Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Od cega smo, zapravo, napravljeni?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Od cega smo, zapravo, napravljeni?

Iliti, od cega sam, zapravo, ja napravljena?

U zadnje vrijeme me bas muce ovakve stvari. Zasto? Zato sto smo prije par mjeseci kupili vagu koja nam stoji u kupaoni i, eto, ne mogu odoljeti a da ne stanem na nju.

Prica ide ovako - 1. sijecnja ce biti tri godine otkako sam na dijeti, tj. otkako jako pazim sto, kako i kada jedem i otkako redovito vjezbam. Od prvog dana 2007. do danas istopila sam preko 45 centimetara obujma na dijelovima tijela gdje sam bila najsira (recimo oko struka). Ne znam koliko sam bila teska na pocetku ove price, ali znam o kojoj je brojki sada rijec.

Posve mi je jasno da misicno tkivo tezi (puno) vise od masnog. Posve mi je jasno da jos uvijek imam poveci visak kila i sasvim sam sigurna da cu ga se rijesiti. Posve mi je jasno da nisu svi ljudi gradjeni jednako. Ono sto mi nije jasno jest cinjenica da na svojih 168 centimetara visine imam 106 kila. Zdrava sam (ne pretpostavljam, vec je provjereno), pokretna, redovito se bavim sportom (joga jednom tjedno, aqua aerobic dva put, a uz to bickliram vani i unutra, itd.) Guzica mi, po novom, stane u europski zenski 46 (dakle ne incheve u struku i sto sve ne, vec onaj normalni 46). Gornji dio tijela je prosjecan L, rijetko XL (americki cak i M).

Zasto me ovo muci? Zato sto su me, izmedju ostalog, zbunjeno gledali kad sam predavala papire za zdravstveno osiguranje ovdje u Americi. Naime, osoba moje visine i moje kilaze je vrlo cesto polupokretna, a gotovo uobicajeno i bolesna (dijabetes, masnoce, ovo, ono...). Natjerali su me da jos nekoliko puta provjerim jesam li se dobro izvagala. Eh, jesam. :/ Ocito mi je zivot bio sretniji bez vage (btw.' vaga nije pokvarena, sve pokazuju isto). Osoba moje kilaze u prosjeku nosi tri do pet konfekcijskih brojeva vecih od mene, a i na ocigled su veci od mene barem za, odoka, trecinu prosjecne osobe.

U cemu je, zapravo, stvar?

Jesam debela, majkemi, ali ne znam odakle mi ove kile. Je li stvarno moguce da mi se masno tkivo pretvara u misicno do te mjere da izgubim cijeli jedan konfekcijski broj, a da vaga pokazuje samo dvije kile manje?

Usput, ako netko treba novu aktovku, mogu mu ja napraviti jednu ili pet, od viska koze koji mi visi gdje god se okrenes. Al', pretpostavljam, ni to ne moze teziti petstopedeset kila, zar ne?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mali dodatak misterioznoj prici..

Davnih dana, jos u srednjoj skoli, na ovu istu visinu imala sam 79 kila. Oblacile su me Levis traperice velicine 29. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ti si zapravo sretnica
    ja sam manja od tebe 4 cm , ali bome i lakša punih 25 kila pa isto nosim 46 :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

dalmatinka, ti si "rahla"; a kaae je valjda od vježbanja mišićava.
    Ne mogu ti pomoći, nažalost... samo nemoj odustati!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Napravi pokus: odi u mesnicu i zamoli mesara da ti pokaže kilu mesa i kilu sala, pa usporedi volumen. Mislim da ćeš tako najlaksesteci dojam.
    Inače, stvarno je moguće da netko utreniran ima vise kila i da izgleda mrsaviji od nekoga tko ne trenira.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Išla sam otvoriti temu samo da saznam na što je točno Kaae mislila: od čega smo napravljeni ili napaljeni?

Inače, u pravu si, mišićno tkivo je teže od špeka. Bravo na onim izgubljenim centimetrima, mogu ti smao držat fige da tako i nastaviš dok ne budeš mislila da je dovoljno. A vagu gurni negdje da te ne uznemiruje

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma napravljeni, ne napaljeni.

Molim lijepo ispravku netocnog navoda u naslovu, oopsies.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Išla sam otvoriti temu samo da saznam na što je točno Kaae mislila: od čega smo napravljeni ili napaljeni?
    i ja sam se dvoumila kod naslova

a za ovo sto pises ne mogu vjerovati :shock: . nemam pojma u cemu je stvar, ali bas je cudno. ja imam 25 kila manje i doduse nemam pojma koji broj nosim, rekla bi 44. a traperice velicine 29 sam mogla obuci kad sam imala 58 kila (sad imam nesto vise od 80).

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa

A odgovor... Ne znam... imaš teške kosti

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Ma napravljeni, ne napaljeni.

Molim lijepo ispravku netocnog navoda u naslovu, oopsies.
    a sada nismo ni napaljeni, ni napravljeni već napavljeni
    ajme smijeha s tobom!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad kad smo sigurni da necemo o seksu, vec o speku... ima li netko kakav znanstveni dokaz?

Hvala na ispravljenom naslovu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Reče već neko, imaš teške kosti

Ne nije zezanje, ja sam pokrupna ženska, i kad sam nosila mnogo manje konfekcijske brojeve imala sam neproporcionalno manje kila
    I, da, nemoj podcjenjivati mnoge "sitnice" koje pridodaju kilaži. Kao što je već pomenuti višak kože, tu je i sadržaj šupljih organa, te zasićenost svih tkiva vodom.
    Uz pretpostavljeno teške (krupne) kosti i već spomenuto prevladavanje mišićnog nad masnim tkivom, nije tako nevjerovatno sabrati nevjerovatne cifre.
    Ja sam isto izgledala i u istu garderobu stajala i pet i 20 dana nakon poroda, ali sam nakon 20 dana težila ravno 10kg manje. Mislim da su mi u trudnoći i kosti bile natečene...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ću samo dodati da "teške kosti" ustvari ne postoje.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma, Anemona, naravno da psotoje, sjetimo se Erica "I'm not fat, I'm bigboned!"

Kaae, stvarno ne znam odgovor na tvoje pitanje. Ja sam isto na dijeti koja stremi kompletnoj promjeni ishrane, ne znam koliko kila imam, ali znam da sam izgubila centimetre (lijepo se vidi po hlačama i užim majicama gdje se istopilo), ali kao što vještičica reče, u te iste hlače koje mi služe kao pokazatelj stala sam i prije dijete, samo što sad ljepše stoje. Hlače su broj 42 (Zarin, ovaj 42 iz npr. Marksa i Spencera mi visi, jer je to realno 44).

Vjerujem da je vic u mišićima koji su teži od sala, pa otuda kilogrami. Samo dalje vježbaj i papaj fino i zdravo, a vagu daj oposumima, nek oni prate koliko su dobili, njima je bitnije!

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja imam 49 kg na visinu 152, ali sam sva u mišićima. Izgledam kao da imam 45 kila. Nema misterije, mišići su dosta teži od masnog tkiva.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Vjerujem da je vic u mišićima koji su teži od sala, pa otuda kilogrami. Samo dalje vježbaj i papaj fino i zdravo, a vagu daj oposumima, nek oni prate koliko su dobili, njima je bitnije!
    to je to
    stvar je u građi samog tijela i mišićnoj masi

ja recimo i sa 55 kg (oh, oh, oh kako je to davno bilo) ne izgledam mršavo jer sam mišićava i niska, širokih ramena, jakih prsa, uskog struka i lopez-guzičice, pa se to negdje "izgubi"

s druge strane i sa 25 kg viška ne izgledam kao nepokretna pretila bomba jer.... i to se sve negdje rasporedi ravnomjerno po tijelu, pa nitko nikada nije uspio pogoditi moju kilažu niti u najdebljoj fazi
    a oni koji su bili počašćeni istinom su ostali :shock: "ma neeeeeemoguće...."

h**eš vagu
    ako se dobro osjećaš u svojoj koži nikakva vaga ti to neće reći bez obzira na to što pokazuje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Davnih dana, jos u srednjoj skoli, na ovu istu visinu imala sam 79 kila. Oblacile su me Levis traperice velicine 29. :?
    Ja sam 171 cm i imam cca. 65 kg, ali u traperice 29 se teškom mukom uguram i to samo zato jer su već stare i rastegnute.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa
    Ja imam 49 kg na visinu 152, ali sam sva u mišićima. Izgledam kao da imam 45 kila. Nema misterije, mišići su dosta teži od masnog tkiva.
    A ja sa 52 kile na 166 izgledam ko da imam 30 kila jer sam nekakve uske, glistaste građe. kažem vam ja, ne isplati se nama ženama pisati i raspravljati o kilama i izgledu općenito jer nikad na zelenu granu

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kaae...ne znam...sada možda lupam, ali da provjeriš štitnjaču jer znam neke žene kojima je štitnjača uzrokovala višak ili manjak kilograma iako su bile (ne)jedice....

Inače, ti se nikada ne možeš uspoređivati i staviti među reperezentativni uzorka Amera... njihova debljin je od tromosti, junk food-a, nepokretnosti... znači, to je kao da malog makrobiotičara ideš uspoređivati s malim mesojedom.... jednostavno nisu na istoj hrani i izgradnja cijele tjelesne mase je drugačija....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stitnjaca radi normalno, provjerena je, bas kao i sve drugo. Secer u redu, kolesterol u redu, trigliceridi poviseni za minimalnu jedinicu, sto je objasnjeno i sasvim u redu (otici ce, ako vec nije).

Nisam misteriozno preteska u smislu da se ne vidim u ogledalu i ne znam da sam debela. Debela sam. Problem je u tome sto se par godina nisam pretjerano gledala. Puno previse kila, koje imam u odnosu na mjere, e to me zanima odakle dolazi i zasto nekako ne ode.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa

Ja sam 171 cm i imam cca. 65 kg, ali u traperice 29 se teškom mukom uguram i to samo zato jer su već stare i rastegnute.
    ja imam tek 4 kila manje i viša sam par cm i nosim 28. Vidiš...

makar ne vježbam redovno i kao prije ima sto godina, mislim da je do toga/mišići-salo.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stitnjaca radi normalno, provjerena je, bas kao i sve drugo. Secer u redu, kolesterol u redu, trigliceridi poviseni za minimalnu jedinicu, sto je objasnjeno i sasvim u redu (otici ce, ako vec nije).

Nisam misteriozno preteska u smislu da se ne vidim u ogledalu i ne znam da sam debela. Debela sam. Problem je u tome sto se par godina nisam pretjerano gledala. Puno previse kila, koje imam u odnosu na mjere, e to me zanima odakle dolazi i zasto nekako ne ode.
    da dodam, moja mama je ko ti, zdrava i aktivna i troznamenkasta

ništa joj nije, super je pokretna, trči, ide na bazen, pliva bolje od mladih sportaša...i nosi 44/46. Jednostavno je mišićava. Nije mršava, al nije ni mekana.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

181-73kg-traperice 29

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma daj melange?
    ja sa 180 i 73 kila nisam nikad mogla u 29

doduse sad sam 180 i 77 kila

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

svega mi!

doduše, to su mi jedine traperice 29, neke iz topshopa, i to još onaj skinny kroj.

sljedeće koje sam kupila bile su 30, a ništa mi kilaža nije išla gore.

imam čak jedne 31, iz ltb-a.. ništa vam to ne znači.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da te utješim - ja sa 70 kg moram kupiti hlače br. 46 - sve mi je u bokovima i bedrima ...
    mogu ja vježbat koliko hoću, gore budem tanka za S, ali sredina je uvijek poveća ...

eto, nikada pravde nema ...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    A ja sa 52 kile na 166 izgledam ko da imam 30 kila jer sam nekakve uske, glistaste građe. kažem vam ja, ne isplati se nama ženama pisati i raspravljati o kilama i izgledu općenito jer nikad na zelenu granu
    ja sam 52 kile i 170 izgledam isto ko da imam barem 10 kg manje. sa 65 kg izgledam ko da imam 10 kg vise. a sa 70 kg izgledam ko da imam 10 kg manje

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    Citiraj Trina prvotno napisa
    ja sam 52 kile i 170 izgledam isto ko da imam barem 10 kg manje. sa 65 kg izgledam ko da imam 10 kg vise. a sa 70 kg izgledam ko da imam 10 kg manje

haaaaa?!!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    181-73kg-traperice 29

Kako, pobogu???
    Ja imam koji cm više, 10 kg manje i opet trapke 29 :?
    Stvarno smo mi žene čudna stvorenja....

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    181-73kg-traperice 29

Kako, pobogu???
    da, svaka ima svoj...faktor

melange, je glupo zvuci, al je fakat istina, valjda tek nakon 65 kg pocinje krupniti i ovaj gornji dio pa izgledam proporcionalno (debela )

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    181-73kg-traperice 29

Kako, pobogu???
    ispravak netočnog navoda, nisu 29 nego 28
    piše w28 l36. s tim da je mjera ovih 28-70cm.
    a ovih w30-76cm

mislim da je stvar u tome koliko su duboke.

a ti dunja, vidila sam te na onom prosvjedu, i otprilike smo iste građe, samo što drugačije popunjavamo hlače na kritičkim mjestima (tj kod tebe puše, a kod mene je zategnuto )

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

...a valjda ni svaki broj 29 nije isti... :?
    jerbo ja sam u 29 ulazila samo kad sam imala 58 kila na 173 cm...
    a to je bilo davno... 8)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaae, ja sam eto točno u tvom rangu.

Ni meni liječnik nije vjerovao kad sam mu rekla koliko kila imam.

Ali...

Vidim kod svoje kćeri da ipak ima nešto u tim "kostima".

Ona naime sa svojih 10 godina i 150 i nešto cm ima 45 kila, a baš je mršavica. Ima najviše kila u svom razredu (mislim da samo 2 dečka imaju više) a izgledom je među najmršavijima.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Potvrdjujem za teske kosti
    I moj najstariji,jos dok je bio u stomaku,procenjivali su da je mala beba,a on 3.800gr.
    Kako je rastao,bio je glista,aliod zemljice si ga tesko mogao odvojiti,cista opticka varka
    Ima 10g,158,45kg i tezaaaak,a vitak predivan
    MM je krupan,visok,plecat,ima oveci stomak,ali svi padnu u nesvest kad cuju da ima 140kg,a ima majke mi.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam se iznenadila s ovim novim brojevima farmerki, jer sad, kao nikad u zivotu, nosim 26-27! Visoka sam 169 i imam oko 57kg, ali znam da sam ranije, kad sam imala i 50kg nosila 29, ponekad bih usla u 28.

Duze vreme sam isto bila overweight i vezbala sam, i sad kad sam smrsala ostali su mi stvarno samo misici, tako da moze da bude da je i kod tebe veci udeo miscica u odnosu na salo.

Ono sto sam dodatno primetila je da, od kad jedem bas zdravo, imam vitkije noge i manju guzu.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni su kosti naglo otezale negdje otprilike kad sam navrsila 30 godina

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Malo se više seksaj, pa da vidiš kak buš utegnuta :D

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: Od cega smo, zapravo, napravljeni?

...prije par mjeseci kupili vagu koja nam stoji u kupaoni i, eto, ne mogu odoljeti a da ne stanem na nju...
    ...Guzica mi, po novom, stane u europski zenski 46 (dakle ne incheve u struku i sto sve ne, vec onaj normalni 46). Gornji dio tijela je prosjecan L, rijetko XL (americki cak i M)...
    ...Osoba moje kilaze u prosjeku nosi tri do pet konfekcijskih brojeva vecih od mene, a i na ocigled su veci od mene barem za, odoka, trecinu prosjecne osobe....

Logično: iz marketinških razloga su vagu isporučili s mini singularitetom i to sve objašnjava. Gravitacijsku privlačnost da staneš na nju, veću gustoću tvari ... sve. Samo promijeni marku vage i sve će biti OK

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Davor prvotno napisa
    Logično: iz marketinških razloga su vagu isporučili s mini singularitetom i to sve objašnjava. Gravitacijsku privlačnost da staneš na nju, veću gustoću tvari ... sve. Samo promijeni marku vage i sve će biti OK [/quote]

Danas sam plavija nego inače, pa zaista uopće ne razumijem. :?

Možeš li, Davore, molim te, pojasniti?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Toliko sam plava da sam čak i quote zeznula.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

singularitet = "crna rupa" (got it?)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I nije im onda neka marketinska fora, mislim da bi svi isli za onom koja daje manju masu

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj zhang prvotno napisa
    prepoznala si se, priznaj

Datum pristupanja
    May 2008

Citiraj Davor prvotno napisa
    ...prije par mjeseci kupili vagu koja nam stoji u kupaoni i, eto, ne mogu odoljeti a da ne stanem na nju...
    ...Guzica mi, po novom, stane u europski zenski 46 (dakle ne incheve u struku i sto sve ne, vec onaj normalni 46). Gornji dio tijela je prosjecan L, rijetko XL (americki cak i M)...
    ...Osoba moje kilaze u prosjeku nosi tri do pet konfekcijskih brojeva vecih od mene, a i na ocigled su veci od mene barem za, odoka, trecinu prosjecne osobe....

Logično: iz marketinških razloga su vagu isporučili s mini singularitetom i to sve objašnjava. Gravitacijsku privlačnost da staneš na nju, veću gustoću tvari ... sve. Samo promijeni marku vage i sve će biti OK
    Ne znam jel' Sanji pomogla crna rupa, ali meni nije.

Zbunj, i dalje. :?

Inace, drago mi je cuti da vas ima jos.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jel to ko ono kad u mesnici varaju na vagi?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa Kaae šta čekaš? Iskoristi svoju čarobnu vagu i otvori mesnicu, eto posla za tebe

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Pa Kaae šta čekaš? Iskoristi svoju čarobnu vagu i otvori mesnicu, eto posla za tebe
    Pa ne mogu obrt otvarati bez radne dozvole, pobogu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •