-
Preseljenje i dvojezicni vrtic
Trenutno se lagano pripremam za preseljenje u inozemstvo. Ono sto me malo muci je tamosnja situacija s vrticima - dakle, na raspolaganju su nam samo privatni vrtici, a ti su gotovo svi ili dvojezicni (eng + lokalni jezik) ili iskljucivo engleski (u sklopu international schools). Kako je moj konacni plan da curica ide u drzavni vrtic od iduce jeseni tj. primarno na lokalnom jeziku, bitno mi je da ga nauci pa bih je do tada upisala u neki od tih dvojezicnih programa. Trenutno "zna" samo hrvatski (ima 2,5 godine) i ne pokazuje neki pretjerani interes za engleski iako joj ponekad dam i nesto sadrzaja na njemu (ali malo).
Ima li smisla da jos ovih par mjeseci prije preseljenja pokusam je nauciti bar osnove engleskog, da umanjim sok i olaksam komunikaciju kad krene u taj novi vrtic, ili je bolje prepustiti se jednostavno situaciji, jer ce vjerojatno zbog okoline ionako mislim brzo prevladati ucenje lokalnog jezika (tv, parkic, ducani,...) sto mi je i prioritet, a za engleski (po meni) ima vremena za uciti...
P.S. Ni ja ni mm ne znamo lokalni jezik pa nam to nije opcija za uciti je, engleski znam relativno dobro...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma