudnoći, jer tome su šanse 1:1000000, nego tome da cista pukne i ne stvara mi problem u daljnjem nastojanju da ostanem trudna!

i hvala na linku, čitala sam ga cijelo popodne

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    Ja bih se na tvom mjestu puno vise pouzdala u misljenje tvog MPO doktora.
    I ja bih se slozila s ovim misljenjem. Koliko citam po forumima na kojima odgovaraju doktori rekla bih da bi ti oni odgovorili bas ovako kako kazes da ti je rekao i tvoj MPO doktor:

tada sam nazvala svog doktora koji mi je pratio ciklus i folikule, bio je sasvim cool, rekao da su ciste uvijek moguće, i da se UZV ne radi prije menstruacije već 2. dan menstuacije kad je sve mirno, sad jajnici proizvode svašta, itd. itd. da je to "prljanje" isto ništa jako neuobičajeno, i da u vrijeme kad budem trebala dobit M. da napravim test i onda mu se javim....
    Ako te pino i ja nismo umirile probaj pitati na forumu Zdravlje i zivot dr. Radoncica pa ces cuti jos jedno strucno misljenje.

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da li se ta cista pojavila tek nakon ovulacije? Nije se vidjela prije dok je doktor pratio folikule?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj TwistedQ prvotno napisa
    Da li se ta cista pojavila tek nakon ovulacije? Nije se vidjela prije dok je doktor pratio folikule?
    ne, jajnici su bili čisti! Danas mi je 21. dan ciklusa, znači, nekih 5-6 dana nakon ovulacije...

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I moje se krvarenje ( smeđi iscjedak ) javljalo par dana nakon ovulacije te trajalo danima ali je moja cista postojala dugo prije toga. Ispostavilo se da je u pitanju čokoladna cista - endometrioza. Krvarenje je stalo tek nakon laparoskopije kad mi je cista skinuta.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I moje se krvarenje ( smeđi iscjedak ) javljalo par dana nakon ovulacije te trajalo danima ali je moja cista postojala dugo prije toga. Ispostavilo se da je u pitanju čokoladna cista - endometrioza. Krvarenje je stalo tek nakon laparoskopije kad mi je cista skinuta.
    znači, znala si da si imala cistu i tek kasnije su počela krvarenja?!
    a kakva je cista bila? meni dr kaže da je vodena...bar joj se tako čini?!

i molim te, ŠTA JE TO ENDOMETRIOZA?!DETALJNO, PLIZ!!!

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čokoladne ciste su guste - tvoja je vodena. I naglo je narasla.
    Ne brini - nemaš endometriozu.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ali šta je to?

puno sam čitala o tome, svakake teme su me udarale u glavu, ali nisam skontala šta je endometrioza...aj mi molim te pojasni...jel dr je danas, ne znam u kojem kontekstu, spomenula riječ enometrioza

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

znači, ona može biti bilo gdje? ne mora biti na janiku?? ja to garant imam, jer imam poneke simptome, bolni odnosi, otežamo mokrenje...itd

jel moguće da to nije niko vidio? već dugo???

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moguće je - obično treba i 10tak godina da se otkrije.
    I jedino se laparoskopijom može potvrditi.

Ali, ukoliko imaš vodenu cistu - nije endometrioza.

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nataša postoji jedan vrlo jednostavan i moguć razlog zašto dolazi do preranog krvarenja. Zove se probojno krvarenje, a nastaje kada nivo hormona padne ispod razine normalne za taj dio ciklusa i dođe do krvarenja.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="TwistedQ"]Moguće je - obično treba i 10tak godina da se otkrije.
    I jedino se laparoskopijom može potvrditi.

vjerujem da imam trenutno vodenu cistu, a endometriozu godinama, koliko već osjetim tegobe koje sam navela

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

o, nataša, imenjakinjo želim ti najbolji mogući scenarij

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dakle, Nataša... tvrdim s verovatnoćom od 90 odsto da ti ni cista (ma koja bila, vodena ili čokoladna) a posebno ne miom nisu doveli do sukrvice i iscetka. Imam 2 ciste (i vodenu i čokoladnu) i mnogo veći miom i nikad to nisam imala... Sukrvica pa čak i krvarenje u sred ciklusa može biti iz mnogo drugih razloga, zbog bakterija na primer... a već imaš neke simptome, bolan odnos i otežano mokrenje, draga moja moraš odmah naći pravi uzrok tome. Idi na kolposkopiju, uradi sve briseve, testove na ešerihiju, klamidiju, sve, sve... Ciste i miomi tako nešto ni slučajno ne prave.
    A možda i jesi trudna, sorry ali kako tvoja dr sa takvom sigurnošću može da tvrdi da nisi? Ne znam, jedino ako ne vidi žuto telo kao dokaz O, zapravo ne znam mnogo o tome...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    o, nataša, imenjakinjo želim ti najbolji mogući scenarij
    fala draga......

jill, ne znam ti ni ja puno o tome, ali na internetu svagdhje se može naći kako cista koja izaziva disbalans hormona može uzrokovati krvarenje.

imala sam i ja prije ciste, nekoliko njih, i nikad nisam imala krvarenja, zato sam sad i u frci, to mi je nešto sasvim novo!

svakako, čekam da dobijem M pa na UZV pa ćemo vidjet, nadam se da je više neće biti!

obilniji iscjedak kao da je stao, tu i tamo na papiru se nešto svijetlo smeđe nađe.....( sorry na opisu)

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da je Jill upravu i kod mene isto bile ciste i endom. i ove folikularne i miomi i nikada nisam imala krvarenje usred ciklusa pa mislim da nema mjesta panici

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

želim ti iz sve snage da ne dobiješ M i da ipak bude pravi hepiend

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala vam curke moje na lijepim željama, no čisto sumnjam u takav ishod. kao što rekoh, samo se nadam da će siste sa menstruacijom otići , a da miom neće smetati u daljnjim IVF postupcima koji slijede!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a sad evo malo baš crvenkastog iscjetka :? :? :?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dodala bih, danas sam u jednom trenutku osjetila pojačan iscjedak, kad sam pogledala na ulošku je bio jači vodenkasti isjedak, alagno roskas( od krvi, naravno) . bez ikakvih bolova, ništa!
    i sad nadalje vodenasti isjedak je i dalj prisutan, šta je to sad?? kakac ciklus ovaj mjesec, za poludit!!!! :shock: :shock: :shock:

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

neko????

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja sam imala cistu na jajniku, pa me je ubilo u pojam kad mi je dr. rekao da ništa od postupka (prije jednu godinu), nego da sačekam M pa da ćemo vidjet je li cista otišla, da idem u postupak (cista nije krvarila, bila je mala). Ja sam u tom ciklusu prirodno ostala trudna i nažalost je završilo spontanim, ali sam onda za dva mjeseca opet zatrudnila - moja bebica stiže oko 7.2.
    Znam i jednu ženu kojoj su miom otkrli tek u trudnoći, a mali sad ima šest godina i prekrasan je.
    Od srca ti želim sve najbolje, kao što je rekla i Sretna - najbolji mogući ishod.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •