-
Sto preporucate?
Mi smo zapocele s dohranom, ali imamo problem u ovo zimsko vrijeme.. Npr.. nemamo domacu mrkvicu, brokulu, i sl. povrce.. Mogu otici na trznicu ali i to nije 100% provjereno. Povrce i voce iz trgovackih centara mi je najzadnji izbor.. Ili mislite da je bolje kupiti kupovnu kasicu iz bio uzgoja?
-
Ja bi rađe kupila mrkvicu na tržnici, nego bilo što gotovo.
Pa što nemate nekakav eko štand ili trgovinu u blizini?
-
Ne, bas nista..
-
mi rađe sve sa tržnice, nego kupovne kašice
-
slažem se sa curama,da radije kuhat nego kupovna kašica, al čisto subjektivno jer moj mala ni neće ništa od tih gotovih kašica
Inače radim u nabavi jednog trgovačkog centra i mogu provjereno reći sljedeće: Većina voća i povrča je uvoz (italija i španjolska većinom) te jedan manji dio je hr.dobavljači.U principu,ako već moraš kupit u trgovačkom centru, pored naziva svakog artikla po pravilniku se mora nalazit i zemlja porijekla robe,tako da vrlo jednostavno možeš saznat koji je artikl domaći a koji ne. Što se tiče tržnice,(ne znam od kud si) al konkretno zagrebački placevi većinu proizvoda kupuju na Zelenoj tržnici-što je opet,većinski uvozna roba. E sad, mislim da je onda što se placa tiće bolje eventualno kupovat na "manjim" štandovima,robu koja je izgledom "manje lijepa" jer je veća šansa da je domača.Dakako probaj i kupit sezonsko -sad su jabuke ,kruške,buće.. i tako to,nadam se da sam koliko toliko pomogla
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma