Pokazuje rezultate 1 do 50 od 256

Tema: Bilingvalna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a štos je u tome da on ne zna engleski ( tata)?

znalas am taku familiju , znam i još sad ali sad su mi jaaako daleki, ona cura iz Pušće Bistre, on talijan s juga italije, upoznali se i oženili u Švici, tamo dobili klinca, i kasnije su ošli u njegov rodni kraj polse dobili još 3 klinaca ( sad su svi prek 25): Doma se stalno pričalo hrvatski( tata super pričao), u selu su pričali talijanski, a roditelji i stariji klinac su tada pričali i njemački , pa kad su riditelji trebali nekaj povjerljivo pričati kaj je smio slišat i najstariji pričali su na njemačkom, a ono kaj ni najsratiji nije smio čuti na ruskom. Posle su i klinci naučili i njemački i engleski., ruski baš i nisu.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.02.2013. at 17:03

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ufff, kako vrijeme leti...

Nakon vise od dvije godine vrtica (engleski), mojoj djevojcici je engleski postao dominantan. Odlicno ga prica i koristi ga u samostalnoj igri.
    Ja i muz i dalje kod kuce inzistiramo na hrvatskom i srpskom - ali sve cesce se desava da nam ona odgovara na engleskom. A i granica izmedju hrvatskog i srpskog nije bas jasna - ali tome smo vecinom krivi mi
    Kad sam joj rekla da se brinem da ce zaboraviti hrvatski i da kako ce onda pricati sa bakom i dedom, za odgovor sam dobila kolutanje ocima i "Mamaaaa, ja nikada necu zaboravit hrvatski, ja ga ZNAM!"

Drugi problem je pisanje: u vrticu je naucila sva slova i zna slovkati i napisati jednostavnije rijeci. Ja na zalost ne znam kako bih ju naucila engleski spelling, pa kod kuce pisemo samo na hrvatskom, a engleski pravopis prepustam skoli... Valjda nece biti problema.

Toliko od nas, nadam se da su svi mali bi/tri/vise lingualci super!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •