Mrvna prvotno napisa
Kao i vještičica, postim kad mi to vjera nalaže. U čišćenje organizma putem posta ne vjerujem, zato npr imamo jetru. Eventualno time ojačamo vjeru u sebe. Mislim da je efekt više psihološki nego fizički.
Ja nisam ovdje kako bih širila ideologije ama baš nikakve, ali zanimljivo bi bilo kada bi oni koji ne vjeruju u čišćenje organizma putem posta pročitali Ehretovu vrijednu knjižicu koja se cijeni samo 20kn.... vjerujte mi, toliko bogatsva na tako malo mjesta, nisam već dugo vidjela....

ovdje sam da podržim sve one koji žele i vole postiti samovoljno!
Svakako je da sam i sama vrlo neugodna kada sam gladna....no, cilj svega je pobijediti samoga sebe....probiti granice, ako znate ciljeve koji nakon toga slijede jer nakon trećeg dana posta često svjedočim kako nečistoće izlaze iz mene... osijećam se laganom, sretnom...znači, nema nikakvih nuspojava ako ste relativno zdrava osoba....
Često se i sama natjeram da jedem ili nejedem...recimo, ne volim brokulu, ne volim cvjetaču, ali zdrav razum mi govori kako je trebam jesti radi održavanja zdravog balansa organizma... isto tako, zdrav razum mi nalaže da postim ponekada (dovoljno je nekada čak i jedan dan) iz istog razloga.... znači, postižete psihološki i fiziološki efekt... jačate um, ali i organizam!!!! Snaga volje snaga navike su najjače naše vrline, ali ponekada i mane....zato ih valja, ako imate dovoljnu snagu volje i potkrijepljeni ste informacija tako da točno znate što radite, staviti pod uzdu... jer lako je biti megaloman u jelu, lako je podati se užitku, a tako je teško apstinirati iako je znanstveno dokazano da je post zdrav i da je apstinencija od hrane nužna radi održavanja vitalnosti i cjelokupnog jedne zdravstvene slike koja se ne vidi samo iznutra, već i izvana.... i nema baš nikakve veze s dijetom jer tijelo još dugo nakon prestanka uzimanja hrane - troški svoje spremljene zalihe! Uostalom, organizam se treba odmoriti s vremena na vrijeme s probavljanjem hrane...