eto malo da se izjadam, vjerovatno je već otvorena tema o nasilju u svim školama no ja sam htjela reći što se desilo u našoj - u školi moje kćeri.
Radi se o 6 raz, učenici jednog razreda su pretukli učenika iz drugog 6 razreda. Koliko sam shvatila tukli su ga po glavi (čini mi se i nogama ali ne znam i nadam se da ne) i sada je dečko doma, imao je strašne glavobolje i masnice po glavi![]()
inače je dečko Talijan (po meni može biti i ....... što god - nema veze, ali nekak mi se čini da se radi o nacionalnoj netrepeljivosti, čim je drugačiji treba mu valjda pokazat) i meni se srce slama, mogu mislit kako je njemu i njegovim roditeljima, bit će sazvan i sastanak roditelja i ne znam što da kažem, mislim što se ima za reći?
ja smatram da sve ide iz kućnog odgoja i sigurna sam da moje nijedno dijete neće ocjenjivati drugog čovjeka po izgledu, vjeroispovijesti, boji kože ili bolesti - već samo po srcu!
Inače je i moja curica dobila SMS poruku još prošle godine od jedne "prijateljice" gdje ju je nazvala četničkom k..... (točkice su bile i u poruci) - ja nemam riječi - a to joj je poslala na temelju prezimena i pretpostavke da je srpkinja i sad se ne želim niti izjašnjavati jel smo/nismo srbi jer je to totalno nebitno. Poruku sam pokazala i učiteljici koja je bila zahvalna na dokazu jer su se mnogi roditelji (djeca) žalili na tu učenicu a njen tata bi svaki put govorio da to nije istina - sa dokazom je valjda uvidio realnost - mada ne znam da li ima utjecaja jer vjerovatno i on uzgaja "ljubav prema bližnjem".
Ja se pitam što ja mogu učiniti da zaustavim nasilje među djecom? Osim da odgajam svoju da to nije u redu.
Što vi nastavnici predlažete? Mislim da bi cijeli razred i roditelji na sastanku trebali iskazati što mislimo o takvom ponašanju, ne znam.... jako me to rastužilo - to su isto samo djeca a već ih truju mržnjom (i to doma - znači truju ih oni koji bi trebali pokazati ljubav, toleranciju.....).
Nitko nije savršen roditelj ali poticanje djeteta na netrepeljivost prema drugima je ..... za svaku osudu.
Tužna sam i bijesna. Zar je ljepše uzgajat mržnju u srcu?
Ma ne znam - roditelji te djece koja su tukla dečka - vjerovatno će iskaliti bijes na svoju djecu i tak će pokazat da to nije uredu, a kad bude Dnevnik opet budu iskazivali netrepeljivost prema srbima, mslimanima, crncima, bosancima i sve iz početka.
eto izjadala sam se