Kao prvo, ispričavam se ako je tematika programiranog poroda već negdje začeta, no ja ju nisam pronašla. Ako je molim vas da me uputite gdje.
Hvala...

Moje pitanje vezano za programirani porod je vrlo jednostavno, no zanima me, s obzirom na činjenicu da se sve rodilje protive takvom načinu poroda, zašto je on toliko loš?

Naime, termin mi je 2.12. te je trudnoća izrazito uredna, otvaram se polako i kako treba, beba je već 3700 g. i potpuno zrela za porod, te mi je ginekologica ponudila da se možemo dogovoriti oko termina poroda, ako želim.

Objasnila mi je da ću dobiti drip koji će inducirati trudove, da će mi probiti vodenjak te da ću roditi na isti način kao i da sam došla sa neiduciranim trudovima i da takav porod ne može naštetiti niti meni niti bebi.

U čemu je onda problem kod takvog poroda?

Molim vas da mi date činjenice koje objašnjavaju pozitivne i negativne strane induciranog poroda koje nisu subjektivne prirode (jer naravno da je prirodno najbolje, ali zašto?)

Imam tjedan dana da donesem odluku, a slušajući ostale rodilje sve su rekle da se nikada ne bi odlučile za takvu vrstu poroda, pa sam zabrinuta.

Molim vas pomoć, hvala...