-
moja je logika da ako si prije posta uobičavao puno jesti i to težu hranu - veća ti je i glad kad počeneš postiti, a ako većinom jedeš manje količine i neku laganu hranu - manja ti je i glad. Ja sam prije znala postiti ali samo 1 dan i bilo je ok, mada bih voljela pravi detox post u trajanju bar 3 dana, 1 dan je premalo. U vrijeme kad sam postila 1 dan - jela sam uvijek (prije posta) malo - ujutro malo kruha i meda, kave i ručak tanjur variva i u toku dana 1 voće . I to je bila moja hrana sve do trudnoće. Imala sam stalno 51 kg na 167 cm. zbilja sam malo jela i želudac je bio naviknut na prazninu i na osjećaj gladi, e sad je druga priča....... i post bi vjerovatno teže pao.
Možda ona početna živčanost ima veze sa detoxom organizma - što je veći otrov nakupljen u organizmu - veća živčanost i slabiji karakter?
A molim vas ako netko zna jel mi može odgovoriti na već postavljeno pitanje:
"no imam jedno zapažanje - npr. kada čovjek nakon posta (u trajanju od nekoliko dana pa čak samo jednog dana) krene jesti - potrebno je dakle paziti što jede i meni se nameće logičan zaključak da je najnajbolje početi prvo sa pijenjem čaja (bez šećera i meda), zatim malo kasnije (2 h poprilici) popiti čašu zelenog kašastog soka - ne pregustog, pa kasnije opet soka malo gušćeg, zatim pojesti neko sirovo voće/ povrće. Eto. I tako dan - dva (ovisi o dužini posta) i poslije krene normalnu hranu (zdravu, raznoliku sa što više svježeg povrća i voća a manje kuhane).
Da li bi to bio dobar početak prehrane nakon višednevnog posta-čišćenja (još ako se uključi u post i npr. klistiranje?)?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma