L&L0809 prvotno napisa
meni je prokidanje vodenjaka zabranjeno u svakoj sljedecoj trudnoci (to cu im naglasavati svaki put kad mi se priblize) zbog zadnjeg poroda.
kopiram dio price s poroda:
Dobivam je na prsa, mazimo se dok mi posteljica ne izadje...Kad je izašla, došla je doktorica da je pregleda, i ona i primalja Nada nešto komentiraju, kako je to čudno, fascinantno, kako je ovo dijete SRETNO DIJETE! Ja sam još malo u transu, ali čujem što pričaju i pitam jel sve ok? Primalja Nada kaže da je i pita me hoću li vidjeti posteljicu, ja kažem naravno, donosi je do mene i objašnjava: "Ovoji vodenjaka su u 2 dijela, vanjski i unutarnji, vama je puknuo vanjski i iscurila je plodna voda. Uloga unutarnjeg ovoja je da štiti posteljicu. Vaš unutarnji ovoj je isprepleten žilicom od posteljice, i da Vam vodenjak nije spontano puknuo, rutinski bismo ga bušili (ja si mislim, e, ne bi, ne bi ja dala). Da smo ga išli rutinski bušiti, probušili bismo i vanjski i unutarnji ovoj, žilica bi pukla i morali biste ići na hitan carski i pitanje da li bi dijete preživjelo - zato je Lorena SRETNO DIJETE!" Rekla mi je i da tako nešto još nisu vidjeli, ali se nadam da će im ostati u sjećanju i da neće više baš tako rutinski bušiti vodenjake, jer se svašta može zakomplicirati.