Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 210 od 210

Tema: Recepti Ane Ugarkovic

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj anita_m prvotno napisa Vidi poruku
    Ono kaj ti se dogodi je da se razdovoje masnoća i voda u kremi ako ne miješaš, a treba ti emulzija.

Je je, uvijek mi ostane maslac plivati na površini Šta ću kad sam početnica/neznalica!

Inače, nisam primijetila u receptu da se šlag mora posebno miksati, ostatak vrhnja zblendam zajedno s bananama i taj dio mi odlično ispadne, baš kako treba, jedino me je krema mučila..

I onda slažem red kreme pa red bananasašlagom, i samo lagano pokapam limunovim sokom i lagano promiješam, tako ispadne fenomenalna boja, baš se lijepo vidi da je šareno, malo bijelo, malo smećkasto.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo, pravila sam danas... ispalo mi je skroz normalno, onak mousseasto..
    radila sam ovako: u zdjelici sam otopila secer, maslac i recimo cetvrtinu vrhnja, kada se secer otopio, ostavila sam sa strane da se ohladi. dok se hladilo sam povremeno promijesala.
    banane sam narezala, stavila ih u blnder, dodala vrhnje i miksala dok se vrhnje nije izradilo (minutu-dvije), pomal sam dodavala smjesu sa secerom, miksala jos kratko da se sve pomijesa i prebacila u case... nije mi se dalo slagati slojeve pa sam zato sve smiksala zajedno.
    ne znam da li cini razliku, ja sam koristila slatko vrhnje od Veronike.

palo mi je na pamet da bi za proljetnu varijantu u tu pricu moglo uletiti par jqgoda pa bi onda bio roza mousse. ili borovnica, malina, kupina ili vec nesto slicno...

ne znam da li sam ti bas bila od koristi...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad vidim da je anita.m spomenula hladnu vodu. ja to nisam radila (nisam niti znala da tako treba), ali je ispalo skroz ok.
    jedino sto sam ja stalno mijesala dok se secer rastapao i nije mi smjesa povrila, mozda je u tome kvaka...

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni UVIJEK provrije, možda je u tome stvar... Malo je pomoglo i to kako je Anita rekla, ali još uvijek nije bilo dovoljno gusto. A žao mi miksati sve skupa radi lijepe boje

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

probaj onda samo secer i maslac, bez vrhnja, pa samo malo vrhnja dodaj pred kraj da se poveze...

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Meni UVIJEK provrije, možda je u tome stvar... Malo je pomoglo i to kako je Anita rekla, ali još uvijek nije bilo dovoljno gusto. A žao mi miksati sve skupa radi lijepe boje
    samo hrabro i izmiksaj - ustvari umiješaj kuhačom u šlag

dopast će ti se rezultat

gustoćom i konzistencijom krema je slična npr. umaku za sladoled - (dakle u nedostatku bolje riječi) rijetko kremasto

kad sve promiješaš bit će kak veli zhang mousseasto

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

libanonski uštipci....mljac...nisam imala pistacija jer sam se iznebuha odlučila praviti, ali i ovako su super...
    pravila sam nedavno i one turske raviole, samo nisam imala janjetine već sam punila mljevenom piletinom. isto su fini, ali bi mi zbog hladnog umaka više odgovarali po ljeti..

a spremam se napraviti one kineske raviole sa kozicama.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jel netko možda zapamtio recept od neki dan za "kruh" s pistacijem i kulenom?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor