Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 210

Tema: Recepti Ane Ugarkovic

  1. #151
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    pravila sam ovu pitu od patlidzana i upravo je jedem.
    bas mi je dobra, okusom malo vuce na pizzu.
    iduci puta bih jedino stavila one deblje kore, ja volim da je mrvicu tjestastije, kao kod lazanja...

  2. #152
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    jedino sto je ova pita dovoljna za barem 5 ljudi, barem po mojim kriterijima, tako da ako budete radile, da znate (po potrebi) smanjiti omjere

  3. #153
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,722

    Početno

    Moja mala kad ćuje špicu za njenu emisiju poludi, viče Anaaa ima 3g, ako je to samo najava, onda plače....voljela sam je gledati na Novoj TV, a i ovo na HRT mi je super, jer više koristi namirnice iz "stvarnog života"......nerviraju me njeni rukavi, neki dan joj se malo uprljao, pa ga je zasukala i mojoj sreći nije bilo kraja, poludim kad iz tave stavi jelo u jednu posudu, pa u drugu, pa tek onda u treću, a mogla je odmah u treću-e da sama pere suđe ne bi tako......probala sam raditi 2 puta njenu musaku od krumpira pečenih na tavi, i bilo mi je premasno....ima još par njenih recepata ali nikako naći vremena da probam....pa ovo što kuha na HTv-u čini mi fino, ali ono na Novoj TV malo je djelovalo prekomplicirano i mješanje raznih okusa............tema mi je super hvala kaj si je otvorila....

  4. #154
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,722

    Početno

    što se tiče dasaka ima drvenu, bambusa, silikona.....ne pretjeruj te ljudi....ne glumataj te da vam doma netko stavi skrivenu kameru svašta bi se vidjelo...ljudi moji da je tako kako vi pričate, svi bi pomrli...nikom ništa neće biti.....
    evo starih recepata s Nove TV http://www.novatv.hr/kodane/

  5. #155
    katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    206

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    pravila sam ovu pitu od patlidzana i upravo je jedem.
    bas mi je dobra, okusom malo vuce na pizzu.
    iduci puta bih jedino stavila one deblje kore, ja volim da je mrvicu tjestastije, kao kod lazanja...

    definitivno treba vise kora ja cu drugi puta staviti manje rajcica.

  6. #156
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    ja sam za iduci puta planirala staviti mozzarellu umjesto fete, odnosno staviti vecinu mozzarele, a samo malo fete.
    mislim da bi tako bilo kremastije i njeznije okusom...
    meni je ovako bilo malo preslano, ja inace malo solim pa je to mozda razlog...

  7. #157
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    danas je na meniju bila tjestenina sa komorecem, bas je bila fina. cak je i Yoda jeo tjesteninu, iako je njemu na meniju samo meso i paradajz u zadnje vrijeme.
    lako je i brzo za napraviti, idealno za ljetne dane.

  8. #158
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    danas je na meniju bila tjestenina sa komoracem, bas je bila fina. cak je i Yoda jeo tjesteninu, iako je njemu na meniju samo meso i paradajz u zadnje vrijeme.
    lako je i brzo za napraviti, idealno za ljetne dane.
    Posljednje uređivanje od zhang : 15.06.2010. at 18:28

  9. #159
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Da li je netko radio tortu od čokolade i lješnjaka, tipa cheesecake?

  10. #160
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    juha od bundeve je genijalna. isto kao i palacinke od krumpira sa hrenom i pancetom.
    jel netko radio nesto iz ove sezone?

    vidim da je radila pitu od gljiva. slicno tome je prosle sezone bila palenta sa gljivama, to od tada cesto radim jer je finofino, a brzo za napraviti. vjerujem da bi ova pita bila jednako dobra.

    jos planiram praviti tjesteninu punjenu sa spinatom i rikolom u umaku od oraha, kruha i vrhnja. jedino za to trbam uhvatiti malo vremena....

  11. #161
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Meni se ona torta od bijele čokolade i malina čini mmmm samo da nađem recept....

  12. #162
    Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb Dubrava
    Postovi
    359

    Početno

    Ja se sutra spremam raditi onaj složenac s patlidžanima i mozzarelom, a snimila sam i junetinu na kineski.
    Javim kako je ispalo!
    Obzirom da ove sezone (još?) ne objavljuju recepte, postat ću oba čim ih zapišem.

  13. #163
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    ja isto stalno skicam jesu li objavili recepte iz nove sezone pa nista.

    mater studiorum, ovaj slozenac od patlidzana sam slicno radila po receptu Lidie Bastianich, jedina ralika je sto ide stari kruh izrezan na kriske (bez korice) kao red u slozencu (ispod patlidzana). e, to je predobar recept. probaj jednom i tako pripremiti slozenac, samo moras malo povecati kolicinu salse jer kruh upije...

    masnica, recept za ovu tortu ima na netu, znam da sam naletila negdje na njega. probaj uguglati, sigurno ce ti nesto izbaciti

  14. #164
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je netko radio tortu od čokolade i lješnjaka, tipa cheesecake?
    Ja sam radila tu tortu, ok je, ništa spektakularno, mak je pokupio okus lješnjaka tako da se on niti ne osjeti..sve u svemu, solidna trojka

  15. #165
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Citiraj zoza prvotno napisa Vidi poruku
    ja ću opet malo zastranit...

    ovdje sam naručivala Aninu čuvenu posudu za sol

    a ovdje je valjak za tijesto, ima linkova gdje se može naručit
    kad smo kod soljenke, ja neki dan bila na Medvedici na danima srednjovjekovne kulture i kupila takvu soljenku za 50 kn

  16. #166
    Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb Dubrava
    Postovi
    359

    Početno

    Zhang, složenac me oduševio, ne ljubim previše patlidžane, ali obožavam mozzarelu, parmezan i bosiljak (još je taman par listova ostalo na balkonu) pa mi je kombinacija baš super.
    Salse je bilo malo previše i bila je previše tekuća jer mi se nije dalo pirjati rajčice pa sam istresla tetrapak, tako da ću sigurno drugi put probati s kruhom.

  17. #167
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    da, stvarno je to fino. probaj s kruhom, nadam se da ce ti se svidjeti.

  18. #168
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Ja sam isto mislila raditi ovaj složenac s patliđanima i mozzarelom, baš mi izgleda fino. Ali nisam stigla prepisati recept. Mater Studiorum, jel bi ga htjela ovdje postati?

  19. #169
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Citiraj ewa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam radila tu tortu, ok je, ništa spektakularno, mak je pokupio okus lješnjaka tako da se on niti ne osjeti..sve u svemu, solidna trojka
    kako sad mak, ne ide u tu tortu mak? Ja radila, bila mi je fina, jako zasitna, sir se ne osjeti.

  20. #170
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    sorry, ja sam ipak pravila onu jenu od maka i lješnjaka..za nju sam govorila...sorry

  21. #171
    Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb Dubrava
    Postovi
    359

    Početno

    Evo, Laumi:
    Parmigiana od patlidžana – Kod Ane
    400g rajčica
    manji ljubičasti luk sitno isjeckan
    češanj češnjaka sitno isjeckan
    maslinovo ulje
    2 veća ili 4 manja patlidžana
    250g mozzarele od buffala
    100g parmezana
    vezica bosiljka

    Na maslinovom ulju pirjati luk i češnjak, napraviti gusti umak od rajčice.
    Patlidžane narezati na uzdužne ploške debljine cca 5mm, namazati kistom namočenim u maslinovo ulje. Ploške zapeći na vrućoj i suhoj tavi dok ne omekšaju, soliti tijekom pripreme.

    U vatrostalnu posudu slagati u redove:
    umak od rajčice
    patlidžane
    mozzarelu izrezanu na ploške
    parmezan
    listove bosiljka
    i još jednom od svega po jedan red.

    Poškropiti odozgo maslinovim uljem, staviti u pećnicu ugrijanu na 190C 25-30min.

  22. #172
    Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb Dubrava
    Postovi
    359

    Početno

    Citiraj ewa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam radila tu tortu, ok je, ništa spektakularno, mak je pokupio okus lješnjaka tako da se on niti ne osjeti..sve u svemu, solidna trojka
    Ewa, jesi li zapekla (tostirala) lješnjake u pećnici?
    Ja ih kupim već zapečene u rinfuzi u Intersparu, imaju jak ukus i stvarno se osjete u toj torti. Napravim glazuru od pekmeza od marelice, poslužim sa šlagom i bude mi prefino. Međutim, ja obožavam mak i sve s makom.

  23. #173
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Hvala ti!

  24. #174
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Citiraj Mater Studiorum prvotno napisa Vidi poruku
    Ewa, jesi li zapekla (tostirala) lješnjake u pećnici?
    Ja ih kupim već zapečene u rinfuzi u Intersparu, imaju jak ukus i stvarno se osjete u toj torti. Napravim glazuru od pekmeza od marelice, poslužim sa šlagom i bude mi prefino. Međutim, ja obožavam mak i sve s makom.
    isam ih tostirala, ali ću drugi put napraviti tako...i trknuti do Spara..thx

  25. #175

    Datum pristupanja
    Oct 2010
    Postovi
    2

    Početno

    Tražim recept od jela koje je Ana radila prije 10-ak dana.
    Znam da je upotrebljavala kobasice i vrganje, a kao prilog tome radila je njoke od palente s rikotom i parmezanom.
    Da li je netko gledao emisiju? Možda netko zna točan omjer sastojaka u receptu.
    Hvala!
    I.

  26. #176
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,335

    Početno

    Citiraj ewa prvotno napisa Vidi poruku
    kad smo kod soljenke, ja neki dan bila na Medvedici na danima srednjovjekovne kulture i kupila takvu soljenku za 50 kn
    Ja danas vidjela i u Samoboru, u nekoj trgovini na glavnom trgu (veliki znakovi za usluge kopiranja i izradu fotki) ali kako je neradni dan ne znam koliko košta.

  27. #177
    borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    671

    Početno

    Ne mogu naći recept zepačena palenta s gljivama

    Je li mi može netko pomoći?

  28. #178

    Datum pristupanja
    Sep 2010
    Postovi
    32

    Početno

    Da li netko zna jel ima gdje na netu ovih novih recepata, od ove sezone?

  29. #179
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj borka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu naći recept zepačena palenta s gljivama

    Je li mi može netko pomoći?
    http://kodane.tportal.hr/recepti/668...vrganjima.html

  30. #180
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj buhtlić prvotno napisa Vidi poruku
    Da li netko zna jel ima gdje na netu ovih novih recepata, od ove sezone?
    ja još nisam naišla na njih...
    a isto želim neke probati..

  31. #181
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj ivyn prvotno napisa Vidi poruku
    Tražim recept od jela koje je Ana radila prije 10-ak dana.
    Znam da je upotrebljavala kobasice i vrganje, a kao prilog tome radila je njoke od palente s rikotom i parmezanom.
    Da li je netko gledao emisiju? Možda netko zna točan omjer sastojaka u receptu.
    Hvala!
    I.
    evo sa forum.hr-a: (hvala škvadri koja tamo zapisuje recepte )
    Njoki od palente s umakom od vrganja i kobasica
    Zagrijati malo maslinovog ulja na tavi i popeći poprečno zarezane kobasice.
    U drugoj tavi propirjati luk na maslinovom ulju i na luk poslije dodati na kolutiće isječene pečene kobasice

    Narezati vrganje malo krupnije, može se koristiti lisičarke, shiitake, bukovače, šampinjone.
    Gljive popržiti na ulju preostalom od kobasica. Lagano popapriti i posoliti i kad izgube vlagu, dodati i nasjeckani češnjak i još malo maslinovog ulja.
    Kad vrganji dobiju lijepu boju, podliti s malo vina, pustiti da ispari i dodati kobasicama, skupa s tekućinom iz tave. Sve pirjati još par minuta, a ako nema dovoljno tekućine podliti s malo vode.

    Skuhati palentu, ohladiti je i narezati na kockice. Izmješati s malo brašna, škroba, parmezana, skute, malo vlasca i na kraju smješati s jajima, sve to skupa u onom lijepom mikseru.
    Zakuhati vodu, posoliti i uzimati žlicom njokiće, (kao one za juhu) i spuštati u uzavrelu vodu. Odmah se skuhaju, čim isplivaju na površinu, odmah vaditi, ocijediti i stavljati u posudu za posluživanje. Sve skupa još nakapati maslinovim uljem, posuti svježim vlascem i parmezanom.
    Sastojci:
    4 svježe kobasice
    300g svježih vrganja ili lisičarki, očišćenih i narezanih na veće komade
    400g kuhane palente
    40g brašna
    10g škroba
    3 jaja
    1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
    1 manji luk, narezan na tanke ploške
    Svježi vlasac, nasjeckan
    200 ml suhog bijelog vina
    2 žlice naribanog parmezana
    70g ricotte ili skute
    Maslac, maslinovo ulje, sol i papar
    Naribani parmezan za posluživanje

  32. #182
    borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    671

    Početno

    zhang hvala puno na receptu palenta sa gljivama

  33. #183
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    nema na cemu. meni je to prefino, cesto pravim. mislim da cu uskoro probati ovu verziju sa kobasicama, to bi isto trebalo biti dobro.

  34. #184
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    danas pravim alzasku pitu (pizzu) za veceru. tijesto je gotovo.
    moram im se nekako iskupiti za to sto ce jesti varivo za rucak.
    i to takozvano fino varivo, a to kod nas znaci da sam u njega potrpala svo povrce koje imam u frizideru, a koje treba iskoristiti..

  35. #185
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,714

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    danas pravim alzasku pitu (pizzu) za veceru. tijesto je gotovo.
    moram im se nekako iskupiti za to sto ce jesti varivo za rucak.
    i to takozvano fino varivo, a to kod nas znaci da sam u njega potrpala svo povrce koje imam u frizideru, a koje treba iskoristiti..
    To mi se čini super (pita), javi kako je zapravo ispala. Tebi vjerujem više nego Ani.

  36. #186
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    To mi se čini super (pita), javi kako je zapravo ispala. Tebi vjerujem više nego Ani.

    javim

  37. #187
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    pizza je super! cak je i mm rekao da je dobra, a kad je vidio tjesto premazano vrhnjem bilo je: a kakva je to pizza?
    mislim da bi bila pun pogodak kada dolazi drustvo. a nije komplicirano za napraviti.
    od ove kolcine ispadne jedan pleh.

    e da, i napravila sam kako je rekla, zagrijala sam pleh na kojem se pekla i samo sam sa papirom za pecenje prebacila na lim. a razvaljala sam izmedju 2 komada namascenih papira za pecenje jer se njoj malo tijesto ljepilo pa sam si mislila da je bolje izmedju papir ga razvaljati jer ako se njoj ljepilo, kak bi tek meni ispalo..

    slijedece je na redu onaj mousse od banane, brzo, a cini mi se fino...

  38. #188
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Slučajno sam naletila na blog sa njenim receptima: http://mmfino.blogspot.com/

    Meni se isto čini super recept za mousse od banana ali ne znam kakvo i koje slatko vrhnje koristiti?

  39. #189
    Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb Dubrava
    Postovi
    359

    Početno

    Tx, Mašnice!
    Ovo će mi super doći!

  40. #190
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    radila je nedavno nesto slicno sa lignjama i slanutkom. bas sam se zapitala kakvog je to okusa. morat cu jednom napraviti pa makar samo ja jela...

  41. #191

    Datum pristupanja
    Oct 2010
    Postovi
    2

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    evo sa forum.hr-a: (hvala škvadri koja tamo zapisuje recepte )
    Njoki od palente s umakom od vrganja i kobasica
    Zagrijati malo maslinovog ulja na tavi i popeći poprečno zarezane kobasice.
    U drugoj tavi propirjati luk na maslinovom ulju i na luk poslije dodati na kolutiće isječene pečene kobasice

    Narezati vrganje malo krupnije, može se koristiti lisičarke, shiitake, bukovače, šampinjone.
    Gljive popržiti na ulju preostalom od kobasica. Lagano popapriti i posoliti i kad izgube vlagu, dodati i nasjeckani češnjak i još malo maslinovog ulja.
    Kad vrganji dobiju lijepu boju, podliti s malo vina, pustiti da ispari i dodati kobasicama, skupa s tekućinom iz tave. Sve pirjati još par minuta, a ako nema dovoljno tekućine podliti s malo vode.

    Skuhati palentu, ohladiti je i narezati na kockice. Izmješati s malo brašna, škroba, parmezana, skute, malo vlasca i na kraju smješati s jajima, sve to skupa u onom lijepom mikseru.
    Zakuhati vodu, posoliti i uzimati žlicom njokiće, (kao one za juhu) i spuštati u uzavrelu vodu. Odmah se skuhaju, čim isplivaju na površinu, odmah vaditi, ocijediti i stavljati u posudu za posluživanje. Sve skupa još nakapati maslinovim uljem, posuti svježim vlascem i parmezanom.
    Sastojci:
    4 svježe kobasice
    300g svježih vrganja ili lisičarki, očišćenih i narezanih na veće komade
    400g kuhane palente
    40g brašna
    10g škroba
    3 jaja
    1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
    1 manji luk, narezan na tanke ploške
    Svježi vlasac, nasjeckan
    200 ml suhog bijelog vina
    2 žlice naribanog parmezana
    70g ricotte ili skute
    Maslac, maslinovo ulje, sol i papar
    Naribani parmezan za posluživanje
    Hvalaaaaaaaaaa :D

  42. #192

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Mlini
    Postovi
    195

    Početno

    ja sam radila parmoiganu ali mi nije bila tako ukusna koliko je skupa

  43. #193
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Dižem staru temu jer mi jedna stvar nije jasna... Kada radim ovaj recept, mousse od banane: http://mmfino.blogspot.com/2010/11/m...od-banane.html krema mi uvijek ispade vodenasta, nikako gusta i kremasta. Napominjem da u pravljenju kolača nikada nisam odmakla dalje od tipa keks-puding kolača, pa me zanima koji je trik, u čemu griješim, kako da krema bude gusta i kremasta?

    P.S. Čak i sa vodenastom kremom, mousse je PREFIN!
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 03.01.2011. at 19:27

  44. #194
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    nisam pravila, ali mozda da odvojeno smiksas slag i odvojeno banane pa da njezno povezes zajedno.
    da li ohladis smjesu sa secerom, mozda jr i do toga, da prenaglo otopi banane?

  45. #195
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Nije mi problem u banani sa šlagom, problem mi je u onoj kremi prije - slatko vrhnje, šećer i maslac. To mi je vodenasto, a treba biti gusto. I ohladim prije slaganja, ali džaba, stalno vodenasto.

  46. #196
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    e nemam ideju... eventualno da i to probas smiksati odvojeno.
    sad si me navukla da probam taj recept.
    bas cu ovih dana probati da vidim kako ce ispasti...

    ja danas pravim njene raviole sa spinatom u umaku od kruha i oraha...

  47. #197
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Zhang, jesi probala mousse? Je li netko uhvatio njezin recept od poriluka i ječma od preksinoć, dobro bi mi došao da ga pokušam ponuditi svojoj curici da jede?

  48. #198
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    nisam, nisam imala dosta banana... mozda probam sutra od dvije napraviti.
    za ovaj recept sa jecmom probaj pogledati na blogu 'mmmm fino', tako nekako se zove, mislim da na ovoj stranici par postova ranije cak negdje ima i link. tamo imas recepte iz ove sezone...

  49. #199
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    jooj, sad sam krenula traziti gdje je taj link pa sam skuzila da znas za njega...

  50. #200
    anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    moj dom
    Postovi
    395

    Početno

    *mamica* kad skuhaš slatko vrhnje sa šećerom i maslacom, stavi hladiti u vodenu kupelj - npr. u sudoper natoči hladnu vodu, stavi u to posudu u kojoj si kuhala i stalno miješajući ohladi. I ne boj se - doslovno trebaš miješati par minuta, vodu za hlađenje u međuvremenu jednom promijeni. Ono kaj ti se dogodi je da se razdovoje masnoća i voda u kremi ako ne miješaš, a treba ti emulzija. I stavi oko 1 dl vrhnja u tu kremu koju kuhaš, a sav ostatak istuci, pa dodaj banane. Ohlađenu kremu stavi u frižider dok miksaš šlag i pripremaš banane. Sve zajedno sjedini.
    Posljednje uređivanje od anita_m : 06.01.2011. at 10:09 Razlog: podcratavanje

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •