maria71 prvotno napisa
![]()
![]()
I naravno, potpis
maria71 prvotno napisa
![]()
![]()
I naravno, potpis
nakon što sam provela doma 2 mjeseca prije poroda i 3 mjeseca s bebom, skupila sam hrabrosti da otvoreno kažem koliko mi fali moj posao.
to je jedan od onih poslova u kojima se vidi rezultat. kad prođem zagrebom ili nekim drugim gradovima vidim zgrade i to je to - za mene prekrasno.
a kad prođem svojom kućom, ne vidim ni ručka, ni popeglanog veša, ni oprane kupaone- to traje samo tren.
možda mi se zato čini da mi je na poslu okruženje super, direktor super, posao zanimljiv, samo radno vrijeme zna biti predugačko (radni vikendi , da ne bi radila popodne, ili radni dan koji počne oko 5.30 sastankom s direktorom i njegovim psom u parku (to mi je super)). plaća je ok, što više radim -više zaradim.
sad mi samo nedostaju i tako će biti dok beba ne navrši godinu dana , bojim se da ako bi počela raditi doma pomalo, skroz bi me preuzelo
mamitzi, ni vrag da radis za bandica :?
I meni se tak učinilo. Nema puno šefovskih peseka koji se dižu u 5.![]()
stvarno ste me razveselili - koja šašava podudarnost.
naš mile nije bandić, niti naša rea nije - ne mogu se sjetiti imena bandićevog psa. mi smo stvarni ranoranioci radioholičari i stvarno se jako volimo svi u uredu.
Ok, ima puno različitih iskustava i vrlo mi zanimljiv topic, ali me mući zašto nitko ne napiše koja mu je struka, pa nije to valjda zabranjeno pisati
Ah, tako cu i ja kada dobijem na lotu.marijanada prvotno napisa
ima topic na kojemu smo sve nabrajale i zaključile kako je ovo, valjda, najobrazovaniji forum.paws prvotno napisa
idem potražiti.
Završila sam izvanredni studij ekonomije, VŠS, zvanje - ekonomist za tajničke poslove, radim kao voditelj ureda.
I uživam u svom poslu.
![]()
Zanima me u kojoj struci radite(ne koju struku imate završenu)apricot prvotno napisa
Zanima me da li se može izdvojiti koja struka kao pozitivnija od neke druge![]()
![]()
U potrazi sam za poslom iz snova, pa možda kroz ovaj topic dobijem neke bitne informacije
![]()
![]()
Tiskara
Dipl. ing.
(Ak se dobro sjecam, mislim da smo iste struke paws)
10 godina od diplome i 10 godina rada u struci
Placu nevidjela jos malo pa treci mjesec
Zasto i dalje radim :? A tko to zna, ili zivim u nadi, ili samo produzujem agoniju, ili sam rob navike...![]()
Da, da ista smo struka, i ja ing. grafike, svega se sjećam i divim ti se.Djenka prvotno napisa
Radila kao i ti u struci(recimo tiskari) 3,5 godine, psihički propala, a opasno je krenulo i na fizičko zdravlje, tako da me moja struka više nikada vidjeti neće.
E sada, šta dalje, to mi je trenutno veliko pitanje![]()
Negdje sam nedavno procitala da jedino energetika ima neki prosperitet
Bankarstvo, turizam... bore se,
ostalo down.
Ja krenula s nekim samoobrazovanjem, u smjeru pojacavanja znanja stranih jezika, pa marketinga, pa prodaje... malo mi puno sveg tog samodoskolovavanja, ali sto ces kad mogu biti konkurentna jedino, cini se, da znam sve.
Eto, ja doma i imam jednog Abramovića (sa Ć), pa svejedno moram radit :Dmaria71 prvotno napisa
Inače, i moj Abramović i ja bi najrađe oboje bili kućanice vulgaris. Možda da pišemo rođaku u Rusiju![]()
Jooj, potpuno krivi smajlić iza ovog "moram radit", trebao je bit bilo koji drugi... 8)![]()
![]()
Dipl. novinar (PR), a radila sam, osim u novinarstvu, i u banci i osiguravajucoj kuci. Ovo drugo dvoje svakako nije za mene, kao niti posao kucanice.
Profesorica hrvatskog, radim u dekanatu jednog zagrebačkog faksa kao tajnica dekana/lektor.
Radim u jednoj opsegom nevelikoj (mislim na broj zaposlenih), ali znacajem velikoj financijskoj instituciji.
Kolege ok, nit' smrde, nit' mirise, nije da se bas privatiziramo, ali ajmo reci da ok suradjujemo i da atmosfera nije neugodna (iako nije ni bogznakako ugodna).
Placa vrlo dobra/odlicna za HR prilike, beneficija nekad bilo, sad se spominjalo, radno vrijeme podnosljivo.
Jucer kaze kolega: 'Sta nam fali: na toplom smo, ne tuku, placa ipak dodje...'
To je, oprilike, to. Posao skoro krajnje neizazovan, unatoc tome sto 'ne tuku', razmisljam o promjeni.
Turistički vodič
KO što je gore rečeno, turizam se bori...nadam se ne s vjetrenjačamaznate, imam se vremena nadat skroz do iduće sezone, na ljeto, dotle sam bez posla :/
Evo, ja sam energetičar. Da sad biram zvanje, opet bi isto odabrala.Djenka prvotno napisa
ja sam već pisala, dipl.iur. radila u struci i van nje, u prodaji. sad se nadam poslu u struci.
energetika ima budućnost? stvarno ste me zainteresirale.
ipak, nekako nemam srca ostaviti moje drago starinsko zanimanje elektroprojektantice, izvući knjige s faksa i biti energetičar (mislim da je to bio smjer koji sam završila) na etf-u.
Moja struka nije tajna: zavrsila sam faks za hotelijerstvo i ekonomiju u NL
dipl povjesničar umjetnosti i rusist (znam, kombinacija za p....)
radim u struci kao povjesničar umjetnosti.
Sadašnje radno mjesto mi je savršeno ( :D :D :D :D ).
U prošlosti sam isto radila u struci ali u groznim uvjetima.....no gledajući danas, puno sam profitirala.
Obožavam svoj posao, kolege su dobre, zanimljivo je....
Plaća je skromna, ali nije sve u lovi.....
Radim u velikoj firmi, SSS, radim u struci, posao tako tako kao i kolege, plaća više nego OK, radno vrijeme fiksno od 8-16, za sada ne mislim ništa mijenjati.
Kad nađemo taj konkretan topic, što je Apri napisala, ovaj ćemo zaključati.
Nije baš filozofski, zar ne?![]()
Po struci sam medicinska sestra, radim u struci i volim svoj posao jer ovaj posao ne možeš ni raditi ako ga ne voliš! Na odjelu mi je što dalje ekipa sve mlađa pa mi je i veći gušt, gl. sestra mi je super, posao težak, odgovoran pa prema tome i potplaćen,ha,ha
Po struci dipl.ing.građ.
Radim recimo u struci, srednja državna firma, administrativni poslovi, kolege tako tako, da ima manje zakulisnih igara bilo bi bolje. Plača osrednja, ali smo zaštičeni ko lički medvjedi. Da li sam zadovoljna? Nisam, jer je posao dosadan i nemotivirajući. Moj profesor na faksu, kad sam mu rekla gdje idem raditi, rekao je neeee, pa nije to za vas. Imao je pravo!
Ali, za sada mi odgovara sigurnost, fiksno radno vrijeme, godišnji, treći porodiljni i niko ne radi frku, a u budučnosti? Nadam se samo da neću biti mrtva za struku.
Kučanica? Ni mrtva, nisam to ja.
Po struci pedagoginja i anglistica, radim u struci u jednoj školi, na puno i neodređeno radno vrijeme, uglavnom s klincima s kojima je potrebno raditi po prilagođenom programu. Prosvjeta ko prosvjeta, zna se kakve su plaće, ali sam u trenutnoj poziciji i više nego zadovoljna, imati takav posao u ovako nježnim godinama nije uopće loše.Kolektiv je izvrstan, svi su međusobno pomažu, jedino mi je daleko putovati na posao.
Zanimanje: ekon.stručni radnik, radim kao administrator u državnoj firmi već 13 godina.
Ekipa-fenomenalna :D
Plaća-osrednja, ali sigurna (iako nedovoljna s obzirom koliko se radi)
Beneficije-teško ostvarive, muka mi je kad moram tražiti izlaz radi vađenja krvi ili ne daj Bože da mi se dijete razboli![]()
Šef-recimo nešto poput Barba Luke (nije bitno koliko radiš, da li dobro radiš, bitno je da si iz južnih krajeva)
Sve u svemu srednja žalost, nekad me uhvati fjaka da bi išla negdje dalje jer ionako radim kao da je moja vlastita firma ali opet :/ nisam baš više mlada, opet se dokazivati...ne znam baš
Nisam zadovoljna.
Svaki dan putujem 4-5 sati, radim u smjenama, svaka druga subota radna...
Svaki vikend ponovno upoznajem svoju djecu
Da je ne znam kakva plaća, nije dovoljna :/
Radim na hitnom prijemu u bolnici.Rad u smjenama,posla za još jednu ekipu al ne žalim se baš previše.
Plaća-solidna iako za količinu stresa i uvjete rada premala
Ekipa odlična,ne dam ih nizašto na svijetu
Trenutno se nadoškolavam nebi li bar za koju godinu bilo bolje(živim u nadi)![]()
Radim u kući, radno mjesto: "Full-time mama". Radno vrijeme 24/7. Plaća 0 kn. Razina stresa: ogromna. Rezultati rada: ogromni. Napredovanje u poslu: minimalno. Pravo na godišnji- ne!. Pravo na slobodne dane: kad uskoči zamjena a srećom zamjena uskače jednu večer tjedno. Odnosi u firmi: savršeni
Dipl. ing. elektrotehnike, radim već cca 15 godina u velikoj firmi, područje telekomunikacija. Plaća dobra, radno vrijeme klizno. Posao zanimljiv, napredovanje moguće. Radna okolina odlična.
radim u banci, sa SSS... prije pet godina kada sam dobila posao bila sam :D a danas sam(još uvijek sam na porodiljnom, ali za dva tjedna se vraćam na posao)
plaća je solidna - iznad prosjeka, međuljudski odnosi odlični, radno vrijeme :/ , previše prekovremenih koji naravno nisu plaćeni
ono zbog čega ne želim više raditi taj posao je stres. ogromna količina stresa, zbog velike odgovornosti i prije svega zbog prevelikih očekivanja nadređenih.
jedino što se traži od nas je prodaja i to pod svaku cijenu. više nije bitno kako ćeš prodati i hoćeš li poslije imati nezadovoljnog klijenta, a meni se to gadi![]()
pobjegla bih sutra od tamo, ali na žalost raditi moram, a bolje opcije trenutno nemam![]()
mogu se samo nadati... i tješiti da mi je s obzirom na situaciju u državi dobro
uciteljica, diplomirala prije 15 godina i nikada nisam radila u struci, a izgleda da i necu. nezaposlena i normalno, nezadovoljna...
radim u prosvjeti, volim svoj posao, zadovoljna sam kolektivom koji je mal, ali složan, plaća je ok, još jedino malo bolji uvijeti i sve super![]()
ja sam isto (elektro)energetičar.Peterlin prvotno napisa
je, je.mamitzi prvotno napisa
ja radim u struci.
nadam se da ste u pravu![]()
ispričavam se na lošem kvotanju.
Dipl. učiteljica, radila u struci ukupno 4 mjeseca na zamjenama. Trenutno radim do bola dosadne poslove u firmi od tate jer posao u školi (osim zamjena od tjedan dana) ne mogu naći, a trenutni posao ima prednosti kao što su bolovanja (više sam na bolovanju za klince nego na poslu), malo veća plaća nego u školi, auto od firme.
Čekam da kriza prođe, smišljam ideje, razmišljam što želim raditi u životu. Posao u školi me poprilično razočarao, svako jutro sam se gušila u autu na putu do škole, dobila skoro astmu. Nemam pojma je li to bilo od silne odgovornosti i perfekcionizma ili od toga što posao u školi nije za mene.
Godine: 31, potrebna: profesionalna orijentacijakatastrofa!
Prof. matematike i inform., dipl. knjiznicar. radim kao voditelj knjiznice na faksu, placa ko i profesorske u skolama. kao voditelj imam previlegiju odabiranja smjene u kojoj radim ,pa radim samo prijepodne i to je jedina prednost jer inace neznam kak bi sa cuvanjem. nema godisnjeg van ljetnog ferija i nema bolovanja(pokrpaj sebe i djete za dan-dva).
dobro je, al moglo bi i bolje.