Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Artritis ili nešto drugo?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Artritis ili nešto drugo?

Bole me svi zglobovi u tijelu. SVi. Nemam snage u rukama. Jedva bocu Jane otvorim. Hodanje stepenicama noćna je mora. Koljena mi klecaju i imam osjećaj kao da ne mogu nositi moje tijelo. Ako se čučnem, nema šanse da se dignem bez da se pomognem s rukama i oslanjanjem na namještaj ili neki drugi oslonac. Vitu jedva dignem i teško je nosim (a ona se stalno hoće nosati)
    NAjgore je ujutro ili nakon dužeg ležanja. Uopće ne mogu stisnuti šaku. Bole me i kukovi. KAd ustanem treba ni par minuta da bih mogla normalno hodati...

Doktorica kaže da je to najvjerojatnije poliartritis.. Imam 31 god. Ako je to sad tako, kako će biti za 20 godina?

Zbog dojenja ne mogu piti nikakve lijekove ni analgetike a ne mogu si umasirati ni deep relief jer sadrži ibuprofen...

Noćna mora..

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mogu ti reći da je meni isto poslije oba poroda bilo tako da sam se ujutro osjećala kao onaj limeni čovjek iz Čarobnjaka iz Oza. I jedno vrijeme su me bolili i kukovi. Ali s vremenom (nekih godinu dana nakon poroda) je sve došlo na svoje. Ja sam si to nekako tumačila hormonima i velikom promjenom nakon otečenosti prije poroda i splasnutosti nakon. Nisam radila nikakve pretrage za artritis (rentgen, imunološke pretrage krvi), ali možeš to napraviti da znaš na čem si. Možda se može nešto napraviti s fizikalnom terapijom (grijanje, hlađenje, magneti i tko zna što još - nisam tu baš upućena).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

nemoj brzati s takvom dijagnozom..i mene je isto tako bolilo, nisam mogla stisnuti šaku..sada me samo okidaju leđa, non-stop i to mi je nažalost normalno..ponekad se i ja pitam a šta će biti za koju godinu.. ništa, bit ćemo stariji, krhkiji i još će nas sve više bolit, al mi ćemo mislit da je isto, jer smo se već navikli:cer:
    Sad, bez šale..daj se dobro pregledaj, navijam da su "samo" postporođajni problemi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Loonalee, tako je i meni bilo. Najgore je bilo s lijevom šakom. Isto tako, nisam mogla otvoriti bocu, nositi vrećice, sve mi je bilo teško i osjećala sam se kao stara baba. Samo moja doktorica nije postavljala dijagnozu, nego me poslala na rtg šake, rekla da mi nije ništa (tj. da je tetiva nategnuta) i da čekam da prođe. Kako je došlo toplije vrijeme (na proljeće), stvari su se poboljšale i bolovi su skoro nestali. Osim toga, počela sam se i više kretati. Mislim da ti je to dosta bitno u svemu.
    Za zglob šake, problem sam rješavala tako da sam nosila onaj vuneni grijač koji nose tenisači oko zglobova (ako znaš na što mislim). Po zimi mi je jako koristio. A poslije se bol smanjila i prošla.
    Sad me opet malo zafrkava zglob, ali puno manje nego prošle godine.
    Moja teorija je (ali potpuno neprovjereno, ne znači da je istinita) da su nakon trudnoće ligamenti i tetive ostali malo "pošemereni" i da im nekad treba dulje vremena da se vrate u normalu. Ali ipak ti provjeri da nije što gore. Pa ako ti kažu (kao meni) da nije ništa, još bolje!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja se nadam da je to samo postporođajna tegoba, međutim svakim je danom sve gore. A počelo je još za topla vremena i još sam poslije poroda bila na moru mjesec dana. Nisu tetive jer kad stisnem zglob na prstu (bilo kojem) ili koljeno ili lakat ili...ma bilo koji zglob na tijelu, osjećam bol. A ponekad osjećam kao da me kosti peku.

Dobila sam uputnicu za imunološke pretrage pa ćemo vidjeti..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •