Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: Ista ili različita smjena?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Ista ili različita smjena?

MM i ja si moramo sutra poriktati smjene, hoćemo li biti u istoj ili različitoj pitanje je sad?! Moramo do ujutro odlučiti pa slušam vaša iskustva.
    Ne znam što je bolje, ako smo ista smjena, biti ćemo više skupa, i to je plus, a minus je to što se u popodnevnoj smjeni moramo oslanjati na baku i dedu za čuvanje, i što N mora u vrtić od 7 sati. Prednost da smo u različitoj smjeni je to što će N moći u vrtić od 9 i neće ju morati čuvati baka i deda, a minus je što kao obitelj uopće nećemo biti skupa osim nešto sitno vikendom jer su nam oboma vikendi radni.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Uf, teška odluka.
    A šta kaže baka? Meni bi od toga zavisilo.
    Kad radite popodne hoće li ona svejedno pre podne ići u vrtić. Ako da, znači da je nećete videti ceo dan.
    A opet lepo je imati porodično slobodno popodne...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja glasam za zajednička popodneva, ako je baka pouzdana.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

različita, ne bih ni sekunde razmišljala

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam gledala , pri glasanju, na odnos partnera i brak , ne toliko na dijete :nonAP:

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja bih odabrala istu smjenu, definitivno....
    Ako ste u sprotnoj nećete se uopće viđat, jel?
    Pa ako se već može birat....

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da, ako budemo različita smjena nećemo se on i ja uopće viđati, a bilo bi lijepo ujutro se zajedno buditi i popodne biti skupa...hm, idem prek do bake da ju pitam za mišljenje, jest mi malo bed, al pitat ću...dobra je baka...da, kad radimo popodne N ide u vrtić ujutro, jer ipak ju onda baka čuva od 15,30 do 21 dok ja ne dođem, ovako bi morala od 12,30.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa onda uopće nećete viđati dijete kad radite popodne?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sve ovisi o baki. Sretno.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    ne, kad radim popdne malenu vidim ujutro do pol 9, i navečer u 21, tako je to kad se mora raditi popodne, tako je bilo i do sad, kad je mm radio dvokratno.

pitat ću baku za mišljenje, idem sad preko do njih, ali večeras moramo ja i mm malo to pretresti, nisam baš oduševljena da ovisim o baki, a opet mi se ne dopada ni ova druga kombinacija da si muža uopće ne vidim.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    ne, kad radim popdne malenu vidim ujutro do pol 9, i navečer u 21, tako je to kad se mora raditi popodne, tako je bilo i do sad, kad je mm radio dvokratno.
    Da, ali dijete će ovako biti bez roditelja cijeli dan.

(a može dijete biti s tobom i dok ne ideš na posao. Meni je super raditi popodne, nažalost rijetko sam u toj prilici)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja bi izabrala različite smjene.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jel to dugoročna odluka? ima li natrag ako ustanovite da ne valja?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svakako bih se odlucila za istu smjenu jer sam dijete roditelja koji su furali razlicite smjene. Bili su prisiljeni jer nije bilo nikoga da nas pricuva.
    Meni je to kao djetetu bilo grozno, nikad nismo bili svi skupa, pogotovo sto se radilo i subotom.
    Kad je mama radila popodne, tuzi nije bilo kraja.
    Docekali bi ju u krevetu, pusa za laku noc i to je to.
    Joooj, radije budite vise svi skupa.
    Pusa i sretno!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Razgovarala s bakom, nema ništa protiv, slaže se, i zadovoljna sam odlukom da ćemo biti u istoj smjeni, a poslije, ako ne bude odgovaralo, uvijek možemo promjeniti, pinog baš mi je lijepo sjeo tvoj topic

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj pingo prvotno napisa
    Svakako bih se odlucila za istu smjenu jer sam dijete roditelja koji su furali razlicite smjene. Bili su prisiljeni jer nije bilo nikoga da nas pricuva.
    Meni je to kao djetetu bilo grozno, nikad nismo bili svi skupa, pogotovo sto se radilo i subotom.
    Kad je mama radila popodne, tuzi nije bilo kraja.
    Docekali bi ju u krevetu, pusa za laku noc i to je to.
    Joooj, radije budite vise svi skupa.
    Pusa i sretno!
    Ne kužim, zar ti nije bilo ljepše to što te kad je mama popodne radila čuvao tata nego da te čuvao netko treći :? i da si zapravo cijeli taj dan bila bez oba roditelja?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih različite smjene i ispisala dijete iz vrtića.
    Onda bi dijete svaki dan viđalo oba roditelja, a to mi je najvažnije.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bih iste smjene i ako je moguće da kad mama i tata rade ujutro dijete bude u vrtiću, a popodne svi skupa doma. A kad radite popodne da dijete bude ujutro s vama, a popodne s bakom.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    x

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

teško pitanje :/

MM je upravo, nakon 4 godine rada u smjenama, počeo raditi isključivo u jutarnjoj smjeni, kao i ja.

I jedna i druga opcija za nas imaju prednosti i mana:
    - kad smo bili u različitim smjenama (tj. kad bi MM radio popodne) mali je kasnije kretao u vrtić, mogao se naspavati, i ostajao puno kraće u vrtiću - do 13:30 kad bi ga MM odveo kod moje mame, gdje sam ih ja oboje kupila nakon posla.
    Nedostatak - taj dan uopće ne bih vidjela MM-a (ja radim 7-3, a on od 3 -11, kad bi se vratio poslije posla doma, ja sam već u dubokom snu)

-sad kad smo u istoj smjeni, puno smo više skupa (neobično mi je toliko često viđati MM-a po kući ), ali mali će biti puno duže u vrtiću.

Sretno s odlukom, želim da budete zadovoljni s njom, koja god bila!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi si ovo nismo mogli priuštiti, ali vjerujem da ne bi ni da smo mogli. Naša su djeca dobro prihvatila vrtić (nije to amen za svako dijete, ali naši su bili super socijalizirani, a i vrtić je bio "za pet zvjezdica").

I danas imamo slobodna popodneva kad se ZAJEDNO možemo posvetiti djeci. I jedno drugom - kako je maria71 rekla. Djeca to gledaju i uče od nas i uz nas. Imamo kvalitetno zajedničko vrijeme i dobro je.

ALI to ne mora tako biti za svako dijete i svaku obitelj.... Ne treba odluku uklesati u kamen. Ako se pokaže da ima nešto bolje, odluka se može i promijeniti. Bitno je da to bude najbolje rješenje ZA SVE, da bude najbolje za dijete, a da odrasli nemaju osjećaj da su na nešto prisiljeni ili da nešto žrtvuju.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Peterlin, potpisujem od riječi do riječi!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam oduševljena što ćemo mm i ja imati više vremena za sebe, jedva čekam :D a N će isto biti lijepo probuditi se uz nas prije vrtića, popiti kavicu/kakao s nama, doručkovati i onda u vrtić. N voli ići u vrtić, ne bih joj priuštila da bude doma s bakom cijeli dan, a i engleska je grupa, pa bi puno gubila kad bi išla u vrtić svaki drugi tjedan. Lakše mi je reći baki da ju digne iz vrtića kad joj odgovara, nego da joj svaki dan ostavim dijete u 12,30 sati. Moram ovdje reći da kad radim popodne, i kad ju jako poželim, ostavim si ju doma dan, dva, ovisi.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Mi si ovo nismo mogli priuštiti, ali vjerujem da ne bi ni da smo mogli. Naša su djeca dobro prihvatila vrtić (nije to amen za svako dijete, ali naši su bili super socijalizirani, a i vrtić je bio "za pet zvjezdica").
    .
    a i to sto kazes.

nije za zanemarit i koliko je staro dijete.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slažem se da je jako bitna komponenta starost djeteta i prilagođenost na vrtić, ali meni osobno nije prihvatljivo, da prolaze dani i dani, a ja svoje dijete ne viđam, ili viđam sat vremena dnevno. Naravno, ako rješenja ima, ako nema, nema.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je još neprihvatljivije da dijete čitav dan ne viđa niti jednog roditelja i da nije kod svoje kuće.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je još neprihvatljivije da dijete čitav dan ne viđa niti jednog roditelja i da nije kod svoje kuće.
    X
    Mislim da imamo prilično sličan stav.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kopiram opet našu mudru Peterlin:
    ALI to ne mora tako biti za svako dijete i svaku obitelj.... Ne treba odluku uklesati u kamen. Ako se pokaže da ima nešto bolje, odluka se može i promijeniti. Bitno je da to bude najbolje rješenje ZA SVE, da bude najbolje za dijete, a da odrasli nemaju osjećaj da su na nešto prisiljeni ili da nešto žrtvuju.
    Taj dio mi je najdraži

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    Taj dio mi je najdraži
    Je, je, ali bilo bi zgodno znati i kaj dijete misli o tome.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Taj dio mi je najdraži
    Dijete se svemu najlakše prilagodi, a ako su mama i tata zadovoljni to se reflektira i na dijete.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam baš u to sigurna, mislim na to da se dijete najlakše svemu prilagodi. Naime, da, prilagodi se jer nema druge.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nisam baš u to sigurna, mislim na to da se dijete najlakše svemu prilagodi. Naime, da, prilagodi se jer nema druge.
    Ne znam kako bi djetetu bilo da mu se roditelji rastanu jer se naprosto ne viđaju, pa ona, daleko od očiju daleko od srca. Sretni i zadovoljni roditelji, sretno dijete Mm je zadnjih 8 mj. radio dvokratno i gotovo se uopće nismo viđali, mogu potvrditi da nam je to negativno utjecalo na odnos i bračni život.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dijete se svemu najlakše prilagodi, a ako su mama i tata zadovoljni to se reflektira i na dijete.
    Ne bih se baš složila s podebljanim. Sve je jako širok pojam.
    Meni je u cijeloj priči najbitnija količina vremena koju dijete provodi, odnosno ne provodi s roditeljima. Ako se to vrijeme svede na cca sat vremena dnevno, i tako danima, to je dugoročno rješenje,... to nije dobro, nikako.
    Može tih sat vremena biti najkvalitetnije provedeno, ali sat vremena je ipak samo sat vremena. Kratko, kratko, prekratko.
    Nikako nisam pobornik malo, a kvalitetno, niti puno a nekvalitetno, nego puno i kvalitetno.
    U takvoj situaciji ja bih se radije prilagodila da imam manje vremena za sebe i muža, nego da djetetu oduzmem pola ili više, vremena s roditeljima.
    Ovo je moje osobno mišljenje, naravno da će svatko sam odlučiti kako najbolje može funkcionirati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam kako bi djetetu bilo da mu se roditelji rastanu jer se naprosto ne viđaju, pa ona, daleko od očiju daleko od srca. Sretni i zadovoljni roditelji, sretno dijete Mm je zadnjih 8 mj. radio dvokratno i gotovo se uopće nismo viđali, mogu potvrditi da nam je to negativno utjecalo na odnos i bračni život.
    Ima i ona: odsutnost je za ljubav isto što i voda za vatru

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Taj dio mi je najdraži
    Moja DJECA su mrzila moj rukovodeći posao. Pa sam ga promijenila... Jest da je trajalo mjesecima, ali uspjelo je. Ne kažem da je lako, ali trebalo mi je neko vrijeme da uopće razmislim o toj ideji, pa još neko vrijeme da je provedem u djelo. Sreća, pa sam uspjela. Ne bih u detalje (nije danas lako naći ni mijenjati posao) ali stvarno treba imati u vidu i dijete/djecu ALI I SEBE jer ne može čovjek predugo žrtvovati sebe bez posljedica koje onda osjeti i dijete...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da - moja djeca su mrzila činjenicu da me nema doma. U dobi od 2-3 godine ionako nisu ništa znali o mom poslu (i sad znaju malo). Ali su znali da me dugo nema, da dolazim umorna i da to "ne klapa".

Pa smo presložili. Najsretniji u toj priči bio je mm!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i da opet ponovim tu rečenicu iza koje i dalje stojim, ali očito moram taj svoj stav pojasniti:
    Radim od 7-15,30 (prije do 16,00). Mm radi najčešće od 7-15, ali ima tu i podnevnih i noćnih smjena, rad vikendom, ovisi.
    Od kuće ujutro idem u 6,30, vozim malog u vrtić (ili ga mm vozi, ovisi koga odabere).
    Oboje smo sretni što radimo i nemamo mogućnosti promijeniti posao. U prosjeku smo doma s djecom od 16-.... Sa kćerkom i manje, ako ima poslijepodne školu, pa poslije još kakve aktivnosti, tek se vidimo navečer.
    Ali - moja djeca su naviknuta na to, oni drugačije ni ne znaju, a kaj je najvažnije, zamislite, SRETNI I ZADOVOLJNI! I to bez obzira kaj smo tak "malo" s njima, jer kad smo doma, vrijeme je njima posvećeno, naravno, a sve ostalo se radi usput.
    ZAto ne volim kad se podcjenjuje kad netko ne provodi cijeli dan s djetetom, - jer da opet naglasim - zbog toga naša djeca nisu manje sretna ili zadovoljna niti ne smatram da se žrtvuju zbog nečega , ili da se mi žrtvujemo.
    Puno ovisi o tome kako se roditelji postave prema cijeloj situaciji. I ako su oni zadovoljni onda su i djeca zadovoljna. A koliko i poznajem svoju djecu, mislim da i njima ne bi bilo fora da im cijeli dan visim nad glavom i da cijele dane provode s nama.
    Milsim da ono vrijeme koje im posvetimo, da je to čisto dovoljno - njima.
    Dakako, ja kao majka bi voljela da imam još malo više vremena za njih, ali sam sve u svemu zadovoljna time kako smo organizirani, te koliko vremena posvećujemo jedni drugima.
    A pogotovo zato, ponavljam, što su moja djeca zadovoljna.
    Zato Anemona:
    Ako se to vrijeme svede na cca sat vremena dnevno, i tako danima, to je dugoročno rješenje,... to nije dobro, nikako.
    Ne bi se složila. U prosjeku jest to vrijeme koje posvetim sa svakim djetetom u jednom danu u tjednu, svaki dan, ali to je onda potpuna posvećenost djetetu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to je potpuno drugačija situacija od one da dijete čitav dan nije niti sa jednim od roditelja, i da je izvan kuće.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U prosjeku jest to vrijeme koje posvetim sa svakim djetetom u jednom danu u tjednu, svaki dan, ali to je onda potpuna posvećenost djetetu.
    Ja mislim kako je ovo floskula koja je potekla iz velikih američkih korporacija koje od svojih djelatnika isisavaju zadnju minutu života i vremena. Pa su, eto, (koje li divote), i vrtiće u tvrtkama počeli otvarati.

Moje je mišljenje da je za dijete bolje biti 5 sati s roditeljima pa makar se u to vrijeme i čistilo i pralo u kuhalo i telefoniralo, nego jedan koncentrirani sat.
    Dijete treba biti uključen u sve domene našega života, a to podrazumijeva i nebavljenje djetetom.
    Moja djeca znaju da postoji vrijeme kad sam s njima, ali i vrijeme kada sam doma i nisam s njima.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nažalost, postoje situacije u životu kad se nemože sve u potpunosti podrediti djetetu!
    Moj je tata radil u inozemstvu, odpočetka je dolazil doma svaki drugi vikend, a kasnije svaki,
    taj smo vikend proveli svi zajedno kvalitetno se družeći (tata, mama, brat, seka i ja) jer i njemu bi bilo ljepše da je bil s nama svaki dan poslije posla a ne u tuđoj zemlji sam, al takav je život...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

Moje je mišljenje da je za dijete bolje biti 5 sati s roditeljima pa makar se u to vrijeme i čistilo i pralo u kuhalo i telefoniralo, nego jedan koncentrirani sat.
    .
    točno sam znala da će netko izvući ovu rečenicu i reagirati na taj način. Da, ja sam jedan koncentrirani sat s djetetom prvo jednim pa drugim, po mogućnosti idem po starosti djeteta, navinem štopericu, i kad prođe sat pošaljem ih što dalje od očiju!
    Naime, tako to zvuči kad čitam tvoj tekst, sorry.

I dalje za one koji me još nisu shvatili - taj jedan sat sam navela tak otprilike - on može varirati, nekad manje, nekad više, ovisi o djeci.

I da, dok čistim, peglam, kuham, stalno su okko mene, ali to ne smatram kvalitetnim provođenjem vremena s djetetom, već više usputnim.
    I moja djeca su uključena u sve domene našeg života, jedino nisu od 7-16.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a zašto se ti ljutiš?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    a zašto se ti ljutiš?
    Ja? Pa ne ljutim se, samo raspravljam 8)
    Inače sam i ja takav dojam o tebi stekla, da se ti ljutiš

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: Ista ili različita smjena?

MM i ja si moramo sutra poriktati smjene, hoćemo li biti u istoj ili različitoj pitanje je sad?! Moramo do ujutro odlučiti pa slušam vaša iskustva.
    kao sto je za ocekivati, cuti ces malo iskustava (izuzimam naravno peterlin)
    ali puno uvjeravanja sto je jedino ispravno ili neispravno za tebe i tvoju obitelj, od ljudi koji ne poznaju niti tebe, niti tvoga muza, niti tvoje dijete.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: Ista ili različita smjena?

Citiraj seni prvotno napisa
    kao sto je za ocekivati, cuti ces malo iskustava (izuzimam naravno peterlin)
    ali puno uvjeravanja sto je jedino ispravno ili neispravno za tebe i tvoju obitelj, od ljudi koji ne poznaju niti tebe, niti tvoga muza, niti tvoje dijete.
    Ili u prijevodu-ovakva se pitanja ovdje ne postavljaju

Potpisujem Seni. I nažalost, ja ti tu ne znam odgovoriti. Jer mogu ti odgovoriti što mislim da je u redu poduzeti po pravilima AP roditeljstva ili što ja mislim da bih napravila ili što je u redu napraviti s ciljem ostanka u braku. Ali kao što Seni reče-nisam se našla u situaciji da moram izabrati, ne znam vašu obitelj i poštivam to što ste već donijeli odluku!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa stvarno ne treba otvarati ovakve teme ako se ne želi čuti različita mišljenja.

Ja znam što bismo mi napravili, izabrali bismo različite smjene, a znam i zašto i to sam i napisala.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa da. Svatko zna što bi on napravio i što bi mogao napraviti. A i to bi ovisilo o tadašnjoj situaciji jednako koliko i o stavovima. Možemo samo raspredati što bi bilo kad bi bilo, a nitko ne zna niti ne može reći što Animinoj obitelji najviše odgovara.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Ja bih iste smjene i ako je moguće da kad mama i tata rade ujutro dijete bude u vrtiću, a popodne svi skupa doma. A kad radite popodne da dijete bude ujutro s vama, a popodne s bakom.
    Ja bih isto ovako, čini mi se dobro kompromisno rješenje.
    Inače slažem se s Apri oko onog kvalitetnog sata vremena.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Ja bih isto ovako, čini mi se dobro kompromisno rješenje.
    Inače slažem se s Apri oko onog kvalitetnog sata vremena.
    a ja sve ovo uđuture potpisujem.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Iste smjene - definitivno ne bih pristala na to da muža vidim jednom tjedno i da je cijela familija kompletna samo vikendom.
    Uostalom većina zaposlenih roditelja niti ne provede cijeli dan s djecom.

Iako, ofkors, sve ovisi o vama, baki, djetetu i sl. Ja ovako govorim samo za sebe što ne mora biti da je idealno za drugog.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •