Stvarno mi je jako zao.
e cure moje izgleda da nam svima zvijezde bolje stoje u 2010 !
idemo mi dalje na kave i na postupke i jednom bu upalilo prije ili kasnije.
nedamo se :D
ZAJEDNO SMO SKUPA![]()
Baš mi je žao, AuroraNadam se da dolaziš na kavu danas?
dolazim na kavu!
Imam i jedno anketno pitanje: Da li na klinikama gdje ste do sad radile postupke (VV, Vili...) kad rade transfer, da li prate preko uzv gdje se točno smjesti zametak? Čitala sam po američkim sajtovima da transfer uz pomoć uzv povećava vjerojatnost trudnoće. U Vinogradskoj to ne rade, ali u kbc Rijeka da.
Ja pojma nemam, imala sam dosad samo jedan transfer i uopće nisam o tome razmišljala. Javit će se informiranije.
na VV bez uzv-a
Aurora, tikice...brzi oporavak i malo odmora pred MB...u svakom zlu ima dobra
![]()
Ne mogu vjerovati... :shock: ... za pop....tAuroraBlu prvotno napisa
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~svima ma za sto im trebalo
Vili ima uzv pracenje transfera a Petrova ne. Medutim, ja u Viliju pored toga i blastica nisam imala +. Ali, kolo srece se okrece.
AuroraBlu, a toko je sve izgledalo dobro.Za prirodnjak u 12-tom!!!
xtiki_a prvotno napisa
Sto se transfera tice ni u Petrovoj ni na VV ne rade s uzv.
Da, u Viliju prije transfera možeš pogledati zametke pod mikroskopom (poseban osjećajAuroraBlu prvotno napisa
) i transfer se radi uz UZV, meni dr. pokazao kasnije kako ih je smjesto "na pravo mjesto". Naime vidjele se neke bijele mrljice ali vjerojatno je to neka tekućina u kojima se prenose, ne znam.
Drage cure, druženje uz kavu je posebno zadovoljstvo, specijalan pozdrav vaki, Aurorablu, vikki, gričanki, taca70, Mimek u nadi da će nam slijedeći put doći Shanti, a za slijedeći put ćemo pripremiti vikend 3. zasjedanje kluba ljepotica, cure
![]()
je i meni je baš dobro, a ovaj put je bilo i jako slatko zadovoljstvo družiti se![]()
drago mi je da se društvo za kavicu i proširilo i veselim se trećem (za)sjedenju Q10 kluba.
AuroraBlu that's the spirit
mare41 pakiraš polako ?![]()
svim curama![]()
Kako vrijeme proleti u dobrom drustvu. Shanti, tikica69 i sve ostale koje sada niste bile, na iducoj kavici nece biti opravdanih izostanaka. Svima![]()
Aurora, pitaj pino oko transfera s UZV-om, ona će znati (pa javi i meni). Ovako, laički, i informiranoj totalno paušalno, u brišućem letu, meni ti UZV navođen transfer ne izgleda kao nešto što će make/break IVF pokušaj. Lab i dobar timing i sreća je to što će to make/break, čini mi se. UZV navođen transfer, kao i assisted hatching, su mi nekako...accessories više. To mi se čini relevantno kao i 3D UZV u boji za vođenje trudnoće, više je...onako... nice to have, nego da je neko ludilo od korisnosti. Čak ti na prezentacijama za UZV navođeni transfer ima nekakva kratica za "best implantation spot", to bi bilo mjesto gdje se presjecaju pravci koji dolaze iz svakog jajovoda, to sam našla na siteu neke klinike vani... ne znam.... Bitnije ti je dobar lab i mogućnost oplodnje svih js i zamrzavanja embrija...
Ovo mogu samo potpisati! Bilo je ugodno i slatko!taca70 prvotno napisa
![]()
AuroraBlu ... bravo za stav! S novonastalom situacijom se odlično držiš!
Svim kokama i kokicama šaljem bezbroj
P.S. ... i da... na treće zasjedanje kluba... nema vrdanja!![]()
evo pokušala sam se naručiti na VV, ali zvala sam u 14.07 h i to je bilo prekasno...
stavit ću si reminder za ponedjeljak![]()
Evo i mene, jučer je bilo i (pre)slatkoMi neki smo i doma nastavili (Mare, imaš pozdrave od MM)
Baš me zanima kakve su češke čokolade :? Gričanka, hoćemo li saznati? :D
Mimek, bravo za pokušaj, frizurica je već tu, sad još samo koja uputnica, pikica, punkcijica i Mihael II je tu :D Evo, podsjetit ću te i ja u ponedjeljak da opet probaš.
Mare, ugodan ti izlet u nedjelju! Javi nam navečer kako je bilo.
Vikki :D :D :D za testić sljedeći tjedan
Taca, za dobru sinkronizaciju V.i V. (Vilija i Vlaisavljevića)
Aurora, uzvraćam pozdrave TM, baš si nam dobar klupski podizač
, znam da je još rano za nove kafe planove, al svejedno predlažem da se krene razmišljati o suboti 18.12., svima
![]()
Ja sam ih jedva dobila danas. Nakon što sam sto puta okrenula broj, dobila sam ih u 13.55. Da nisam, mislim da bih odustala uopće od zvanja gore (baš sam ljuta nešto, PMS me puca valjda).Mimek prvotno napisa
Ofkors, ofkors, probat ćemo i austrijske (vraćamo se preko Beča)AuroraBlu prvotno napisa
![]()
Mimek , bit ću i ja tvoj osobni reminder u ponedjeljak!
A ja sam danas zvala soc.gin. glede mojih menopura i nakon pokušaja otkantavanja od strane med.sestre ( joooj, nazovite kasnije i tako dva puta) konačno razgovarala s njom. Rekla mi je da ih ona može naručiti za 2-3 dana samo mora znati kad ću u postupak zbog kratkog roka trajanja menopura i da mi je tako i rekla (što nije), a s činjenicom da sam svaki tjedan zvala 2x nije bila upoznata, hm...:/
I sad neznam da li da ih naručim sada, ili da pričekam siječanj zbog roka trajanja :? Bojim se da me to ne odvuče u veljaču, itd...da vas ne davim više nego što već jesam!
Mare41 jesi li mislila na subotu 19.12 ?
Moramo izvidjeti i pronaći neko dobro mjesto gdje nas može stati puno!
Vikki i ja sam danas nešto razdražljiva, a posla i ljudi oko mene preko glave, ...takav dan![]()
Koke drage, ...![]()
Pa nije valjda tako kratak rok trajanja, džizs, ne uzimaš jogurt nego skupe lijekove. Ne kužim. Il se ginićka pravi pametna :?
...Naravno!vikki prvotno napisa
A kud ću se s njom još verbalno prepucavati,a treba mi...?
Malo ću se ohladit i u ponedjeljak odšetati do nje, probati lijepo dogovoriti isporuku mojih menopura meni oko Božića, pa nek ih onda ona naručuje kako i kada želi! 8) I sigurno joj ovog puta ne nosim čokoladu!![]()
Gričanka, samo za info, menopuri koje sam ja sada naručila i koristila imali su rok do 07/2010. Ta tvoja sestra je![]()
![]()
Eto, dobro da znam, ali sam i sama pretpostavila da im je rok trajanja barem 3 mjeseca. A propos sestre, trebaš ju čuti ... uspavani, polutihi glas jednoličnog tona, ali bez nježnosti... poput Trnoružice... izluđuje me...AuroraBlu prvotno napisa
Odsad ću uvijek kad nešto budem trebala, tražiti da me spoji sa dr-om! S njom se na kraju priče mogu sporazumjeti!
Usput, drago mi je što si i dalje vedra i lepršava ...![]()
Mislila Mare na subotu 19.12., al krivo napisala, ako je ta subotu preblizu nadolazecim blagdanima, moze i subota 12.12., (ako Gričanka tebi nije nezgodno pred put), please razmisljajte, voljeli bi vidjeti i nase bebice i mozda buduce trudnice,
Gričanka, ne bi rekla da je zakonom dozvoljeno davati bilo kakve lijekove kojima je istekao rok trajanja, probaj se raspitati,
svimai ugodan kisni vikend zelim (meni je radni).
gričanka, upravo sam provjerila rok trajanja na moja dva preostala menopura, kupila sam ih u 7/09, a vrijede do 3/2010. No jednom su mi baš bili na knap. Ovisi što dobiješ.
Svima![]()
vikki tako ću i probati nazvati 10-ak minuta prije 14 h, jer u 14 h uključe sekretaricu i gotova predstava.
Zvončice moje onda molim vas u 13.50 h.![]()
Gricanka ja bih na tvom mjestu narucila odmah, ne vjerujem da ce im rok biti bas tako kratak, a da te ne bi u sijecnju jos zavukla pa da postupak moras odgadjati radi isporuke lijekova.![]()
Cure, hvala na infačima o roku trajanja! Sredit ću jato već u ponedjeljak, bez brige! U velikoj gužvi sam, ali vam želim ugodan vikend!![]()
AuroraBlu baš mi je žao. Nekako sam bila uvjerena da je to to.![]()
gričanka sretno![]()
8. dan nema ničega, 1 u najavi, a endometrij koma, slijedeći UZV u petak, niko ne zna zašto me bolilo, al više ne boli, vidjet ćemo dalje...
mare41 nadam se da ih bude i vise na slijedecem uzv i da ce ti dati nesto i za endometrij.
Meni moja doktorica dala da pijem do postupka Dufoston (zamjena za Dabroston) od 16-26 dc ne bih li malo poravila endometrij.Uvijek do sada je prije punkcije bio cca6,7-8mm.Nadam se da i to malo pomogne.
Ružice, kaže da je slaba reakcija (sukladno godinama), dat će mi estrofem nakon punkcije ako će trebati, ne očekujem previše, a tebi držim fige...
mare41, ovako nešto baš nisam očekivala. Nadam se da je sve kasnije krenulo pa će u petak biti boljih vijesti. Ciklusi su di duži? Možda zbog toga sve kasni?
Mare41, nemoj se previše brinuti, već sam ti rekla da to kod nas ide na duge staze. Nadam se da ce biti polako ali sigurno. Ja sam u svom 1. postupku štopericu primila 14.dc sa po 3 Menopura a u zadnjem 15.dc sa 4 Menopura, sve u dugom protokolu.
hvala taca, sjetila sam se tebe jutros da si to rekla, stvarno sam po napuhanosti i bolovima očekivala nešto drugo, al godište je prejak faktor, vidjet ćemo šta će biti.
Mare, vibram da se pojavi još koji, a ako ne, neka taj jedan bude dobitniEndometrij nije problem ako ćeš dobiti estrofem.
samo kratko sam došla zvirnuti šta ima s našom Slovenkom...
mislila sam po simptomima da si ko žabica, a kad ono...
ipak nam nije suđena 2010
mare41![]()
sve ćemo se moći nabambusirat za Novu godinu :D
mare41...meni 8 dan bila tek dva sitna, pa sam uzimala po 4 menopura još 4 dana i onda bila tri dobra (sva se tri oplodila)...bolja je kvaliteta nego kvantiteta. A što se godina tiče, moram reći da sam u prirodnom ciklusu prije, dok sam uzimala kontracepciju, imala dva folikula, ko će ga znati..Mare, meni sj, kada sam se uspaničarila rekla ovako:
jedan - dobro; dva - odlično, sve ostalo super...a i želite jedno dijete...pa ću to proslijediti svim suborkama mojih godina ( i ja za koji mjesec 41)
Hvala curice, ne bi se nadala u 4 menopura dnevno da sa klomifenima nisam imala 3 folikula, kako bude bude, svima![]()
I meni je 5 folikula i 3 js s klomifenom bilo SF nakon 6 js sa 58 injekcija u zadnjoj stimulaciji.Bit ce da stvarno nikad ne znas i svaki ciklus je drugaciji, bas to me stalno tjera dalje i ne da mi odustati.Vjerujem da ce se kod tebe do kraja situacija primijeniti na bolje, znas i sama da je dovoljna i jedna ali vrijedna i za to vibraaaam!mare41 prvotno napisa
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mare, nemoj se uopće uzrujavati... ionako je sve nepredvidljivo... vidiš kako je meni bilo školski i na kraju ništa. Bolje da ti bude ovako "neškolski" pa da na kraju ispadne jedan dobitni!
Hej cure, nisam puno s vama jer sam na mirovanju ali vas bar jednom dnevnom procitam.
Svima puno vibri da nam pod bor stigne zeljeni dar![]()