Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: Postite li???

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Postite li???

Evo, postim već treći dan.... danas za ručak planiram samo domaće jabuke, pa nastavljam s postom.... inače, odlučila sam se na povremene postove jer, iako sam makrobiotičar, nužno se s vremena na vrijeme moram očistiti od škroba nakupljenog u meni koji izaziva u meni bolesti (rijetko, ali izaziva - plaća se danak)....

Ne osjećam potrebu za jelom ama baš nikakvu.... okružila se knjigama radi potpore jer znano je da su knjige oduvijek bile najbolji učitelji... u zadnje čitam Ehreta: http://shop.knjizaranova.hr/products...-zdravlja.html i Tollea pa imam motivacije!

Inače, mislim da, bez obzira kojeg prehrambenog usmjerenja bili, svi skupa previše jedemo.... samo da Amerika i Europa smanji unos hrane, bilo bi je dovoljno za cijeli svijet, uključujući i pregladnu Afriku...gdje tisuće djece dnevno umire od gladi....
    iUvjerena sam da post održava tijelo i um zdravim, s tim da on ne treba biti prekomjeran. Nakon posta škrob (tijesto, krumpir, kruh....) mi uopće ne paše.... nakon dužeg posta uživam u voću iako se često tjeram da ga jedem...
    Toplo preporučam knjižicu Ehreta (koja košta samo 20kn) i svijet posta će vam se učiniti puno logičnijim i jasnijim....

Zdravi bili!

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je ovaj topic uletio jako prigodno. Baš od danas počinjem post zelenim kašastim sokovima u trajanju od tjedan dana. Isto se čistim od škroba . U vrijeme posta malo smanjim aktivnosti da se tijelo lakše detoksificira i uživam. Za tjedan dana sam ko' nova.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa
    Meni je ovaj topic uletio jako prigodno. Baš od danas počinjem post zelenim kašastim sokovima u trajanju od tjedan dana. Isto se čistim od škroba . U vrijeme posta malo smanjim aktivnosti da se tijelo lakše detoksificira i uživam. Za tjedan dana sam ko' nova.
    Divno... s tim da ja postim dva do tri dana samo na vodi, eventualno zelenome čaju kada sam kod kuće... pa onda prelazim na lagano voće i kašaste sokove...

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i ja ću jednog dana postit - kad prestanem biti trudna i dojeća 8)
    post je izvrstan - to je za mene ko generalno čišćenje kuće - jednostavno potrebno. Računam da ću za 2-3 godine i ja moći postiti! Ovako nema šanse!

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    i ja ću jednog dana postit - kad prestanem biti trudna i dojeća 8)
    post je izvrstan - to je za mene ko generalno čišćenje kuće - jednostavno potrebno. Računam da ću za 2-3 godine i ja moći postiti! Ovako nema šanse!
    Naravno da to nije moguće u drugom stanju, meni je čak i s djevojčicom od 3 godine malčice teže jer svaki dan njoj kuham i spremam jelo! Prvi dan je kriza jer sam baš gladna, iza toga vegetiram!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Isto ko DiLala, trenutno ne postim, vjerojatno ni sljedeće cca. 3 godine.

Nisam postila nikad, puno jedem i pozli mi kad sam gladna.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

spremam se... vjerojatno sljedeci tjedan....

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uh, ja jedva cekam da mogu da postim, ali jos uvek puno dojim.
    Planiram posle NG provesti mesec dana na vocu (i ovako jedem svaki dan do podne samo voce i svaki 4. dan ceo dan), ali bih zelela i dan-dva samo vodu.
    Kad bih to mogla?
    Izi sad ima 14 meseci.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Postim tradicionalni post - zadnju nedelju vaskršnjeg i božićnog posta, i kad me svekrva opomene da je veliki svetac ()

Post samo zdravlja radi (ovdje mislim na vegetarijansku prehranu na vodi) zovem dijeta i ne praktikujem
    Razlog - ja sam mesožder, iako volim biljnu klopu, od nje sam brzo gladna; kad sam gladna, ja sam neugodna :/
    Poslije moram da se izvinjavam zbog vike u hipoglikemiji...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kao i vještičica, postim kad mi to vjera nalaže. U čišćenje organizma putem posta ne vjerujem, zato npr imamo jetru. Eventualno time ojačamo vjeru u sebe. Mislim da je efekt više psihološki nego fizički.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne, baš nikad

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne (pretpostavljam da tu ne brojimo dijete).

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Kao i vještičica, postim kad mi to vjera nalaže. U čišćenje organizma putem posta ne vjerujem, zato npr imamo jetru. Eventualno time ojačamo vjeru u sebe. Mislim da je efekt više psihološki nego fizički.

Ja nisam ovdje kako bih širila ideologije ama baš nikakve, ali zanimljivo bi bilo kada bi oni koji ne vjeruju u čišćenje organizma putem posta pročitali Ehretovu vrijednu knjižicu koja se cijeni samo 20kn.... vjerujte mi, toliko bogatsva na tako malo mjesta, nisam već dugo vidjela.... ovdje sam da podržim sve one koji žele i vole postiti samovoljno!
    Svakako je da sam i sama vrlo neugodna kada sam gladna....no, cilj svega je pobijediti samoga sebe....probiti granice, ako znate ciljeve koji nakon toga slijede jer nakon trećeg dana posta često svjedočim kako nečistoće izlaze iz mene... osijećam se laganom, sretnom...znači, nema nikakvih nuspojava ako ste relativno zdrava osoba....

Često se i sama natjeram da jedem ili nejedem...recimo, ne volim brokulu, ne volim cvjetaču, ali zdrav razum mi govori kako je trebam jesti radi održavanja zdravog balansa organizma... isto tako, zdrav razum mi nalaže da postim ponekada (dovoljno je nekada čak i jedan dan) iz istog razloga.... znači, postižete psihološki i fiziološki efekt... jačate um, ali i organizam!!!! Snaga volje snaga navike su najjače naše vrline, ali ponekada i mane....zato ih valja, ako imate dovoljnu snagu volje i potkrijepljeni ste informacija tako da točno znate što radite, staviti pod uzdu... jer lako je biti megaloman u jelu, lako je podati se užitku, a tako je teško apstinirati iako je znanstveno dokazano da je post zdrav i da je apstinencija od hrane nužna radi održavanja vitalnosti i cjelokupnog jedne zdravstvene slike koja se ne vidi samo iznutra, već i izvana.... i nema baš nikakve veze s dijetom jer tijelo još dugo nakon prestanka uzimanja hrane - troški svoje spremljene zalihe! Uostalom, organizam se treba odmoriti s vremena na vrijeme s probavljanjem hrane...

icyoh...naravo da se ne odnosi na djecu!!!!

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa

icyoh...naravo da se ne odnosi na djecu!!!!
    A-ha... malo hrvatskih govornih nesporazuma.... dijete kao dijeta, a ne dijete kao djeca....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prvo sam mislila na vjerski post...(ja sam se u zadnjih skoro 6 godina izvlačila na to što sam ili trudnica ili dojilja ).
    A neš ti posta ak se najedeš ribe i krumpira.

Za post zbog čišćenja organizma sada čujem prvi put.
    Ali ja s obzirom da nikada nisam ni na dijeti bila, sumnjam da bih mogla nešto ovakvo. Previše volim papati, a osim toga, nije mi baš najbolje kada ne jedem. Ne moram puno, ali nešto moram.
    Mjesec dana samo voće? Pa je li to uopće i zdravo??
    Mislim, organizam koji je naučen na "normalnu" prehranum odjednom baciti samo na voće ili vodu?
    Ne čini mi se baš zdravo. :/

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, ono što sam željela reći je da me post iščisti iznutra.... znači, nema sezonskih depresija, anksioznosti, nema problema s licem, pretilošću, bolešću...nema gripe, nema temperature, nema problema s anemijom.... čista, baš čista energija....

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja bi ful rado, pokušavala sam masu puta, ali ne mogu.
    Nakon par sati počne me boliti glava i ubrzo preraste u groznu migrenu i povraćanje!
    Inače, tih par sati koliko sam bez hrane feeling mi je super i baš mi je žao što mi bude slabo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je zato sto ti brzo krene detoksikacija organizma, pa se tijelo ne stiže rijesiti otrova odgovarajucom brzinom.
    Pokušaj postiti na sokovima od povrća i cajevima.
    Ja volim i jesti i kuhati. A otkrila sam da volim i postiti bas zbog tog osjećaja čiste energije o kojem piše abonjeko.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dok sam ležala u bolnici na održavanju trudnoće sa mnom je ležala jedna fenomenalna devojka, doktorka, koja se jako interesovala za razne alternative lečenja. Njen muž je svoju astmu držao pod kontrolom tako što je dva puta godišnje po 10 dana jeo samo jabuke. Posle takvog čišćenja organizma nije imao problema sa alergijama niti asmatične napade. Naravno, ljudi i inače paze šta jedu, vegetarijanci su.
    Meni je ovo sa jabukama bilo fenomenalno.
    Predpostavljam da bi se mnogi zgrozili ali ta cura mi je odškrinula vrata urinoterapije zahvaljujući kojoj moja baka danas nema bolove u zglobovima

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a zašto ne bi povremeno pomogli jetri, dopustili joj da se i ona malo odmori, malo uspori koji dan? Mislim da u tome nema ništa loše, dapače.

nikad nisam postila, ali smatram da je s vremena na vrijeme to ipak dobrodošlo.

Jedino, meni se kao dojilji ne preporuča, jel tako?

A jel bih ja mogla jedan dan biti barem samo na zelenim kašastim sokovima? Jel bi i to smetalo?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nisam nikad, moram priznati, a baš mi zanimljivo zvuči.

s tim da kad redovno ne jedem, pada mi šećer, gubim snagu i tako, ne znam kako se to rješava? postoji li neki režim za post, da se tijelo oslobodi otrova a da se ipak nešto jede?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bih rekla da bi to bio post branka. Pa to je kao da cijeli dan jedes voće i salatu. Dakle možeš bez problema. Ako osjetis bilo kakvu neugodnost prestanes.

Kod posta se otpušta dosta toksina iz organizma, zato se ne preporučuje dojiljama. Ali ako ne dojis isključivo, mislim da ne bi trebalo biti nešto problematicno čak i da ideš na ostriji kraći post.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još postoje razni postovi, na vodi, na cajevima, na sokovima od povrća(ali ne kasastim), juhama od povrća. Ja sam probala na vodi, ali brzo mi krene detoksikacija pa me zaboli glava. Pa sam prešla na cajeve i Breussov sok i to mi puno bolje odgovara, jer se sporije cistim.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ok, zainteresirali me jeste, ali kako se točno taj post provodi...mada uinaprijed, ja nisam karakter kajs e hrane tiče, pa nisam sigurna hoću li uspjeti u tome...
    Ali zanima me, čak možda najviše zato je rimam dosta problema s probavom!

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    To je zato sto ti brzo krene detoksikacija organizma, pa se tijelo ne stiže rijesiti otrova odgovarajucom brzinom.
    Pokušaj postiti na sokovima od povrća i cajevima.
    Ja volim i jesti i kuhati. A otkrila sam da volim i postiti bas zbog tog osjećaja čiste energije o kojem piše abonjeko.
    Sokove od povrća još nisam probala, ali čini mi se super!Hvala na savjetu!
    Inače MM zna biti po 24 sata samo na vodi bez ikakvog problema.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

je definitivno postom se postiže psihološki i fiziološki efekt... jača um, ali i organizam!!!! Rekla bih čak da i .... produhovljuje jer čovjek traži neku drugu vrstu "hrane"..... jednostavno ne bježi k frižideru nego se zagleda u svoju dubinu. A nadasve je zdrav za organizam - ja čak mislim da se on i zato propisuje i u vjerskim uputama (mislim da u svakoj vjeri - muslimani, kršćani, budisti..... poste).
    Ja već dugo maštam o njemu ali eto - il je beba u meni il na cici - trenutno i jedno i drugo....
    Da - post nije riba - bar meni ne, meni je riba klasičan ručak - obično subotom kad dođem s placa i kupim svježu ribu.
    Ja ovako zamišljam svoj post jednog dana: 40 dana samo na vodi i sirovom voću/ povrću i nakon toga jedan ili dva dana ništa osim vode.
    I to u proljeće.
    Vidjet ćemo za 3 godine.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Preko vjere sam upoznala post i nemrs. Ono kad se najedeš krompira i ribe je nemrs i skroz mi je bezveze :/ i vjerski i što se tiče učinka na zdravlje.
    Post mi se čini posve dobra stvar, volila sam ga raditi pijući čaj i na malo kruha-ako bih osjetila intenzivnu i jaku glad.
    Zainteresirali ste me postom od nekoliko dana jer mi je 1 dan bio ono što sam iskusila. Samom postu sam se nekako...radovala, valjda zbog onog osjećaja rasterećenja o kojem pričate.
    Znači, višednevni post za vas znači da koliko često i koju hranu/piće konzumirate?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa pravi post znači nikakva hrana a piće jedino voda, sok isto zasiti a mljieko/ kava = hrana
    znači to je nemrs (riba petkom) - mmmm, volim nemrs!

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Preko vjere sam upoznala post i nemrs. Ono kad se najedeš krompira i ribe je nemrs i skroz mi je bezveze :/ i vjerski i što se tiče učinka na zdravlje.
    Post mi se čini posve dobra stvar, volila sam ga raditi pijući čaj i na malo kruha-ako bih osjetila intenzivnu i jaku glad.
    Zainteresirali ste me postom od nekoliko dana jer mi je 1 dan bio ono što sam iskusila. Samom postu sam se nekako...radovala, valjda zbog onog osjećaja rasterećenja o kojem pričate.
    Znači, višednevni post za vas znači da koliko često i koju hranu/piće konzumirate?
    Ja evo treći dan samo na vodi... i to kako pijemo pročišćenu vodu (da, onu za pegle , bez kamenca samo s jednom kapi mora na 1l), a kako sam makrobiotičarka kod mene je taj prelazak na višednevni "vodeni" post puno jednostavniji od, mislim, prelaska na "vodeni" post jednog mesojeda.... mislim da bi se, ako jedete meso, prvo trebali prebaciti na laganiju voćnu i povrtnu hranu jedno cca. 5 dana pa onda na potpuni post radi onog "naglog" prelaska, ali o tome se informiram u knjigama pa javim!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja nisam ovdje kako bih širila ideologije ama baš nikakve, ali zanimljivo bi bilo kada bi oni koji ne vjeruju u čišćenje organizma putem posta pročitali Ehretovu vrijednu knjižicu koja se cijeni samo 20kn.... vjerujte mi, toliko bogatsva na tako malo mjesta, nisam već dugo vidjela.... ovdje sam da podržim sve one koji žele i vole postiti samovoljno!
    Svakako je da sam i sama vrlo neugodna kada sam gladna....no, cilj svega je pobijediti samoga sebe....probiti granice, ako znate ciljeve koji nakon toga slijede jer nakon trećeg dana posta često svjedočim kako nečistoće izlaze iz mene... osijećam se laganom, sretnom...znači, nema nikakvih nuspojava ako ste relativno zdrava osoba....

Često se i sama natjeram da jedem ili nejedem...recimo, ne volim brokulu, ne volim cvjetaču, ali zdrav razum mi govori kako je trebam jesti radi održavanja zdravog balansa organizma... isto tako, zdrav razum mi nalaže da postim ponekada (dovoljno je nekada čak i jedan dan) iz istog razloga.... znači, postižete psihološki i fiziološki efekt... jačate um, ali i organizam!!!! Snaga volje snaga navike su najjače naše vrline, ali ponekada i mane....zato ih valja, ako imate dovoljnu snagu volje i potkrijepljeni ste informacija tako da točno znate što radite, staviti pod uzdu... jer lako je biti megaloman u jelu, lako je podati se užitku, a tako je teško apstinirati iako je znanstveno dokazano da je post zdrav i da je apstinencija od hrane nužna radi održavanja vitalnosti i cjelokupnog jedne zdravstvene slike koja se ne vidi samo iznutra, već i izvana.... i nema baš nikakve veze s dijetom jer tijelo još dugo nakon prestanka uzimanja hrane - troški svoje spremljene zalihe! Uostalom, organizam se treba odmoriti s vremena na vrijeme s probavljanjem hrane...
    Znanstvena istraživanja provedena gdje točno, imaš kakav članak, autora, link, nešto.... ili je to jedno od onih znanstvenih istraživanja za koja se "jednostavno zna"?

Što se zdravog razuma tiče, očito ga ja osobno nemam u dovoljno mjeri Svojoj jetri ću pomoći na način da jedem normalno - umjereno i raznovrsno, izbjegavam stvari s visokim glikemičkim indeksom i na taj način postižem onaj osjećaj lakoće do kojeg vi dođete nakon posta.

E sad, kom se gladuje i to ga veseli, mašala, ali nemojte se zavaravati da ste time postigli "detoksikaciju" (vrlo popularan termin koji se uvriježio u širim masama koje nisu prihvatile raznorazne dijete a kojim ih se tješi da su eksprestres metodom napravili čudo).

Što se samog Ehreta tiče, bacila sam pogled na knjižicu i nije me se dojmio 8)

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja postim. Doduše, prije trudnoće sam to radila češće i bilo mi je puno lakše.
    Od kad sam rodila nijednom nisam provela dan samo na vodi, ali biti na voću i po nekoliko dana mi nije problem. Sasvim suprotno od toga, mogu samo potvrdit ono što su već neke cure rekle, da je post praćen osjećajem lakoće i meni je zaista užitak.

Vidim da Mrvna traži znanstvene dokaze dobrobiti posta, ja ih nemam, iako vjerujem da takva istraživanja i dokazi postoje. Ali sve da znanstvene potvrde i nema, meni je sasvim dovoljno to što se ja osjećam odlično, pa makar se radilo i o čisto subjektivnom osjećaju, autosugestiji ili čemu već.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osjećaj lakoce nakon posta nije osjećaj lakoce nakon uravnotezenog obroka. Nije ni slično, kamoli da bi se izjednacavalo.
    Takodjer, osjećaj glasovanja nikako nije dobrodosao u postu niti je post=gladovanje. Dapače ako za vrijeme posta osjetis jaku glad koja ti smeta i zbog koje ne možeš funkcionirati, bolje je post prekinuti nego se muciti.

Znaci mi ovdje ne govorimo o situaciji kad nakon tjedan dana novogodisnje trpeze pomislis da će te od osjećaja težine i tromosti spasiti jedan dan nek
    jedenja, nego o tome da uz uravnotezenu prehranu povremeno damo svojim probavnim organima odmor.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Razumijem i prihvaćam da se možete osjećati bolje/lakše/čišće/... ali me u zadnje vrijeme pogađa u slabu točku kad se za sve poziva na neko znanstveno istraživanje.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pokusala sam vise puta, ali mi nikada nije odgovaralo. Nema ni najmanje sanse da prezivim 24 sata na vodi (razina secera bi mi, vjerojatno, pala na -30, a time i razina energije).

Trudim se jako paziti sto jedem i gotovo nikad nemam osjecaj da bi se od necega trebala posebno ocistiti. Nakon dana s iznimno tezom hranom, dovoljno mi je smanjiti dozivljaj sljedeci dan.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još nikad nisam postila, ali ideja posta mi je bliska i rado bih pokušala.

Pokušala sam, tijekmo godina, proučiti razne autore i suočila se s nizom sasvim različitih, ponekad i međusobno kontradiktornih savjeta, tako da zaista ne znam tko je u pravu i što mi je činiti.

Bila bih zahvalna iskusnim postilicama kad bi napisale neke konkretnije smjernice. Npr. budući da se hranim "uobičajeno" (nisam vegetarijanka, veganka, makrobiotičarka...), a ne volim čajeve, pa oni automatski otpadaju, što mi je konkretno činiti? Trebam li se najprije nekoliko dana pripremati za "pravi" post i kako? Ili ići odmah u glavu? Koliko traje prosječni post? Što je, osim vode, dozvoljeno? Voćni sokovi, voće, nešto treće? Kako se vratiti na uobičajenu prehranu? Odjednom ili postepeno?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Razumijem i prihvaćam da se možete osjećati bolje/lakše/čišće/... ali me u zadnje vrijeme pogađa u slabu točku kad se za sve poziva na neko znanstveno istraživanje.
    Pa kad su očito svi Hrvati znanstvenici i čitaju samo časopise citirane u Current Contents-u, s visokim impact factor-om... blago nama...

Da, post smatram korisnim ako se ne pretjeruje s njim, ali i mene nerviraju ova silna znanstvena istraživanja objavljena valjda u 24 sata.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Odbijam na ovako lijepom topicu biti usmjerena na ispravljanje negativnosti jer se tako dobro osjećam, sada već nakon 4 dana posta, da mi je sada sasvim suludo pregovarati....

Ehret je sam svoj znanstveni dokaz... voditelj klinika za post koje je znanstveno tijelo odobrilo!

On sam je bio pokusni kunić za sve ono što je poslije implementirao, a ne ne-znam-koje-kakvi znanstveni inžinjerići koji su vršili sve pokuse isključivo na drugima! Tako da je tu već sam taj etični odnos spram sebe i drugoga uzrokovan mnogim duhovnim pročišćenjima, koji neminovno, i opet znanstveno dokazano, idu ruku pod ruku s fizičkim pročišćenjima.

.................................................

Nikada post ne treba shvaćati neozbiljno....nakon perioda od tjedan dana, ako nemate stručno vodstvo, ne smijete provoditi dugotrajniji post na vodi.

Također, informirala sam se... ne-negetarijanci mogu slobodno na post bez ikakve posebne pripreme, ali taj će im post teže "pasti".... prvih 3 dana bit će loše raspoloženi, uvenuli, bez energije, tromi, agresivno gladni....znači, imat ćete intenzivnije simptome što više u sebi budete imali "loše hrane" tj. one hrane koja u tijelu izaziva sluzavost koja se dužim postom, potpuno pročišćava iz tijela.
    Dok će vegetarijanci i makrobiotičari (pri tom ne mislim isključivo da se svi vegetarijanci hrane kvalitetno) imati blaže simptome....pa recimo, poput mene od prvoga dana sve će teći glatko jer nisam u tolikoj mjeri puna škroba koji se inače jede svakodnevno u prekomjernim količinama (jaja, brašno, bijela riža, krumpir, riba, meso, mlijeko....)...

Važno je tijekom posta biti na laksativnoj hrani...znači, što češća probava - to bolje... -------> to veće čišćenje!

Nisam zabrijala, ali fakat uživam u tome....

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

On sam je bio pokusni kunić za sve ono što je poslije implementirao, a ne ne-znam-koje-kakvi znanstveni inžinjerići koji su vršili sve pokuse isključivo na drugima!
    Da stvarno, trebala sam ja sebe zavrtit u hidrociklonu, ozračiti UV-om i na kraju malo ozonizirati
    A ne kao ne-znam-koje-kakvi znanstveni inžinjerić koristiti druge organizme, u malom većem broju, jer ipak 1 jedinku, pa makar i ljudsku, ne smatram reprezentativnim uzorkom.

Sorry, vratite se na post

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne postim jer dojim, jos uvijek dosta intenzivno. al osjecam da mi je sad vec krajnje vrijeme nakon 4 godine.

znala sam bit na vocu i vodi vise dana, ali i po jedan dan bez icega.

mm je jednom duze postio, i toliko dobro se osjecao da nije htio vise jest tako da su ga morali tjerat da prekine

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Znaci mi ovdje ne govorimo o situaciji kad nakon tjedan dana novogodisnje trpeze pomislis da će te od osjećaja težine i tromosti spasiti jedan dan nek
    jedenja, nego o tome da uz uravnotezenu prehranu povremeno damo svojim probavnim organima odmor.
    ovo je vazno naglasiti

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    On sam je bio pokusni kunić za sve ono što je poslije implementirao, a ne ne-znam-koje-kakvi znanstveni inžinjerići koji su vršili sve pokuse isključivo na drugima!
    Da stvarno, trebala sam ja sebe zavrtit u hidrociklonu, ozračiti UV-om i na kraju malo ozonizirati
    A ne kao ne-znam-koje-kakvi znanstveni inžinjerić koristiti druge organizme, u malom većem broju, jer ipak 1 jedinku, pa makar i ljudsku, ne smatram reprezentativnim uzorkom.

Sorry, vratite se na post
    Pa za početak se ne sprdaj s nečim što nikad nisi probala.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

abonjeko - pozitivno ti zavidim ak tak nešto postoji (pozitivna zavist) - drago mi zbog tebe i jedva čekam i ja jer baš osjećam potrebu za čišćenjem, no kažem - 2-3 godine nema toga.
    Doduše negdje sam u nekoj literaturi pročitala da se i trudnicama preporuča post od dan-dva (samo voda) - da to itekako povoljno utječe na zdravlje i djeteta i mame - realno moguće - dijetetu sigurno ne može biti loše jer majka ima zalihe i za njega i sebe (osim ako je majka pothranjena i turbo mršava), no ne znam da li bih mogla izdržati.....

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    abonjeko - pozitivno ti zavidim ak tak nešto postoji (pozitivna zavist) - drago mi zbog tebe i jedva čekam i ja jer baš osjećam potrebu za čišćenjem, no kažem - 2-3 godine nema toga.
    Doduše negdje sam u nekoj literaturi pročitala da se i trudnicama preporuča post od dan-dva (samo voda) - da to itekako povoljno utječe na zdravlje i djeteta i mame - realno moguće - dijetetu sigurno ne može biti loše jer majka ima zalihe i za njega i sebe (osim ako je majka pothranjena i turbo mršava), no ne znam da li bih mogla izdržati.....
    NIsam toliko hrabra da baratam s informacijama koje ne posjedujem....znači, trudnički post bi se trebao malo istražiti.... ali, za dugotrajniji post, kakav ti želiš potrebno je stručno vodstvo i/ili puuuno pročitane literature....

Ehret iznosi svoja iskustva liječenja ljudi (on sam je tisućama ljudi pomogao uzvratiti zdravlje) i baš govori kako se kura posta treba iznimlno pažljivo prekinuti... ja ću danas, evo nakon 4. dana, pojesti kuhanu blitvu na maslinovom ulju s malo prepečenog integralnog kruha iz bio&bio (znači, bez kvasca)...iako ne osjećam baš nikakvu glad....

Dogodilo se da se jedan zdravi i jaki mesojed nakon kure posta od tjedan dana najeo datulja i umro jer "su se otrovi oslobođeni u želudcu za vrijeme posta jednoličnog mesojeda pomiješali s koncetriranim voćnim šećerom datulja i prouzrokovali odmah tako jedno vrenje s plinovima ugljične kiseline i ostalim otrovima da pacijent nije mogao izdržati šok."

Drugi čovjek star 60 godina je postio 28 dana (predugo za njegove godine i bez prave pripreme). Njegov prvi obrok je bila vegetarijanska hrana iz pretežito kuhanih krumpira. "Hitna operacija je pokazala da su se krumpiri zadržali u skupljenim crijevima zbog guste, ljepljive sluzi koja je bila tako snažna da su kirurzi morali odsjeći dio toga i pacijent je ubrzo nakon operacije umro."

Zato, OPREZ je majka mudrosti!

"Pravi savjet bi bio prvo uzeti laksativ, kasnije sirovo i kuhano povrće bez sluzi, zatim krišku tosta."

.................................

" Kada postite, prvo se odmah izlučuje većina otpadnih tvari nastala pogrešnom i preobilnom ishranom. To se vidi u tome što se Vi osjećate relativno dobro ili čak bolje nego kad jedete, ali kao što sam već spomenuo, povlačite za sobom nove, sporedne zapreke od svojih vlastitih otpadnih tvari u svoj krvotok i osjećate se loše. Vi i svi ostali za to krivite nedostatk hrane. Slijedećeg dana ćete sigurno vidjeti sluz u mokraći, a kada se masa otpadnih tvari, koja se nalazi u krvotoku, izluči, osjećat ćete se bez sumnje bolje i snažnije nego prije. Poznato je da se ispsnik osjeća bolje i snažnije oko 20.-og dana nego 5.-og ili 6.-og dana, što je uistinu čvrst dokaz da životna snaga u prvoj liniji ne ovisi o prehrani, nego prije o nesmetanim krvotoku. Što je manje opterećenje, tim je veća životna snaga."

Ja sam živi dokaz tome trenutno, i sve ovo vam mogu potvrditi iz vlastitig iskustva....

Ehret također naglašava da je zdravije biti umjereni alkoholičar, pušač i mesojed no vegetarijanac na škrobu i sluzavoj hrani koja će ga prije ubiti no cjeloživotnog pušača cigarete... u tom leži snažna tajna hrane koja može za nas biti smrt ili put ka oslobođenju, a cijeli taj izbor leži na našem zdravom razumu! :/

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    http://www.izvor-zdravlja.hr/dr-breuss
    "Dokumentirao je preko 40.000 izliječenja raznih oblika raka svojom metodom, od kojih su neki bili već u naprednoj fazi razvoja."

ako ovo nije dovoljan reprezentativni uzorak za znanstveni dokaz onda ne znam što jest....

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

vrlo mudro - no imam jedno zapažanje - npr. kada čovjek nakon posta (u trajanju od nekoliko dana pa čak samo jednog dana) krene jesti - potrebno je dakle paziti što jede i meni se nameće logičan zaključak da je najnajbolje početi prvo sa pijenjem čaja (bez šećera i meda), zatim malo kasnije (2 h poprilici) popiti čašu zelenog kašastog soka - ne pregustog, pa kasnije opet soka malo gušćeg, zatim pojesti neko sirovo voće/ povrće. Eto. I tako dan - dva (ovisi o dužini posta) i poslije krene normalnu hranu (zdravu, raznoliku sa što više svježeg povrća i voća a manje kuhane).
    Nekak mi je to bezazleno. Ovaj čovjek što je datulje suhe jeo - pa nakon takvog posta datulje mi djeluju kao teška hrana a sa krumpirom bi se bome i ja prevarila.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Što to nikad nisam probala, biti ne-znam-koje-kakvi znanstveni inžinjerić ili postiti :?
    Ne sprdam se nego samo pokušavam objasniti da ovo podastiranje kvazi-znanstvenih studija, a koje je u zadnje vrijeme jako popularno, postaje presmiješno.
    Uskoro će nam netko ovdje izložiti genetsko istraživanje obavljeno na jednoj jedinoj vinskoj mušici.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ne, fala, ne podnosim glad.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Što to nikad nisam probala, biti ne-znam-koje-kakvi znanstveni inžinjerić ili postiti :?
    Ne sprdam se nego samo pokušavam objasniti da ovo podastiranje kvazi-znanstvenih studija, a koje je u zadnje vrijeme jako popularno, postaje presmiješno.
    Uskoro će nam netko ovdje izložiti genetsko istraživanje obavljeno na jednoj jedinoj vinskoj mušici.
    Googlaj o postu.... pročitaj koju knjigu o postu pa više nećeš biti tako sigurna da su to kvazi-znanstvene studije....ali, i pored toga, nemojmo se hvatati za slamku nemira i cjepidlačiti između svakog pročitanog redka... sve da i ne postoji niti jedan znanstevni dokaz o zdravom postu - alternativa ga već stoljećima udiže na pijedestal.... i tu priča završava....barem na ovoj, na iskustvu utemeljenoj, temi o postu...vinska mušica i desetci tisuća ljudi koji su ozdravili na temelju posta uopće nije usporedivo.... znanstvene studije postoje.... čim uhvatim malčice više vremena bacam se na Net istraživanje....

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    ne, fala, ne podnosim glad.
    molim te, nemoj me krivo shvatiti.. .. ali nepodnošenje gladi je usko vezano za povećanu količinu otpadnih tvari u tijelu koje bi trebalo iščistiti.... ne podnosim i ja glad prvi dan, (nakon toga počinje čišćenje pa bude puno lakše... kao nagrada za koju si se trudio)...nakon toga ide trening uma i volje (ako znaš za koji vrijednosni cilj se boriš)... kao što rekoh, najlakše je popustiti užitcima, sve do jednoga dana...kada nas ti "užitci" dostignu....

Ja neizmjerno volim jesti, ali baš zato što se često častim, pružam priliku svojem tijelu, putem posta, da se i ono časti! Puštam priliku krvotoku i svim vitalnim organima da barem 3 dana u npr. dva mjeseca rade kako treba, znači punom parom!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •