soor? to je neprijatelj koji nikad ne spava... čeka u prikrajku i kad si najopušteniji onda te zaskoči i zaboli jače no ikad...

počelo je nedugo nakon povratka iz rodilišta s ragadama. Dok su na jednoj dojci ragade brzo zarasle, na drugoj nisu ni nakon par tjedana, s tim da je bol pri dojenju postajala sve jača. Dijete nije imalo nikakve simptome. Ubrzo je bradavica postala bijela i suha. Cijelo vijeme bez obzira na bol dojila sam na obje dojke. Ponekad je bilo nepodnošljivo bolno. Ponekad je toliko bolilo da bi mi palo na pamet da uzmem škare i odrežem bradavicu, ne bih li osjetila nekakvo olakšanje...
Cijelo vrijeme sam mazala rojazol gelom i pila probiotike. Bol bi popustla nakon dva-tri tjedna mazanja, bila bih mirna tjedan dana a onda opet ispočetka. Ragade bi se opet pojavile i teško bi zarastale.

Sad je neka tri tjedna dobro. (božepodrži) Pijem probiotike, homeopatske kuglice protiv candide i koristim rojazol, ali ne gel već kremu (mislim da ima bolji učinak).
Po meni, soor najgori utjecaj ima psihu. Mene bi ponekad znalo uhvatiti opće beznađe, nedostatak vjere da će biti bolje, da će ikad proći...djetetov plač mi je bio nepodnošljiv, osobito ako sam znala da je zbog gladi...
A onda bol prođe i dojenje opet postane čisti užitak...(nadam se da će i ostati)