-
Duga borba sa soorom - iskustva?!?!
Zanimaju me vaša iskustva duge borbe sa soorom (20-30 dana i duže)!
Opišite koliko dugo ste muku mučile sa soorom i što ste sve poduzimale po tom pitanju!
-
Nama nije trajao toliko, ali se vraćao stalno, nekoliko meseci.
Najvažnije od svega je bilo to što sam ja počela da pijem probiotike. Nisam mogla da izbacim slatkiše skroz, ali sam se trudila da smanjim. Izbacila sve mlečno (osim čokolade
).
Ako je baš zagustilo, onda sam i N davala probiotike.
I nije nam se vratio godinu dana, do pre nekih 10 dana :D Sad smo opet na probioticima.
-
Zaboravih: kod nas sam uvek samo ja imala simptome, crvene, bolne bradavice. Kad sam shvatila koji je prvi trenutak, bilo je lakše. To je onaj početak, dok još ne počne da boli već bradavice samo svrbe i nekako baš prija kad se dete prikopča na sisu, kao da me počeše. Tad bi odmah krenule sa mazanjem Daktarina. Nađa nikad nije imala one bele naslage u ustima, a ni ono trljanje sodom bikarbonom rastopljenom u vodi nam nije davalo neke rezultate. Daktarin bi rešio problem, ali bi se soor vraćao posle desetak dana. Dok nismo počele sa probioticima.
-
Kad god bih probala nešto slatko postala sam rasadnik gljiva...Ph tijela se promijeni i to je blagodat za njih, odmah rade tulum i razmnožavaju se ko blesave..
Prije sam mislila da se to odražava samo na vaginalo područje (manifestiraju se gdje si najslabiji) dok mi sad dijete nije dobilo soor.
Dakle, gljive su u mom cijelom tijelu i u mlijeku i zato je i dijete dobilo soor.
Ovo je bilo otkriće, jer sam do tada mislila da se gljive lokalno nasele, a one se zaletile u "seobu naroda" po meni cijeloj...
I reko sama sebi : fućkaš slatko / iako sam do tog otkrića bila neizlječeni ovisnik o čokoladi / (bilo što sa šećerom, znači ni musli ni išta iole zdravo gdje ima šećera). Nema šanse da se dovedem u situaciju da moje tijelo prehranjuje 50tu generaciju candide...
Počela sam jesti češnjak (pred spavanje tako da nemam zadah po danu) i djetetu ne smeta, gutim se u acidofilu... Već mi je bolje...
Sve je na tebi i tvom karakteru i čvrstoj odluci.
Znači treba dovesti tijelo u balans a ne piti lijekove, stavljati tablete...
-
-
cure su super rekle. moje iskustvo ukratko:
izbaciti:
šećere
brašno i kruhaste proizvode
mlijeko i mliječne proizdvode osim acidofilastih
uvesti:
acidofil i kompaniju
citrofit
prije podoja pranje, poslije podoja pranje dojki, namazati nekom antimikotičnom kremom, čistiti djetetu nakon svakog podoja usta i jezik steilnom kompresicom, ako i ono ima soor onda još namazati nekim gelom za to (ili u našem slučaju je jedino pomagalo nistatinske kapi- na našem tržištu teško nabavljive jer pliva ne proizvodi a zamjena su im mycundex koji se naručuje i nešto čeka)
biti dosljedan u higijeni dojki i usta djeteta, ako koristi dudu i/ili bočice onda to češće sterilizirati (moj je u početkiu svog života naviknut na dudu u bolnici kad je hospitaliziran pa ju nisam izbacivala ali sam mu u vrijeme soora sterilizirala svaki dan i mijenjala ih nekoliko steriliziranih u danu)
pripazi i na moguć zastoj zbog soora. sretno!
-
Hvala cure!
Još da malo pojasnim, ne trebam savjete nego vas molim da nam opišete svoja iskustva duge borbe sa soorom!
-
Borba ko borba,
- mažem malenoj Rojazol gelom usta nanoseći s gazicom i gadi mi se to što radim jer znam da joj dajem kemiju
- sise me svrbuckaju a i njih mazuckam istim gelom
- i ne jedem slatko više uopće, čak sam i med trenutno izbacila
Al znaš što, 3put sam sretnija jer sam na dobrom putu da zauvijek ustabilim svoju prehranu i da svojim primjerom djetetu kasnije pokažem kako da živi candida-free...
Što da ti kažem, postoji puno većih tragedija od tog trenutnog problema. On će kad tad proći...
-
meni je najviše pomoglo svakodnevno ispiranje (ili namakanje ako je bilo vremena) bradavica otopinom sode bikarbone, oko 1-2 žličice na veliku šalicu (cca 3 dl).
Nije prešlo na usta djetetu, tako da za to ne znam.
-
Hvala pomikaki na ideji...
meni je danas baš palo na pamet malo octa stavit u vodu i time ispirat bradavice (nakon podoja umočim vatenu blaznicu i premažem bradavice, a prije podoja isto samo s vodom da dijete ne papa ocat), a ovo sa sodom b. je isto dobra caka! :D
-
došla sam na ideju kad sam ovdje pročitala da je za gljivice na bilo kom dijelu tijela jako dobar lijek namakanje u toploj vodi sa sodom...
Prvo sam mazala Daktarinom, ali to ih je jedva držalo pod kontrolom. Namakala sam u sodi nekoliko mjeseci svako jutro, ali odmah na početki sam vidjela očit napredak. Tako da sam od Daktarina i odustala, premda se može koristiti soda i uz druge preparate. U prehrani nisam mijenjala ništa. Nastavila sam ispirati i još dosta vremena nakon što su svi simptomi nestali, da se ne bi vratilo :puj-puj:
-
e ovo s octom jučer što sam premazivala i nije baš idealna opcija, iako je dezificijens i gljive ne preživljavaju u kiselom okružju, ocat sam po sebi nagriza, tako da su mi bradavice postale još nadraženije...
od sada sam na pomikakinom receptu
-
Kod nas je trajalo dok je trajalo i dojenje tj oko 2.5 godine.
Prošlo bi tijekom i nakon terapije, a onda se vratilo za oko 2 tjedna.
Uzrok sam, naravno, bila ja.
-
soor? to je neprijatelj koji nikad ne spava... čeka u prikrajku i kad si najopušteniji onda te zaskoči i zaboli jače no ikad...
počelo je nedugo nakon povratka iz rodilišta s ragadama. Dok su na jednoj dojci ragade brzo zarasle, na drugoj nisu ni nakon par tjedana, s tim da je bol pri dojenju postajala sve jača. Dijete nije imalo nikakve simptome. Ubrzo je bradavica postala bijela i suha. Cijelo vijeme bez obzira na bol dojila sam na obje dojke. Ponekad je bilo nepodnošljivo bolno. Ponekad je toliko bolilo da bi mi palo na pamet da uzmem škare i odrežem bradavicu, ne bih li osjetila nekakvo olakšanje...
Cijelo vrijeme sam mazala rojazol gelom i pila probiotike. Bol bi popustla nakon dva-tri tjedna mazanja, bila bih mirna tjedan dana a onda opet ispočetka. Ragade bi se opet pojavile i teško bi zarastale.
Sad je neka tri tjedna dobro. (božepodrži) Pijem probiotike, homeopatske kuglice protiv candide i koristim rojazol, ali ne gel već kremu (mislim da ima bolji učinak).
Po meni, soor najgori utjecaj ima psihu. Mene bi ponekad znalo uhvatiti opće beznađe, nedostatak vjere da će biti bolje, da će ikad proći...djetetov plač mi je bio nepodnošljiv, osobito ako sam znala da je zbog gladi...
A onda bol prođe i dojenje opet postane čisti užitak...(nadam se da će i ostati)
-
mi smo ovako:
Nistatin rastvor 10 dana 3x dnevno pre podoja po 35 kapi
mazanje bradavica tim istim nistatinom (svaki po zavrsetku svakog podoja)
probiotik za mene i bebu
izgleda da smo se na taj nacin resili problema, ali proveravamo svaki cas i obnovicu kuru probiotikom uskoro.
inace, sto se tice moje ishrane, upravo prelazim na Montignac, sto bi bilo dobro protiv gljivica
-
Evo nestao nam je soor, a ja i dalje ne papam rafinirani šećer u bilo kojem obliku. Uistinu je bilo do njega jer sam normalno jela kruh, a od mliječnih uz acidofil i maslac (razne kombinacije, al umjereno).
I uopće nisam u apstinencijskoj krizi zbog šećera, jednostavno sada papam više povrća, voća, sjemenki i badema npr.
I dragi me ščapio za guzu neki dan i rekao, uuu što smo se utegnuli! Što će ga reći, kile su mi se same od sebe počele topiti :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma