-
kako sepostaviti
Kao uvod, moji roditelji su mene fizički kažnjavali kopčom na muškom remenu.
Sin ima 3g i izrazito je fizički aktivan, mm po cijele dane radi,putuje i rijetko se igraju. Neki dan su se gnjavilidaje jedan morski pas, a drugi riba i sadje to naše djete jučer pokušalo kod mojih s mojim bratom i moj otac je počeo na njega vikati i rekao mu da si nadje drugog djeda,dva dana prije toga ista takva igra mu je bila fora.
I što sad, kako da ja reagiram, djete kaže da se htio zafrkavati,da zabranim posjete, moji ne prihvačaju sugestije
Jednom zgodom kad je radio nešto čime semogao ozljediti i kad sam mu branila, moji su skočili zašto branim ,da ne plače, a onda dozvole mu svinjarije kad im paše, kad ne ne vole ga, on to osjeti
roditelji su mi i ja griješim, ali što tu napraviti
-
nisi ti kriva ako tvoji roditelji mijenjaju ploču prema raspoloženju
nije mi baš jasno koliko ti je staro dijete ali probaj mu objasnit da baka i djed nisu ozbiljni kad tako nešto kažu...
-
potpisujem kory
i smanji posjete ako te uznemiravaju
a ako ne moraš, nemoj ga ostavljati s njima bez nadzora.
-
-
potpisujem sve i dodajem: djetetu otvoreno reci da nije ništa krivo i da ti ne odobravaš njihovo ponašanje. tvoja riječ je njemu bog, a njihov je problem što ih neće voljeti onoliko koliko bi mogao da su drukčiji. tvoji su roditelji, ali so what? tvoje je i dijete
-
Ako ne moraš, nemoj dijete bez nadzora ostavljati kod roditelja.
Pravila uvijek postavljaju roditelji, oni određuju koje su igre prihvatljive, a koje nisu. Familija se sa time može ali i ne mora slagati, i to bi po meni bio dobar stav i prema djetetu i prema roditeljima.
-
ja sam se postavljala vrlo jednostavno:
tamo gdje ponašanje nije bilo dosljedno, gdje su stavovi bili kruti, gdje se miješalo u moj odgoj - posjete su bile zaustavljene. neke su takve ostale trajno, a negdje su prihvatili moja (roditeljska) pravila - i sve se dovelo u normalu.
na tebi je da procijeniš što od toga je moguće.
da se razumijemo - u ovoj priči me NIJE zanimalo tko je poznanik, prijatelj, ili najbliži rod. svi su imali isti tretman.
-
-
E pa sad, i mi smo imali slične situacije, ali tako što moj otac uživa kad F. psuje, pjeva bezobrazne pjesmice i tako. U početku sam F. govorila nasamo da to nije u redu, onda sam na finjaka rekla tati da ne radi to, a kako ništa nije urodilo plodom, kad ga je sljedeći put pokušao nagovoriti da psuje, rekla sam F. (pred mojim tatom) da kaže didi da je to jako bezobrazno i da ga sram bilo i još svašta nešta takvo i onda je prestao.
Moraš mu otvoreno reći jer druge nema, ne može to biti da ne prihvaćaju sugestije pa nisi ti dijete od dvije godine da oni mlate s tobom i s tvojim djetetom kako se njime prohtije. Stav, draga, stav! Budi jaka!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma