Citiraj makita prvotno napisa
Preko vjere sam upoznala post i nemrs. Ono kad se najedeš krompira i ribe je nemrs i skroz mi je bezveze :/ i vjerski i što se tiče učinka na zdravlje.
Post mi se čini posve dobra stvar, volila sam ga raditi pijući čaj i na malo kruha-ako bih osjetila intenzivnu i jaku glad.
Zainteresirali ste me postom od nekoliko dana jer mi je 1 dan bio ono što sam iskusila. Samom postu sam se nekako...radovala, valjda zbog onog osjećaja rasterećenja o kojem pričate.
Znači, višednevni post za vas znači da koliko često i koju hranu/piće konzumirate?
Ja evo treći dan samo na vodi... i to kako pijemo pročišćenu vodu (da, onu za pegle , bez kamenca samo s jednom kapi mora na 1l), a kako sam makrobiotičarka kod mene je taj prelazak na višednevni "vodeni" post puno jednostavniji od, mislim, prelaska na "vodeni" post jednog mesojeda.... mislim da bi se, ako jedete meso, prvo trebali prebaciti na laganiju voćnu i povrtnu hranu jedno cca. 5 dana pa onda na potpuni post radi onog "naglog" prelaska, ali o tome se informiram u knjigama pa javim!