Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 210

Tema: Recepti Ane Ugarkovic

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj i meni su ta njena pomagala trn u oku!
    stvarno si želim taj sav njen pribor.
    vjerujem da bi onda i ja bolje kuhala!

a najjače mi je ono malo pomagalo koje služi za utrljavanje maslaca u brašno kad radi prhko tjesto, onak tri neke žičice..

ali jedino mi je malko hm to što sve sjecka na istoj drvenoj dasci...
    ja si nekako uvijek mislim da je to leglo bakterija...

OT kako održavate kuhinjske daske?
    selim pitanje na 4 kuta!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imaš dobro oko. Koliko shvaćam, profesionalci su već odavno odustali od drvenih dasaka. Hoblanje je jedini način za održati ih sterilnima. Umjesto drvenih profesionalci koriste plastične (PE) daske u različitim bojama, svaka boja za različitu namirnicu. Ako kuhaš samo povrće kao ja, bit će ti OK i samo jedna bezbojna daska, ali svakako plastična i periva u suđerici.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo da se pohvalim...ne znam da li je već netko spomiljao anin nedavni pašta fažol al ja ga danas napravila i nisam nikad jela bolji grah u životu...njamiiii...naravno malo sam ga korikirala u smislu da nisam sama radila tijesto ali držala sam se ostatka recepta!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisam (još) probala grah, ali sam pravila ribu sa djumbirom i lukom i rezancima koa prilogom, meni je bilo mljac, jedino je kod tjestenine moglo biti malo vise safta..

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

grah je mrak :D Ja ga i inace tako radim, no bas to domace tijesto mu je dalo poseban stih. Inace, to je jedini njezin recept koji sam probala, osim one rolede od jagoda koja je isto odlicnaaaa.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Odlična joj je teleća koljenica zapečena sa povrćem i inčunima, to stalno radim. Isto tako i čokoladna Nemesis torta, bez brašna, priprema traje 15 min, to najviše volim.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni se zamjerila u epizodi kada poha piceka, pa ga rukama sirovog zacini, ap takvim (neopranim) rukama reze krumpir za salatu...Ufff, higijena=0...

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

GrgurovaMama i Buba

je li pasta fazol o kom pricate KRPICE OD RUŽMARINA S MLADIM GRAHOM I PANCETOM

ja sam veliki fan pasta fazola i treba mi neki dobar isproban recept

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Imaš dobro oko. Koliko shvaćam, profesionalci su već odavno odustali od drvenih dasaka. Hoblanje je jedini način za održati ih sterilnima. Umjesto drvenih profesionalci koriste plastične (PE) daske u različitim bojama, svaka boja za različitu namirnicu. Ako kuhaš samo povrće kao ja, bit će ti OK i samo jedna bezbojna daska, ali svakako plastična i periva u suđerici.
    Jamie O liver koristi drvenu dasku

http://www.odt.co.nz/files/story/200...2130300403.JPG

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je li pasta fazol o kom pricate KRPICE OD RUŽMARINA S MLADIM GRAHOM I PANCETOM
    je

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    on čak ima cijelu drvenu ploču kao dio elementa na kojem reže...baš me zanima kako on to održava...on mi je inače super simpa ali taj dio mi je isto..

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja sam u jednoj super knjizi o hrani (what einstein told his cook) pročitala da su drvene daske ustvari čišće, jer drvo u sebi sadrži neke enzime koji djeluju antibakterijski, za razliku od plastike.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Hm, na zalost ne funkcionira na taj nacin da si po defaultu dobar kuhar ako imas svakakve nekakve fensi smensi aparate. Za funkcionalno kuhanje je potrebno imati dobre daske za rezanje (jedna za ribu, druga za meso), kvalitetan set nozeva, kvalitetnu tavu i lonce (nije potrebno kupiti set of 50 lonaca ).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je zato Stephan mrak. Ja ga obožavam.
    Zapravo bih više voljela gledati njega kako kuha, nego to kaj kod drugih reda radi ali jako mi se sviđa...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Na mene Stephane djeluje kao crvena krpa na bika Nemogu smisliti covjeka niti sam uvjerena u njegove kulinarske sposobnosti (sve je to naravno stvar osobnih preferenca). Vjerujem da me najvise smeta lose izvedeni koncept TV programa koji je kupljen po licenci (na VOXu postoji ista emisija, s fenomenalnih njemackim kuharom koji zaista ima zavidno skolovanje i iskustvo).

Zaboravih napomenuti da je kod lonaca, tava i nozeva najbitnije odrzavanje - ako se lose ili nepravilno odrzavaju onda nam niti najbolje oprema nece pomoci ...

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    ja sam u jednoj super knjizi o hrani (what einstein told his cook) pročitala da su drvene daske ustvari čišće, jer drvo u sebi sadrži neke enzime koji djeluju antibakterijski, za razliku od plastike.
    debelo X

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj little duck prvotno napisa
    Meni se zamjerila u epizodi kada poha piceka, pa ga rukama sirovog zacini, ap takvim (neopranim) rukama reze krumpir za salatu...Ufff, higijena=0...
    Pa očito je da ona puno puta uzima neki pribor, vjerojatno i pere ruke x puta kao svi mi kad kuhamo i rezuckamo, samo se taj dio ne vidi jer je emisija jako vremenski ograničena pa se izrezuju dijelovi. Tak da ne vidim razloga da brinemo za njenu higijenu. Ja sam inače frik za to, i sjećam se te epizode o kojoj pričaš pa me ništa nije štrecnulo. Relax.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja isto mislim da kad pere ruke isključe kamere.
    Kad smo kod Aninog pribora, zna li netko gdje se može kupiti onakva oklagija kavu Ana ima?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja mislim da je taj sav pribor za profesionalce i da se može naći u prodavaonicama ugostiteljske opreme. Onaj mikser je za ugostitelje, možda onda i oklagija.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bubica,

hvala ovih dana pravim

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa
    on čak ima cijelu drvenu ploču kao dio elementa na kojem reže...baš me zanima kako on to održava...on mi je inače super simpa ali taj dio mi je isto..
    Ja svoju dasku čistim običnim alkoholnim octom. Nakon što ga izlijem ostavim par minuta i dobro oribam te isperem vrućom vodom.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Thlaspi prvotno napisa
    Citiraj Joe prvotno napisa
    debelo X
    I još 1 potpis..imam nekoliko drvenih dasaka...

Meni se baš sviđa ta Anina "trapavost" jer mi time ne nabija komplekse..a i ruku na srce ovaj njen kulinarski šou je rađen za domaćice a ne profesionalne kuhare

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sumnjam da izgledam super spretno i sposobno u svojoj kuhinji ali zato se što skuham svi pojedu, uzimaju repete, hvale i traže recept.

Meni je Ana super, ne zamaram se kako izgleda, da li liže ili ne (bitno mi je da ja to ne radim baš nikada!!), najbitnije mi je da odlično kuha. Kuham po njenim knjigama i recepti su joj mrak. Ako pimpla to mi je super jer jednostavne stvari znamo svi skuhati, ali što kad dolazi npr. svekrva na ručak ??

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To je beznadežna situacija - da si Gordon Ramsay ne bi se proslavila

Nego, jel' netko gleda "Jezikovu juhu"? Brzo te prođe ideja da ne znaš vitlat nožem k'o profesionalac - ne znaju ni profesionalci

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Jezikova juha je prestrašna ali to je hrvatska zbilja. Mislim da u puuuno restorana imamo takve kuhinje, maščobu po svuda. Strašno!!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a meni kad je izvadila sirovu ribu iz pakiranja i direkt u pecnicu, bez pranja. Meni stalno ta slika pred ocima.
    A kao osoba mi je isto cudna, ono cerekanje u PSZ, ko pubertetlija

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa

ali jedino mi je malko hm to što sve sjecka na istoj drvenoj dasci...
    ja si nekako uvijek mislim da je to leglo bakterija...
    i to.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Al da dodam, vjerujem da fino kuha i da su joj recepti dobri, mozda cak i potrazim koji.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eh Davore, pažljivije gledaj jezikovu juhu.
    I čitaj postove.

OK, Jezikova juha je takva kakva je, rekla bih da dosta toga oni odglume. Ono divljačko ponašanje u prva dva dana...
    Ali to je relana slika puno naših restorana.

Meni se sviđa način na koji on pristupa svemu, i najmanjim detaljima.
    Bilo mi je fakat ono cool za vidjeti kada nikome nije dao da dira njegove noževe.
    I zapravo bih njega voljela gledati u nekom kulinarskom šou, ali gdje bi on kuhao...Kao što Ana kuha! A ne gdje bi druge učio kako da vode restoran.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nisam probala jos nijedan anin recept ali ne znaci da necu dapace a apropo ovog francuza neka njega pa ce se svi ugostitelji koji drze do svog imena malo promisliti sto i kako, svaka cast stefano!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj twin prvotno napisa
    Jezikova juha je prestrašna ali to je hrvatska zbilja. Mislim da u puuuno restorana imamo takve kuhinje, maščobu po svuda. Strašno!!
    Potpisujem. Mi baš i nemamo naviku odlaska u restorane, a nakon ovoga još i više ću cijeniti domaću kuhinju.

A Ana mi se sviđa dok god ne krene raditi jela koja zahtijevaju egzotične namirnice koje ne znaš gdje bi nabavio, a kad ih i nađeš, koštaju puno i tko zna koliko stoje već po dućanu (ne vjerujem da im je velika prođa). :/ Dakle, recepti koji zahtijevaju par stotina kuna mi ne dolaze u obzir...

Nocni leptir

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa
    Ja sam upravo napravila njene sočne palačinke s narančom i bananom po receptu koji je jučer bio na tv-emisiji.

Koliko palacinki moze da se napravi sa tom njenom smjesom od secera i soka od narandzi? Meni se to nekako cini malo za veci broj palacinki

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    I čitaj postove.
    A koje to :?

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa

Pa očito je da ona puno puta uzima neki pribor, vjerojatno i pere ruke x puta kao svi mi kad kuhamo i rezuckamo, samo se taj dio ne vidi jer je emisija jako vremenski ograničena pa se izrezuju dijelovi. Tak da ne vidim razloga da brinemo za njenu higijenu. Ja sam inače frik za to, i sjećam se te epizode o kojoj pričaš pa me ništa nije štrecnulo. Relax.
    Ma fakat se vidjelo, nisu joj radnje prekidane, nakon hendlanja piletinom, uzela je krpu i obrisala samo ruke,ostale su onako prljave od soli, papra, koje je stavljala na piletinu, i citavo vrijeme je bilo tako, dok je rezala tek kuhani krumpir...Ne znam, sada ispadam freak, ali mi je to tako zapelo za oko.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ja ne vidim di je tu problem?
    pile je zdravstveno ispravno tj. nije bilo pokvareno
    ako jedeš piletinu , zašto ti smetaju tragovi sirovog mesa?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U piletini može bit salmonele. I npr. kampilobaktera, koji se ubiju kuhanjem. Tako da ti nitko ne garantira da toga nema u hrani ako je ona namijenjena daza kuhanje.
    Namirnice koje se kuhaju imaju drugačiji standard minimalne količine dozvoljenih bakterija od onih koje se jedu sirove.
    Piletina je baš specifična zbog salmonele.
    Nikad na istoj dasci ne rezati sirovu i kuhanu ili pečenu piletinu (mislim treba oprati između).

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A zapravo sam htjela reći da zdravstveno ispravno znači da se iz te serije piceka određeni dio testirao. Onaj kojeg jedeš sigurno nije ispitan. Dakle, bolje biti safe nego sorry.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa

Ma fakat se vidjelo, nisu joj radnje prekidane, nakon hendlanja piletinom, uzela je krpu i obrisala samo ruke,ostale su onako prljave od soli, papra, koje je stavljala na piletinu, i citavo vrijeme je bilo tako, dok je rezala tek kuhani krumpir...Ne znam, sada ispadam freak, ali mi je to tako zapelo za oko.
    Ja sam takve stvari primjetila kad god sam gledala njenu emisiju. Zato je više ni ne gledam. Jednostavno mi se takve stvari gade. Zadnji put sam je gledala kad je pred gostima rezala tortu i nakon svakog reza obrisala nož prstima i oblizala prste. Ne vidim šta su tu imali skratiti. Ne bih joj ja bila gost.

A i uopće me ne fascinira njena kuhinja. Od ničeg mi do sad nisu krenule zazubice. Ništa što ne mogu naći u drugim kuharicama. :/

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I u Ina33 stilu, ne testira se na sve. Recimo na salmonelu da, a na kampilobakter ne. :/

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

drvenu dasku je najbolje čistiti krupnom solju, vrućom vodom i - udri

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja bi sve njeno u slast pojela, taman da mi je i sa nogama servirala na tanjur.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

usput....
    imala sam prilike razgovarati sa jednim londonskim kuharom koji radi u jednom lancu restorana (mislim Harvester's ili tako nešto)... uglavnom čovjek kaže da kod njih (e sad ne znam jel po nekom državnom pravilniku ili pravilniku firme) imaju (pucam) bijelu dasku sa bijelim nožem za luk, zelenu dasku sa zelenim nožem za salate, crvenu sa crvenim za meso, žutu sa žutim za piletinu itd a stol na kojem se nalazi sirovo meso je preko cijele kuhinje od onog na kojem se nalazi termički obrađeno meso.... i ako dođe inspekcija (opet kažem, ne znam državna ili firmina) i nađe crveni nož na zelenoj dasci ode ti posao... baš zbog miješanja bakterija....

Anine recepte (slatke pogotovo) znam isprobat kod frendice koja ju redovito prati i najčešće su mi fini...

primjetila sam nepranje ruku ali ja kod nje ne idem pa mi ne smeta

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    U piletini može bit salmonele. I npr. kampilobaktera, koji se ubiju kuhanjem. Tako da ti nitko ne garantira da toga nema u hrani ako je ona namijenjena daza kuhanje.
    Namirnice koje se kuhaju imaju drugačiji standard minimalne količine dozvoljenih bakterija od onih koje se jedu sirove.
    Piletina je baš specifična zbog salmonele.
    Nikad na istoj dasci ne rezati sirovu i kuhanu ili pečenu piletinu (mislim treba oprati između).
    X

Ja nemam nista protiv da ne opere ruke nakon stoje, ne znam, narezala krastavac...Ali ovo je vise nego dvojbeno...I kao sto kaze Purple Rain, profesionalci znaju ovakve stvari, a ne da jos pred sveopcom publikom ovako sluze kao primjer onoga sto ne treba raditi...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko sam ja primjetila (a prilično pozorno pratim njezine emisije) Ana kuha u vlastitoj kuhinji za svoje goste.Tako da mi to izgleda kao privatna kuhinja ,a ne profesionalna.Da li ona mjenja daske(pa se to ne vidi ) ili ne,mene uopće ne zabrinjava.Zabrinjavalo bi me jedino da sam joj pomoćnica u kuhini pa da moram poslije njezinog kuhanja oprati sve one silne zdjelice koje zamaže.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja u svojoj privatnoj kuhinji ne režem istim nožem na istoj dasci sirovo meso i povrće za salatu.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da nije salmolenela u igri.
    Znam za slucaj da je dijete bilo u Zaraznoj s izoliranom bakterijom u stolici koja se normalno nalazi u sirovoj piletini. Ne znam koja je bakterija. Kao, netko je rezao piletinu i nije oprao ruke i dao djetetu nesto s tim rukama. Dijete je dehidriralo skoro zbog proljeva i povracanja.
    Tako se ta bakterija moze naci u salati - eto istog problema.
    O tome se radi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da me dočeka doma sa ručkom ne bi mi smetale ni daske ni nepranje ruku ni lizanje prstiju...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Da me dočeka doma sa ručkom ne bi mi smetale ni daske ni nepranje ruku ni lizanje prstiju...
    X

ma dajte, pretjeraste s daskama
    tako ionako ima suđa oko nje, kud još i višebojne daske.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Matilda i tebe bi ja rado u kuhinji

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Koliko sam ja primjetila (a prilično pozorno pratim njezine emisije) Ana kuha u vlastitoj kuhinji za svoje goste.Tako da mi to izgleda kao privatna kuhinja ,a ne profesionalna.Da li ona mjenja daske(pa se to ne vidi ) ili ne,mene uopće ne zabrinjava.Zabrinjavalo bi me jedino da sam joj pomoćnica u kuhini pa da moram poslije njezinog kuhanja oprati sve one silne zdjelice koje zamaže.
    Ma sve je to ok. Ali mislim da kao javna osoba koja zarađuje na toj emisiji treba imati neka mjerila ispod kojih ne bi trebala ići.
    Mogla bi znači i prdnuti jer je u svojoj kuhinji i jer radi privatne večere?

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •