Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Kako s ranom od epiziotomije?

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

gdje se na Forumu piše o episiotomiji? kaj je stvarno medicinska preporuka da se rana samo čisti običnom vodom? zar nema nikakav prašak ili mast za poboljšanje zacjeljivanja?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo tu se piše. I daj čovječe malo pogledaj po forumu kakve sve podforume imamo (zamisli i ispod svakog piše opis za lakše snalaženje :shock: ) i koristi logiku za otvaranje novih tema i kud bi pripadale.

Prestani se ponašati kao da svi na ovom forumu postoje samo radi tebe. Ako 8000 korisnika se može snaći na forumu i otvarati teme tamo gdje pripadaju, sigurna sam da možeš i ti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa
    gdje se na Forumu piše o episiotomiji? kaj je stvarno medicinska preporuka da se rana samo čisti običnom vodom? zar nema nikakav prašak ili mast za poboljšanje zacjeljivanja?
    Moja je bila prilično velika, i da, obično je dovoljno prati samo vodom. Naravno, bilo bi dobro oprati uvijek nakon velike nužde.
    Može se povremeno našpricati Octeinseptom, ali nije nužno stalno i često.
    Mene je dugo zezao jedan šav, pa sam njega povremeno znala nakapati s Hidrogenom (onim za bebin pupak), ali samo točno taj šav.
    Sažetak: najvažnija je stalna dobra higijena vodom.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I evo jedna tema na kojoj je puno toga rečeno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=72989

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja nisam imala epiziotomiju ali sam površinski pukla pa sam imala šav. Inače sam samo prala vodom ali sam povremeno stavila malo Byvacin spreja. Nisam ga špricala direktno nego na komadić vate za skidanje šminke pa sam natapkala ranu. Pomaže jer hladi i brže rana zaraste. Mislim da je Byvacin antibiotik pa ne treba pretjerivati, možeš našpricati i malo s Octeniseptom.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Samo obicnom vodom, hladnom i poprilicno puta na dan.
    Imala 3 sava, zacijelilo nakon 15 dana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •