Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kako sepostaviti

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno kako sepostaviti

Kao uvod, moji roditelji su mene fizički kažnjavali kopčom na muškom remenu.
    Sin ima 3g i izrazito je fizički aktivan, mm po cijele dane radi,putuje i rijetko se igraju. Neki dan su se gnjavilidaje jedan morski pas, a drugi riba i sadje to naše djete jučer pokušalo kod mojih s mojim bratom i moj otac je počeo na njega vikati i rekao mu da si nadje drugog djeda,dva dana prije toga ista takva igra mu je bila fora.
    I što sad, kako da ja reagiram, djete kaže da se htio zafrkavati,da zabranim posjete, moji ne prihvačaju sugestije
    Jednom zgodom kad je radio nešto čime semogao ozljediti i kad sam mu branila, moji su skočili zašto branim ,da ne plače, a onda dozvole mu svinjarije kad im paše, kad ne ne vole ga, on to osjeti
    roditelji su mi i ja griješim, ali što tu napraviti

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nisi ti kriva ako tvoji roditelji mijenjaju ploču prema raspoloženju
    nije mi baš jasno koliko ti je staro dijete ali probaj mu objasnit da baka i djed nisu ozbiljni kad tako nešto kažu...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

potpisujem kory

i smanji posjete ako te uznemiravaju

a ako ne moraš, nemoj ga ostavljati s njima bez nadzora.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Draga [b]rokobj batine su nekada bile neizostavne i poželjne u odgoju djeteta, za starije generacije je to bilo nažalost sasvim normalno jer su oni odgajani na taj naćin i jenostavno nisu znali bolje. Ti im to zamjeraš kao i ja svojima. ali hvala bogu mi danas znamo bolje.Mislim da tvom malom djed i baka nisu centar svijeta nego ste mu to vi tako da njihovo ponašanje ne utječe toliko na njega. Što se tiće ponašanja tvojih staraca ti si roditelj svome djetetu, moraš stati na loptu i reći im koje su stvari prihvatljive a koje ne ako ne žele poštovati tvoj rijeć jednostavno smanji broj posijeta! Puno sreće

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

potpisujem sve i dodajem: djetetu otvoreno reci da nije ništa krivo i da ti ne odobravaš njihovo ponašanje. tvoja riječ je njemu bog, a njihov je problem što ih neće voljeti onoliko koliko bi mogao da su drukčiji. tvoji su roditelji, ali so what? tvoje je i dijete

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako ne moraš, nemoj dijete bez nadzora ostavljati kod roditelja.
    Pravila uvijek postavljaju roditelji, oni određuju koje su igre prihvatljive, a koje nisu. Familija se sa time može ali i ne mora slagati, i to bi po meni bio dobar stav i prema djetetu i prema roditeljima.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se postavljala vrlo jednostavno:

tamo gdje ponašanje nije bilo dosljedno, gdje su stavovi bili kruti, gdje se miješalo u moj odgoj - posjete su bile zaustavljene. neke su takve ostale trajno, a negdje su prihvatili moja (roditeljska) pravila - i sve se dovelo u normalu.

na tebi je da procijeniš što od toga je moguće.

da se razumijemo - u ovoj priči me NIJE zanimalo tko je poznanik, prijatelj, ili najbliži rod. svi su imali isti tretman.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nek si nađe drugog djeda, oprosti al na ovo zbilja moram
    koja emocionalna ucjena

mene bi takva izjava silno uvrijedila i sigurno bih smanjila, ako ne i
    ukinula posjete (ok, djetetu ne bih crnila djeda/baku, ali s tri
    godine oni ionako već vrlo dobro uočavaju kako stvari stoje)

ti i tvoj MM ste roditelji i vaša je zadnja, bez obzira što drugi mislili o tome
    samo hrabro

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E pa sad, i mi smo imali slične situacije, ali tako što moj otac uživa kad F. psuje, pjeva bezobrazne pjesmice i tako. U početku sam F. govorila nasamo da to nije u redu, onda sam na finjaka rekla tati da ne radi to, a kako ništa nije urodilo plodom, kad ga je sljedeći put pokušao nagovoriti da psuje, rekla sam F. (pred mojim tatom) da kaže didi da je to jako bezobrazno i da ga sram bilo i još svašta nešta takvo i onda je prestao.
    Moraš mu otvoreno reći jer druge nema, ne može to biti da ne prihvaćaju sugestije pa nisi ti dijete od dvije godine da oni mlate s tobom i s tvojim djetetom kako se njime prohtije. Stav, draga, stav! Budi jaka!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •