Cure, posto toliko pricaju o nasim smrzlicima, odlucila sam otvoriti anketu o njima. (3-dnevni, 5-dnevni....)
1.Imate li ih, i ako da koliko?
2.Kanite li doci po njih?
(p.s. nije vazno da li su u inozemstvu ili doma)
Cure, posto toliko pricaju o nasim smrzlicima, odlucila sam otvoriti anketu o njima. (3-dnevni, 5-dnevni....)
1.Imate li ih, i ako da koliko?
2.Kanite li doci po njih?
(p.s. nije vazno da li su u inozemstvu ili doma)
DA, kanim doci po njih. Nakon sto ovu mrvu rodim ( nadam se da ce sa mojom trudnocom biti sve ok) kanim otici po bracu ili seku od mrve. :D
sve sam potrošila...
za bracu ili seku morat ćemo opet praviti friške
Xsve sam potrošila...
za bracu ili seku morat ćemo opet praviti friške
Princezu imamo, a imamo i 5 smrzlića u koje vjerujemo...![]()
Od 6 js, oplodila mi se samo jedna, tako da je jedva bilo za transfer (neuspješan), a o smrzlićima smo mogli samo sanjat...
Ako ćemo kojom srećom u budućnosti imati smrzliće (nakon pada ovog zakona u HR ili u Sloveniji u koju se spremamo), već smo MM i ja odlučili da se obavezno vraćamo po njih, čak i u scenariju da nakon duplića idemo po nove dupliće!!!
imali smo 4 smrzlića, prenjeli smo ih u toplo, ali nisu izdržali.
Nadam se smrzličima iz svegu idučem postupku!
Kad na žalost neće Hrvati hoće netko drugi!
Ne, ovdje ih nikada nismo uspjeli dobiti, ali im se iskreno nadam u Mariboru :D
Mi jučer uzeli svoja dva pingvinića!!!! Sada ih mazimo i pazimo i molimo s da ostanu s nama!
Mi smo u prvom postupku imali dva, nakon negativne bete otišli po njih, ali nisu se uhvatili. Ako budem imala smrzliće opet sigurno bi išla po njh i da rodim blizance ili trojke, nema šanse da bi ih bacila.
Mi smo iz prvog postupka imali 2 smrznute blastociste, koje na zalost nisu prezivjela odmrzavanje. U anketi sam odgovorila s NE.
Zanimljivo je to da su nasi smrzlici bili medju onima prvima koje su poceli zamrzavati u Rijeci, ali isto tako i medju zadnjima koje se odmrznuli. Jer tek sto su u proljece 2009. poceli zamrzavati embrije, vec su sa time morali prestati..![]()
da imamo još 3 u jednoj slamčici i ako bog da nadam se da ćemo brzo po n jih :D :D :D
evo da se i ja pridružim od 7 blastocista dvije vračene i obje se primile te imamo 5 smrznutih,nadamo se nakon poroda i kada dođemo k sebi a dečkići malo odrastu ići po smrzliče![]()
![]()
imam 4 smrzlića i uskoro idem po njih :D :D :D
Da ih imam više vratila bi s euvijek ponjih
Nismo imali smrzlica. Planiramo ici na drugo dijete i ako tada bude smrzlica sigurna sam da cu se vratiti po njih.
Imamo 2 blastice (5.-6. dan) na "zimovanju" , i ako Bog da da sa ovom trudnocom bude sve kako treba, mm i ja smo se dogovorili da obavezno i cim se bude moglo ,idemo po njih, nemam namjeru dugo cekati jer imam 37 god.
A imamo i jednu veliku curu od skoro 11 godina koja jedva ceka da joj se ispuni zelja o sestrama i braci. Tako da smo svi ZA!![]()
Imala sam dosad iz svakog postupka smrzliće - iz prvog na VV-u jednoga 3. dana, vratila se po njega, iz drugog na VV-u više, mislim 5-6 3. dana, ali četri su preživjela odmrzavanje, vratila se po njih, u Mariboru tri, dva 5.-tog i jednog 6.-tog dana, vratila se po njih, i upravo se jedan od njih, od svih mojih embrija, zakačio, a bila sam izračunala da je bilo sve skupa 13 embrija, znači, meni je baš FET donio moje dijete. Iz svake stimulacije sam dosad imala smrzliće, po sve se vratila. Dg. idiopatija, ali je jedan jajnik mikrocističan, na slabije stimulacije (klomifen par menopura) ne reagiram (tri prazna folikula), u prirodnjaku prazan folikul, ful stimulacije su se za mene pokazale dobitne, i to baš smrzlići.
niti u stimuliranom niti sa klom. nijedan smrzlić, na žalost. nadam se da ću ih u Slo imati, i obavezno se vratiti po njih! bilo bi to super pa da si ne moram nanovo šokirati organizam...
Da 1-5 (evidentirala sam u anketi).
Dosadašnja iskustva:
1 stimulacija: zamrznuto 10 (u dvije cjevčice po 5) od kojih su 2 bile blastocoste. Odmrzavanja prošlo loše i ostalo samo 5 koji su nakon odmrzavanja ocijenjeni kao loši. Vraćeno svih 5, ß=0
2 stimulacija: zamrznuto 9 (u dvije cjevčice po 4 i 5 od kojih je jedna bila blastocista). Odmrznuta cjevčica sa 4 i "preživjele 3, od kojih su se primile 2. Jedna se prestala razvijati u 5tj, a druga u 10tj trudnoće.
Nadam se da početkom iduće godine idemo po preostale i da će preživjeti odmrzavanje. Kod zamrzavanja je rečeno samo da embriji šareni. Zamrznuti su 5 dan.
Imam jos 12 smrzlica od 24 koliko ih je bilo u mom prvom IVF-u. Zamrznuti su 4*6 (iskljucivo zbog ogromne guzve na VV - trebali su biti podijeljeni u vise epruvetica).
Upravo idemo po jednu turu pa cemo vidjeti za dalje.
eto nas kod dr.Reša čekaju dvije lijepe blastice ako sada ne uspijemo idemo po njih hitro!!!
Iz svih 7 IVF-ova dobili smo samo jednog smrzlića (nikad nismo imali puno embrija, unatoč puno JS). Bili smo po njega pred 8 dana.
Nisam glasala, jer ne znam broji lli se smrzlić kji je već u trbuhu za "da", ili "ne"![]()
prvi ET nije uspio, imali smo 2 smrzlica, a rezultat tog FET-a tamo spava u kinderbetu.
na proljece sve ispocetka...
od 5js dobili samo je embrij, tako da kad budemo išli po seku ili bracu sve ponovo prolazimo
imamo ih i idemo uskoro po njih
s obzirom na ishode mojih prethodnih trudnoća ne bih se usudila ponovno ići na stimulaciju ali po smrzliće idem...pa šta bude![]()
imamo ih i idemo uskoro po njih
s obzirom na ishode mojih prethodnih trudnoća ne bih se usudila ponovno ići na stimulaciju ali po smrzliće idem...pa šta bude![]()
da imam smrzliće vjerojatno bi otišla po njih, ali pošto nemam (nikad ne reci nikad) - mislim da je s našim sinčićem gotova MPO priča
I sad, pogledajte rezultate....
Apsolutno drugacija prica nego to prikazuju u medijima...
Trebalo bi ovu anketu stavit u medije, ali onda bi rekli da kaj ce vam opce onda smrzlici - s obzirom kako prevrcu svaku rijec..... :/
Moj prijedlog je da se anketa nastavi i da se javi što veći broj (jer je ovo premali uzorak za statističke analize i objavljivanje), a do tad se nadam da ću se i ja javiti sa smrzilićima i da će se anketa objaviti pa da će se vidjeti pravo stanje stvari.
Da, ostalo nam je 15 zamrznutih blastocista - nadamo se da cemo uskoro ici po jos jednu bebu. Nova stimulacija ne dolazi u obzir, nadamo se da cemo uspjeti sa smrzlicima a ukoliko nam nije sudjeno imamo jednu prekrasnu kcer s njom smo najsretniji na svijetu![]()
Ne, mi nikada, nažalost, nismo imali "viška" embrija koje bi mogli sačuvati nego svaki put nanovo
Imamo ih i nadam se da ću vrlo vrlo brzo po njih, tj. u pripremi sam za FET. Želim da mi se FET obavi u besprijekorno dobrom ciklusu, pa makar riskirala višeplodnu trudnoću :D .
ja recimo sumnjam da će se javiti cure koje će reći - imam smrzliće i neću ići po njih, ili ako uspijem s još jednim smrzlićima neću se vratiti po ostale, ja znam jedno barem 3 osobe koje neće ići po dio ili sve smrzliće,
možete staviti još jednu anketu za one koje imaju smrzliće - da li će se vratiti po ostale - ovo je anketa da li imate smrzliće
razlozi nedolaska po smrzliće mogu biti:
- par je dobio dovoljan broj djece i ne želi više, dvoje, troje, neki blizance, trojčeke pa se boje da ne bi ponovo, neki su prešli dob kad više nebi rađale, neke su možda imale traumatičnu trudnoću, porod i sl., neki iz financijskih razloga, neki zbog premalo prostora,... tko bi znao sve razloge, ...
ja ne osuđujem parove koji neće doći po smrzliće
od hrpe smrzlića nemamo više niti jednoga, sve smo iskoristili
SLažem se s ovime. Iako osobno ne poznajem nikoga tko je odlučio da neće ići po smrzliće.fjora prvotno napisa
Samo mi trebamo javnost uvjeriti da je takvih parova dovoljno malo, da su izuzetak, i da zbog njih ne treba zabranjivati zamrzavanje svim parovima.
Odluka o odlasku po smrzlice je vrlo osobna koja se nikoga ne tice osim doticnog para. Cijela stvar stoji ili pada kod stava dali se gleda na smrnutu oplodjena jajnu stanicu kao 'dijete' ili ne. Ja ne smatram da je blastocista 'smrznuta beba' kao sto drug Hebrang voli reci i potpuno razumijem ukoliko par ne odluci ici po smrzlice, svi mi imamo svoje osobne motive koje nikome nemoramo izlagati niti smo obvezni o tome polagati racune.
mi ih imamo 16, 2*8, i to samo jedan je pravovremen
Debeli x. I malo gledam sa :/ na cijelu tu priču "vraćanja po smrzliće", pa prebrojavanje tko će se vratit, tko neće, a posebno na "apele" naših liječnika u smjeru "pozivam parove" da naprave ovo ili ono, ili posebno smiješnog "davanje obećanja" nekom dr-u da se cro parovi neće liječit vamo, nego tamo itd. Reproduktivno pravo treba ostati u intimnoj sferi para, po mom dubokom uvjerenju!Maxime prvotno napisa
Smrzlića više nemamo.
U ICSI postupku dobili 12 embrija, 2 vratili a nakon toga ostalo 10 smrzlića u 2 slamčice po 5, sve potrošili u 2 FET-a, bete bile 0.
Sada čekamo Maribor i nadamo se svim srcem da ćemo imati smrzlića, za drugu bebu.
ja sam kao i aurora jedna od malobrojnih kojoj su zamrznuli embrije u Ri,imala sam dvije i iskoristila ih,nažalost bez uspjeha,jedna nije preživjela odmrzavanje a druga se nije ugnjezdila,da ih bar imam više da se mogu vraćati po njih a ne puniti se hormonima.
da na VV 13,od 16 JS se oplodile 3 vratili a ostalih 13 smrznuli 5 dan.kad princeza malo poraste idemo po brata i seku![]()
i da nezaboravim Milinovićulaky prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Da imam smrzliće i to 14 njih petodnevnih. Od 20 stanica 18 se oplodilo, dvije se stale razvijati 3. dan, dvije vraćene-beta 0, i još 14 čeka na nas i mi na njih. Koliko znam ima ih po nekoliko u cjevčicama, jer se od,ah vidjelo da postoji velika šansa da neće preživjeti. Krajem mjeseca idem po prvu ekipu, pa ću znati za koliko pokušaja imamo, ali planiram se vratiti po sviju, ionako sam oduvijek htjele 4 djece
Da, ovo je anketa imate li smrzlice.
Dole je dodatno pitanje hocete li se vratiti po njih, ali na njega se ne treba odgvorati ako se nece, zato sam i to namjerno ostavila kao dodatno pitanje, ne glavno.
Ja sam bas htjela vidjeti tko su vlasnici (u broju ankete) tih tisuce i tisuce smrzlica.
8)
Upravo saznala da imamo dva smrzlića kod dr. Reša, ako ovaj put ne uspije idemo odma po njih.
imali smo 5, nakon poslijednje stimulacije, sad ih imamo još 4 u dvije slamčice i idemo po njih čim se poslože zvijezde (čitaj hormoni i jajnici)
čak i kad bi se oba primila iz sljedećeg postupka, nema šanse da ne bismo otišli po preostala 2 s razmakom od cca godinu dana. realno je mala šansa da se ulovi više od 1, a ako se ulovi i 1 mi ćemo :D
Imam još 7 smrzlića na VV. U 2 slamke su po 3 i po 4 -svi zamrznuti 5.-ti dan.