-
David je prve riječi počeo izgovarati s deset mjeseci. Nakon toga razvoj jezika napredovao je izrazito brzo. Čak na moje iznenađenje. Dečko, pa još dvojezičan, nekako sam mislila, a to kaže i struka, da će progovoriti kasnije, tek oko ili nakon druge godine. Međutim, već ovo ljeto, dakle, s navršenih dvije, postalo je nemoguće bilježiti nove riječi u oba jezika jer ih je bilo jako puno. U dobi od recimo 15-18 mjeseci broj riječi na oba jezika bio mu je podjednak. Nakon toga je počeo prevladavati hrvatski.
Jedno je od brbljavije djece koju poznajemo, a govori jako čisto i razgovijetno za dvoipolgodišnjaka. Ne znam, možda je tome ipak pridonio tečaj prenatalne komunikacije koj smo pohađali s njim u trbuhu
. Naravno, engleski mu je za dvije stepenice slabiji, ali sad je i na tom jeziku počeo samostalno slagati duže rečenice i svaki dan je naočigled sve bolje. Prošli tjedan nekoliko dana je bio samo s tatom, jer sam ja bila na putu, i to je drastično pripomoglo da napravi korak naprijed s engleskim. S razumijevanjem engleskoga, naravno, nema problema od početka.
Istina je ono što ste i sami primijetili - svako dijete priča je za sebe.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma