Citiraj Ancica prvotno napisa
I onda prije par godina hodamo mi po zooloskom vrtu, Petra ode na WC i nakon sto je obavila svoje veli "mama, ti flashiraj!" i rekla ja, evo pocinje
Ja sam bas jucer dobila porciju: govorim joj na talijanskom da mi da rukicu, a ona meni: "Necu dame la mano" .

E sad ima 26 mjeseci i primjetila sam da se bez problema presaltava sa jezika na jezik, bilo da se radi o hrvatskom, talijanskom ili engleskom.
Npr., odveli smo baku (koja ne govori talijanski) u shopping u Italiju i E je cijelo vrijeme s njom u autu i po ducanima pricala hrvatski. Ali, kad je od blagajnika dobila pokloncic, bez problema je (iako je 5 sekundi prije toga s bakom pricala hrvatski) njemu rekla: "Gaaazie!" , odnosno - presaltala se na talijanski.

Ono sto kod nje primjecujem je da nas sve razumije, na bilo kojem od ta tri jezika mi pricamo. Koji puta pomijesa (kao sto sam gore i opisala) pa kombinira, nekada vidim da trazi rijec ali ju ne nalazi pa mi odgovori na drugom jeziku, ali uvijek odgovori tocno ono sto ju pitas.
Koliko ja vidim, zasad nije nimalo jezicno zbunjena, i na sva tri jezika vrlo dobro zna sto hoce!