Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
Abonjeko, nemam ja ništa protiv posta. Već sam i napisala da ga smatram korisnim (naravno, ako nije ekstreman). Mi smo doma jedno dugo razdoblje jedan dan tjedno jeli samo voće i vodu. Istina - osjećaj je stvarno je dobar.
Ja već dugo ne mogu postiti, jer sam zadnjih par godina ili trudna ili dojim (ili oboje), ali sigurno ću jednog dana opet krenuti ovo s voćem.
Ribu petkom ne smatram postom, jer se često još više najedem meni jako drage hrane.

Samo, eto, zasmetao me ovakav omalovažavajući naziv za ljude koji se bave znanošću. Jednako kao što mi smeta što se svako malo netko poziva na kojekakva znanstvena istraživanja, u kojima nema ni "z" od znanosti. Možda stvarno to preosobno shvaćam, ali ja poštujem tuđe struke i ne volim kad se bez razloga omalovažava moja.

Draga M.... moj cilj zapravo uopće nije bio usmjeren na omalovažavanje znanstvenika.... dapače, kao što Forka kaže, možda smo pobrkali pojmove znanosti i kvazi-znanosti, pa sam pokušala veličati jedan tako napredan "kvazi-znanstveni" progres u zdravlju kao što je post!
Moj cilj je bio istaknuti kako razno-razni znanstvenici upitne stručnosti svakodnevno na svijet iznose mnoge "znanstvene studije" o puno trivijalnijim stvarima no što je post pa tako nisam vidjela nikakvog logičnog zaključka da ako su se provela istraživanja na svim mogućim hormonima, svim mogućim uzročnicima bolesti, svim mogućim životinjama.... naprosto mi je nevjerojatno za povjerovati da baš nitko nikada nije napravio znanstveno istraživanje na principu i iskustvu posta.... a ja definitivno i sigurno znam da jest! Ako je to kvazi-znanost tada se unaprijed ispričavam! :/

zapravo, ne znam na što si točno u samom začetku topica reagirala.... jesi li to bile neke "stare rane" ili si baš ono pogođena bila time što sam ja napisala kako je post među znanstveno dokazanim stvarima.... ako te je to povrijedilo onda me, molim te, uvjeri u suprotno!

Puno offa, a na novoj smo stranici....