pravila sam ovu pitu od patlidzana i upravo je jedem.
bas mi je dobra, okusom malo vuce na pizzu.
iduci puta bih jedino stavila one deblje kore, ja volim da je mrvicu tjestastije, kao kod lazanja...
pravila sam ovu pitu od patlidzana i upravo je jedem.
bas mi je dobra, okusom malo vuce na pizzu.
iduci puta bih jedino stavila one deblje kore, ja volim da je mrvicu tjestastije, kao kod lazanja...
jedino sto je ova pita dovoljna za barem 5 ljudi, barem po mojim kriterijima, tako da ako budete radile, da znate (po potrebi) smanjiti omjere
Moja mala kad ćuje špicu za njenu emisiju poludi, viče Anaaa ima 3g, ako je to samo najava, onda plače....voljela sam je gledati na Novoj TV, a i ovo na HRT mi je super, jer više koristi namirnice iz "stvarnog života"......nerviraju me njeni rukavi, neki dan joj se malo uprljao, pa ga je zasukala i mojoj sreći nije bilo kraja, poludim kad iz tave stavi jelo u jednu posudu, pa u drugu, pa tek onda u treću, a mogla je odmah u treću-e da sama pere suđe ne bi tako......probala sam raditi 2 puta njenu musaku od krumpira pečenih na tavi, i bilo mi je premasno....ima još par njenih recepata ali nikako naći vremena da probam....pa ovo što kuha na HTv-u čini mi fino, ali ono na Novoj TV malo je djelovalo prekomplicirano i mješanje raznih okusa............tema mi je super hvala kaj si je otvorila....
što se tiče dasaka ima drvenu, bambusa, silikona.....ne pretjeruj te ljudi....ne glumataj te da vam doma netko stavi skrivenu kameru svašta bi se vidjelo...ljudi moji da je tako kako vi pričate, svi bi pomrli...nikom ništa neće biti.....
evo starih recepata s Nove TV http://www.novatv.hr/kodane/
ja sam za iduci puta planirala staviti mozzarellu umjesto fete, odnosno staviti vecinu mozzarele, a samo malo fete.
mislim da bi tako bilo kremastije i njeznije okusom...
meni je ovako bilo malo preslano, ja inace malo solim pa je to mozda razlog...
danas je na meniju bila tjestenina sa komorecem, bas je bila fina. cak je i Yoda jeo tjesteninu, iako je njemu na meniju samo meso i paradajz u zadnje vrijeme.
lako je i brzo za napraviti, idealno za ljetne dane.
danas je na meniju bila tjestenina sa komoracem, bas je bila fina. cak je i Yoda jeo tjesteninu, iako je njemu na meniju samo meso i paradajz u zadnje vrijeme.
lako je i brzo za napraviti, idealno za ljetne dane.
Posljednje uređivanje od zhang : 15.06.2010. at 18:28
Da li je netko radio tortu od čokolade i lješnjaka, tipa cheesecake?
juha od bundeve je genijalna. isto kao i palacinke od krumpira sa hrenom i pancetom.
jel netko radio nesto iz ove sezone?
vidim da je radila pitu od gljiva. slicno tome je prosle sezone bila palenta sa gljivama, to od tada cesto radim jer je finofino, a brzo za napraviti. vjerujem da bi ova pita bila jednako dobra.
jos planiram praviti tjesteninu punjenu sa spinatom i rikolom u umaku od oraha, kruha i vrhnja. jedino za to trbam uhvatiti malo vremena....
Meni se ona torta od bijele čokolade i malina čini mmmm samo da nađem recept....
Ja se sutra spremam raditi onaj složenac s patlidžanima i mozzarelom, a snimila sam i junetinu na kineski.
Javim kako je ispalo!
Obzirom da ove sezone (još?) ne objavljuju recepte, postat ću oba čim ih zapišem.
ja isto stalno skicam jesu li objavili recepte iz nove sezone pa nista.
mater studiorum, ovaj slozenac od patlidzana sam slicno radila po receptu Lidie Bastianich, jedina ralika je sto ide stari kruh izrezan na kriske (bez korice) kao red u slozencu (ispod patlidzana). e, to je predobar recept. probaj jednom i tako pripremiti slozenac, samo moras malo povecati kolicinu salse jer kruh upije...
masnica, recept za ovu tortu ima na netu, znam da sam naletila negdje na njega. probaj uguglati, sigurno ce ti nesto izbaciti
Zhang, složenac me oduševio, ne ljubim previše patlidžane, ali obožavam mozzarelu, parmezan i bosiljak (još je taman par listova ostalo na balkonu) pa mi je kombinacija baš super.
Salse je bilo malo previše i bila je previše tekuća jer mi se nije dalo pirjati rajčice pa sam istresla tetrapak, tako da ću sigurno drugi put probati s kruhom.
da, stvarno je to fino. probaj s kruhom, nadam se da ce ti se svidjeti.
Ja sam isto mislila raditi ovaj složenac s patliđanima i mozzarelom, baš mi izgleda fino. Ali nisam stigla prepisati recept. Mater Studiorum, jel bi ga htjela ovdje postati?
sorry, ja sam ipak pravila onu jenu od maka i lješnjaka..za nju sam govorila...sorry
Evo, Laumi:
Parmigiana od patlidžana – Kod Ane
400g rajčica
manji ljubičasti luk sitno isjeckan
češanj češnjaka sitno isjeckan
maslinovo ulje
2 veća ili 4 manja patlidžana
250g mozzarele od buffala
100g parmezana
vezica bosiljka
Na maslinovom ulju pirjati luk i češnjak, napraviti gusti umak od rajčice.
Patlidžane narezati na uzdužne ploške debljine cca 5mm, namazati kistom namočenim u maslinovo ulje. Ploške zapeći na vrućoj i suhoj tavi dok ne omekšaju, soliti tijekom pripreme.
U vatrostalnu posudu slagati u redove:
umak od rajčice
patlidžane
mozzarelu izrezanu na ploške
parmezan
listove bosiljka
i još jednom od svega po jedan red.
Poškropiti odozgo maslinovim uljem, staviti u pećnicu ugrijanu na 190⁰C 25-30min.
Tražim recept od jela koje je Ana radila prije 10-ak dana.
Znam da je upotrebljavala kobasice i vrganje, a kao prilog tome radila je njoke od palente s rikotom i parmezanom.
Da li je netko gledao emisiju? Možda netko zna točan omjer sastojaka u receptu.
Hvala!
I.
Ne mogu naći recept zepačena palenta s gljivama
Je li mi može netko pomoći?
Da li netko zna jel ima gdje na netu ovih novih recepata, od ove sezone?
evo sa forum.hr-a: (hvala škvadri koja tamo zapisuje recepte)
Njoki od palente s umakom od vrganja i kobasica
Zagrijati malo maslinovog ulja na tavi i popeći poprečno zarezane kobasice.
U drugoj tavi propirjati luk na maslinovom ulju i na luk poslije dodati na kolutiće isječene pečene kobasice
Narezati vrganje malo krupnije, može se koristiti lisičarke, shiitake, bukovače, šampinjone.
Gljive popržiti na ulju preostalom od kobasica. Lagano popapriti i posoliti i kad izgube vlagu, dodati i nasjeckani češnjak i još malo maslinovog ulja.
Kad vrganji dobiju lijepu boju, podliti s malo vina, pustiti da ispari i dodati kobasicama, skupa s tekućinom iz tave. Sve pirjati još par minuta, a ako nema dovoljno tekućine podliti s malo vode.
Skuhati palentu, ohladiti je i narezati na kockice. Izmješati s malo brašna, škroba, parmezana, skute, malo vlasca i na kraju smješati s jajima, sve to skupa u onom lijepom mikseru.
Zakuhati vodu, posoliti i uzimati žlicom njokiće, (kao one za juhu) i spuštati u uzavrelu vodu. Odmah se skuhaju, čim isplivaju na površinu, odmah vaditi, ocijediti i stavljati u posudu za posluživanje. Sve skupa još nakapati maslinovim uljem, posuti svježim vlascem i parmezanom.
Sastojci:
4 svježe kobasice
300g svježih vrganja ili lisičarki, očišćenih i narezanih na veće komade
400g kuhane palente
40g brašna
10g škroba
3 jaja
1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
1 manji luk, narezan na tanke ploške
Svježi vlasac, nasjeckan
200 ml suhog bijelog vina
2 žlice naribanog parmezana
70g ricotte ili skute
Maslac, maslinovo ulje, sol i papar
Naribani parmezan za posluživanje
nema na cemu. meni je to prefino, cesto pravim. mislim da cu uskoro probati ovu verziju sa kobasicama, to bi isto trebalo biti dobro.
danas pravim alzasku pitu (pizzu) za veceru. tijesto je gotovo.
moram im se nekako iskupiti za to sto ce jesti varivo za rucak.
i to takozvano fino varivo, a to kod nas znaci da sam u njega potrpala svo povrce koje imam u frizideru, a koje treba iskoristiti..
pizza je super! cak je i mm rekao da je dobra, a kad je vidio tjesto premazano vrhnjem bilo je: a kakva je to pizza?
mislim da bi bila pun pogodak kada dolazi drustvo. a nije komplicirano za napraviti.
od ove kolcine ispadne jedan pleh.
e da, i napravila sam kako je rekla, zagrijala sam pleh na kojem se pekla i samo sam sa papirom za pecenje prebacila na lim. a razvaljala sam izmedju 2 komada namascenih papira za pecenje jer se njoj malo tijesto ljepilo pa sam si mislila da je bolje izmedju papir ga razvaljati jer ako se njoj ljepilo, kak bi tek meni ispalo..
slijedece je na redu onaj mousse od banane, brzo, a cini mi se fino...
Slučajno sam naletila na blog sa njenim receptima: http://mmfino.blogspot.com/
Meni se isto čini super recept za mousse od banana ali ne znam kakvo i koje slatko vrhnje koristiti?
radila je nedavno nesto slicno sa lignjama i slanutkom. bas sam se zapitala kakvog je to okusa. morat cu jednom napraviti pa makar samo ja jela...
ja sam radila parmoiganu ali mi nije bila tako ukusna koliko je skupa
Dižem staru temu jer mi jedna stvar nije jasna... Kada radim ovaj recept, mousse od banane: http://mmfino.blogspot.com/2010/11/m...od-banane.html krema mi uvijek ispade vodenasta, nikako gusta i kremasta. Napominjem da u pravljenju kolača nikada nisam odmakla dalje od tipa keks-puding kolača, pa me zanima koji je trik, u čemu griješim, kako da krema bude gusta i kremasta?
P.S. Čak i sa vodenastom kremom, mousse je PREFIN!![]()
Posljednje uređivanje od *mamica* : 03.01.2011. at 19:27
nisam pravila, ali mozda da odvojeno smiksas slag i odvojeno banane pa da njezno povezes zajedno.
da li ohladis smjesu sa secerom, mozda jr i do toga, da prenaglo otopi banane?
Nije mi problem u banani sa šlagom, problem mi je u onoj kremi prije - slatko vrhnje, šećer i maslac. To mi je vodenasto, a treba biti gusto. I ohladim prije slaganja, ali džaba, stalno vodenasto.
e nemam ideju... eventualno da i to probas smiksati odvojeno.
sad si me navukla da probam taj recept.
bas cu ovih dana probati da vidim kako ce ispasti...
ja danas pravim njene raviole sa spinatom u umaku od kruha i oraha...
Zhang, jesi probala mousse? Je li netko uhvatio njezin recept od poriluka i ječma od preksinoć, dobro bi mi došao da ga pokušam ponuditi svojoj curici da jede?
nisam, nisam imala dosta banana... mozda probam sutra od dvije napraviti.
za ovaj recept sa jecmom probaj pogledati na blogu 'mmmm fino', tako nekako se zove, mislim da na ovoj stranici par postova ranije cak negdje ima i link. tamo imas recepte iz ove sezone...
jooj, sad sam krenula traziti gdje je taj link pa sam skuzila da znas za njega...
*mamica* kad skuhaš slatko vrhnje sa šećerom i maslacom, stavi hladiti u vodenu kupelj - npr. u sudoper natoči hladnu vodu, stavi u to posudu u kojoj si kuhala i stalno miješajući ohladi. I ne boj se - doslovno trebaš miješati par minuta, vodu za hlađenje u međuvremenu jednom promijeni. Ono kaj ti se dogodi je da se razdovoje masnoća i voda u kremi ako ne miješaš, a treba ti emulzija. I stavi oko 1 dl vrhnja u tu kremu koju kuhaš, a sav ostatak istuci, pa dodaj banane. Ohlađenu kremu stavi u frižider dok miksaš šlag i pripremaš banane. Sve zajedno sjedini.
Posljednje uređivanje od anita_m : 06.01.2011. at 10:09 Razlog: podcratavanje