Inducirani porod po meni ima svrhu jedino kada ga je neophodno potrebno napraviti zbog sigurnosti i zdravlja bebe i mame iz medicinskih razloga; ukoliko je voda mekonijska, ukoliko je beba omotana pupčanom vrpcom i padaju otkucaji srca, ili bilo koji sličan razlog.
Ne znam kako ti gledaš na to, ali po meni je izazivanje trudova dripom isti attack na žensko tijelo kao i bušenje vodenjaka. Imam frendicu kojoj su bušili vodenjak i rekla je da je to bilo grozno. Ja si ne mogu ni zamisliti taj osjećaj jer mi je vodenjak prirodno puknuo kod kuće i to je bilo prirodno i spontano. Nakon par sati su mi krenuli spontani trudovi i rodila sam bez intervencija, prirodno na stolčiću i prošla bez ogrebotine (čitaj bez epi, bez pucanja i šivanja).
Beba ima svoj put sazrijevanja i ona odlučuje kada će izaći. Ako je sve u redu, čemu ubrzavati i raditi šok i tebi i djetetu, ako sve može ići prirodno? Osim toga, trudovi na dripu su čujem puno puno intenzivniji, teže ih je prodisavati, puno jače bole i obično vode prema epi i pucanju.
Osluškuj više svoje tijelo, pričaj s svojom bebom i dobit ćeš slične odgovore ako dovoljno dobro osluškuješ.
To jutro kad mi je puknuo vodenjak smo muž i ja pričali s našom nerođenom curicom i doslovno je molili da nam dođe prije, da zagrebe malo noktićem. I nakon pola sata mi je puknuo vodenjak Možda je to bila čista slučajnost, a možda ipak ne
Definitivno nisam za "zakazivanje poroda" ako za to nema stvarne potrebe, treba omogućiti bebi i ženi da rode najprirodnije moguće, jer porod je toliko intenzivan i prekrasan... i trebao bi biti nešto čega se žena rado sjeća, a ne da ima fobije od poroda do kraja života.