E. je prvo naucila pisati na hrvatskom, prije polaska u skolu (a krenula je s 5g11mj), ucila sam ju ja, na njeno trazenje.
Onda je krenula u skolu, odlicna je iz talijanskog (evo sad vec 3. razred), i kad usporedjujem, vidim da je samo mrvicu losija kad pise hrvatski - ponekad ju zbuni lj, nj, kvacice je svladala, ije i je takodjer, i tako.
Njoj je definitivno primarni jezik talijanski (bez obzira na nas), no trudim se povremeno joj zadati nesto na hrvatskom. npr. listu za kupovinu ju zamolim da mi napise na hrvatskom, i slicno. Ovdje nemam izbora hrvatske dodatne skole, a cak i kad bih imala, nisam sigurna da li bih ju u nju upisala; konkretno nisam sigurna da li bi joj to puno vise pomoglo, jer mi se njeno baratanje (pismeno i usmeno) hrvatskim cini i vise nego zadovoljavajuce.
To bi bilo nase iskustvo.

No, ako tvoja curka zeli u hrvatsku dodatnu skolu, a tebi je tako lakse, mozda to i nije losa ideja. Postoji li mogucnost da proba ici par puta, da vidite kako je organizirano i da li bi ona (a i vi) bila zadovoljna?

Da li ima neku prijateljicu u HR s kojom bi se mogla dopisivati na hrvatskom?
Na taj nacin bi vjezbala, a ne bi to vidjela kao "ucenje"...