Iliti, od cega sam, zapravo, ja napravljena?
U zadnje vrijeme me bas muce ovakve stvari. Zasto? Zato sto smo prije par mjeseci kupili vagu koja nam stoji u kupaoni i, eto, ne mogu odoljeti a da ne stanem na nju.
Prica ide ovako - 1. sijecnja ce biti tri godine otkako sam na dijeti, tj. otkako jako pazim sto, kako i kada jedem i otkako redovito vjezbam. Od prvog dana 2007. do danas istopila sam preko 45 centimetara obujma na dijelovima tijela gdje sam bila najsira (recimo oko struka). Ne znam koliko sam bila teska na pocetku ove price, ali znam o kojoj je brojki sada rijec.
Posve mi je jasno da misicno tkivo tezi (puno) vise od masnog. Posve mi je jasno da jos uvijek imam poveci visak kila i sasvim sam sigurna da cu ga se rijesiti. Posve mi je jasno da nisu svi ljudi gradjeni jednako. Ono sto mi nije jasno jest cinjenica da na svojih 168 centimetara visine imam 106 kila. Zdrava sam (ne pretpostavljam, vec je provjereno), pokretna, redovito se bavim sportom (joga jednom tjedno, aqua aerobic dva put, a uz to bickliram vani i unutra, itd.) Guzica mi, po novom, stane u europski zenski 46 (dakle ne incheve u struku i sto sve ne, vec onaj normalni 46). Gornji dio tijela je prosjecan L, rijetko XL (americki cak i M).
Zasto me ovo muci? Zato sto su me, izmedju ostalog, zbunjeno gledali kad sam predavala papire za zdravstveno osiguranje ovdje u Americi. Naime, osoba moje visine i moje kilaze je vrlo cesto polupokretna, a gotovo uobicajeno i bolesna (dijabetes, masnoce, ovo, ono...). Natjerali su me da jos nekoliko puta provjerim jesam li se dobro izvagala. Eh, jesam. :/ Ocito mi je zivot bio sretniji bez vage (btw.' vaga nije pokvarena, sve pokazuju isto). Osoba moje kilaze u prosjeku nosi tri do pet konfekcijskih brojeva vecih od mene, a i na ocigled su veci od mene barem za, odoka, trecinu prosjecne osobe.
U cemu je, zapravo, stvar?
Jesam debela, majkemi, ali ne znam odakle mi ove kile. Je li stvarno moguce da mi se masno tkivo pretvara u misicno do te mjere da izgubim cijeli jedan konfekcijski broj, a da vaga pokazuje samo dvije kile manje?
Usput, ako netko treba novu aktovku, mogu mu ja napraviti jednu ili pet, od viska koze koji mi visi gdje god se okrenes. Al', pretpostavljam, ni to ne moze teziti petstopedeset kila, zar ne?