Ponosni Tata! objavljuje - rodila se junačina od 4,20kg i 54cm! Punih 15 sati gnjavio hrabru mamu i konačno odlučio promolit svoju malu kmezavu njuškicu, grleno nam vrisnuo dobrodošlicu i nagradio roditelje svojim novim mladim životom!
Za početak ŽIVIO MI SINE 100 GODINA!
Dječak je u međuvremenu već došao i doma. Malo slatko skvarcano biće, maše samo ručicama, šeta znatiželjno okicama u krug ko da važno nest snima i otvara usta ko riba samo kad je gladan. Miran je ko kruh, neda se čak ni isprovocirat da drekne, mislim ono karakter i po - na tatu!![]()
Molim sve forumaše dobre volje da pristupe savjetima i informacijama koji bi koristili situaciji u kojoj smo se našli, s novorođenim djetetom u kući, a zanima nas puno toga specifičnog za početak malog života i sve obaveze koje nam slijede i volili bi većinu informacija dobit baš ovdje na jednom mjestu, vašim savjetima, preporukama, idejama, pa da ne lutamo po bespućima. I zgodni linkovi su dobrodošli.
E sad mama doji, al ima problem s količinom mlijeka, pa iako NIKAKO ne namjeravamo odustat radi toga, prisiljeni smo koristit zamjensko mlijeko kao dodatnu ispomoć. Da li treba dijete unosit i dodatnu tekućinu osim mlijeka? vodu, čaj i sl.? ako da, šta se preporuča?
kad se prokuhava voda za zamjensko mlijeko (*******) da li može duže vremena tako prokuhana stajati na sobnoj temp., pa se samo parcijalno podgrijavati onoliko koliko treba za flašicu ili svaki puta iznova treba svježe prokuhavati?
U zagrebu smo pa me zanima formalno gdje i što treba priložit za ostvarivanje onih poticaja od grada i naknade od HZZO i do kada?
Kada se zove patronažna sestra za savjet i onu inicijalnu pomoć? dal je to prvi tjedan, drugi, ili čak i ranije...
evo zasad, kak mi šta drugo padne na pamet bit ću slobodan ovdje iznijet i pitat.. ak kome padne koja pametna i važna stvar slobodno nek iznese!
daddycool editirao naziv adaptiranog