Ima li tko da je iz Zagreba išao roditi u Rijeku? Kakva je procedura, iskustva? Stigne li prvorotkinja doći do Rijeke? Što u slučaju pucanja vodenjaka? Jeli put onda rizičan? Sve me zanima...
Ima li tko da je iz Zagreba išao roditi u Rijeku? Kakva je procedura, iskustva? Stigne li prvorotkinja doći do Rijeke? Što u slučaju pucanja vodenjaka? Jeli put onda rizičan? Sve me zanima...
ima jako puno zagrepčanki koje su rodile u rijeci, prosurfaj malo forumom, naći ćeš odgovore na sva ova pitanja
btw, ja sam s puknutim vodenjakom iz zagreba išla roditi u varaždin. ok, put je kraći nego do rijekeali svejedno se može ako je sve ok.
Ja sam rodila u Rijeci jer sam iz Rijeke. Ali radjala sam u 35-tom tjednu pa sam se morala pomiriti s dripom, epi i porodom na krevetu - možda ćeš se morati pomiriti s razocaranjem u vezi načina poroda. To kažem jer sam pročitala tvoje postove o skracenom cerviksu.
Osim ako si vec blizu terminu.
Da, toga me i strah, ako ću ranije roditi da neće sve ići prirodno kako bih željela... Al dobro, glavno da sve bude u redu s bebačem, ostalo ću preživjeti. Ipak se nadam stolčiću![]()
Mislim da ću ipak u Varaždin. Biliže je, a strah me gužve jer je ljeto...
Jučer sam bila po neke uputnice kod svog ginekologa i zadnji razgovor prije poroda, sad sam 36 tt. Uglavnom kaže on meni da najkasnije u 38. tjednu moram krenuti za Rijeku ako tamo želim roditi, da ne bi na kraju rodila u ZG. Ja sam mislila ići tek kad mi počnu trudovi čemu se on jako protivi. Strah me da bi mogla dugo čekati sama u Rijeci, sreća imam gdje biti, ali MM ne može uzeti toliko godišnjeg, a važnije mi je da je slobodan kad rodim, nego dok čekam. Tražim savjet, što moram stvarno toliko ranije krenuti?
Ja sam otišla u bolnicu tek 4 sata nakon prokidanja vodenjaka, a bio mi je 3. porod, pa su se svi šokirali i uspaničili u rodilištu kad sam došlaRodila sam 45 minuta nakon dolaska u rodilište i nikakav mi tretman nisu stigli pružiti, što je njima bilo posebno krivo, a meni posebno drago!
Na njihovo: "Mogli ste roditi na cesti", odgovorila sam: "Da bar jesam!" ....jer to bi značilo da imam lak i brz porod
Ali ja sam bila trećerotka, a na prvom porodu sam mogla stići i do Tokia!
Zagreb mi je krajnja opcija, jer želim prirodan porod na stolčiću, a to ne mogu dobiti u Zagrebačkim bolnicama...
Definitivno ne možeš! Da sam barem ja sva 3 puta rodila u autu ili ostala roditi kod kuće nego što sam išla u zagrebačko rodilište!
Ne bih se baš tako plašila zagrebačkih rodilišta. Jer vidim da ni druga nisu bajna.
Naravno da nisu bajna, ne zavaravam se, ali čini mi se da nude barem koliku-toliku mogućnost izbora...
Znam. Samo sam htjela reći da se ne plašiš onoga što je Ninči napisala. Pa ako te i zadesi porod u Zg ne mora biti grozan. Dapače.
Cubana istina je da i porod u ZG ne mora biti grozan (ne znam jer nisam probala), ali nikako ne smatam da se nužno treba zadovoljiti nečim što te zadesi.
Prekrasno je kroz porod proći dostojanstveno (onako ljudski i barem profesionalno od strane cjelokupnog osoblja) i koliko je moguće bez stresa, bio on u krevetu ili na stolčići i u to ime preporučam varaždin. Manje rodilište, manje rodilja, manja pomutnja i velika šansa da te previše ne ometaju.
Sretno Rivendell!