Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Koje kapi za oči kod konstantnog rada na kompu?

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Koje kapi za oči kod konstantnog rada na kompu?

...koliko slova k u mom naslovu...

Radim na kompu od 7.45-16.05 (da budem precizna) sa eventualnim kratkim pauzicama odlaska na wc ili do faksa (uređaja, da ne bude zabune).

Nosim zaštitne naočale sa filterom, imam dobar LCD monitor, danje svjetlo mi je malo ograničeno, umjetno radi bez zamjerke.

Zadnjih par dana primjećujem da me oči peckaju i da su umorne do te mjere da počnem žmirkati kao da imam tik, pa me zanima da li bi pomogle kakve kapi za oči (ne znam da li su Visine dobre za to) ili znate li za kakvo prirodnije rješenje?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ono što ja znam i što je meni pomoglo to je da mi je kompjuter niži od razine očiju, tako da moram gledati prema dole (ah što objasnih!) tj. da oči nisu u potpunosti otvorene. Na taj način se manje suše.
    Meni je ovo skroz pomoglo sa glavoboljama u predjelu očiju od izmorenosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maslackica, odlicna ideja bas cu probati. inace imam i ja taj problem i od svih kapi koje sam probala najbolje su mi Blink. one mi najbolje ovlaze oko i ta vlaznost dugo traje

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A da za početak probaš povećati vlagu u prostoriji (naravno ako je moguće, ako nije ogromna sobetina) s obzirom na centralno grijanje.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kupila sam ja za Luku nedavno, neke na biljnoj bazi,
    kamilica, calendula i eufrasia.
    Dam ti ih pa probaj ak ti pomažu.
    Luki je za dva dana prošlo crvenilo i krmeljanje od, pretpostavljam, nekog početnog konjuktivitisa.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kahna, molim te, kako se zovu te kapi i gdje ih ima za kupiti?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mene interesira. Naručila sam se na Rebro, ali tek 02.12. jer više ne mogu. Peku me oči i strašno su mi suhe, crvene, krmeljave... Kapala sam sa Maxitrolom jer sam mislila da imam upalu, ali nije nego neka grozna suhoća i upala od toga. Ujutro ih jedva otvorim. Kahna, kak se zovu kapi?

oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

To bi mogle biti Irivist kapi.
    Meni su pomogle nebrojeno puta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa
    I mene interesira. Naručila sam se na Rebro, ali tek 02.12. jer više ne mogu. Peku me oči i strašno su mi suhe, crvene, krmeljave... Kapala sam sa Maxitrolom jer sam mislila da imam upalu, ali nije nego neka grozna suhoća i upala od toga. Ujutro ih jedva otvorim. Kahna, kak se zovu kapi?
    Nemam s tim problema, ali imaju meni bliski ljudi...

Osim kapljica (umjetne suze) treba voditi računa o ovome:
    - treba REDOVITO TREPTATI, čak i na silu pri čitanju ili radu na računalu ili gledanju tv
    - treba se zaštititi od vjetra i sunca (sunčane naočale, kapuljača kad je vjetrovito)
    - treba dovoljno piti vodu da tijelo ne dehidrira
    - treba stavljati vodu na peći / radijatore (mi imamo isparivače s filcom)

Ne bih se zezala s preporukom lijekova, to ipak treba reći stručnjak.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma znam i slažem se, ali moram nekako izdržati do 02.12...
    Strašno mi je teško i počelo mi je narušavati kvalitetu života, nekako sam jako umorna i imam glavobolje. Kad sam na zraku nema problema, a to sam nikad...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jesu Irivist,
    ja nisam mogla do peda. pa mi je to teta dala za maloga,
    znači Peterlin, nije to sad neki lijek

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

teta u ljekarni sam mislila

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Jesu Irivist,
    ja nisam mogla do peda. pa mi je to teta dala za maloga,
    znači Peterlin, nije to sad neki lijek
    Ma da, tako sam i ja mislila, ali nisam se dovoljno jasno izrazila. Napisah negdje da su umjetne suze ok, a lijekove treba ipak odrediti liječnik.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

oči prilikom dugog "buljenja" u monitor peku i suše se prije svega zato što ne trepčemo.

dakle vježbajte treptanje i podsjećajte se na to. ja sam si npr. naljepila ceduljicu u kutu monitora TREPČI.

zatim sa koristila kapi tj. umjetne suze GenTeal.

i to je sve.

zadnjih godinu dana nemam više s tim problema, a prije toga sam imala grozne probleme, toliko da je bilo trenutaka da nisam mogla gledati koliko su me oči pekle.

inače, sjedim za kompom ponekad i po 14 sati.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste probale s vremena na vrijeme "otusirat" oci, ttj umiti se otvorenih ociju

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    jeste probale s vremena na vrijeme "otusirat" oci, ttj umiti se otvorenih ociju
    nikako preporučljivo s obzirom da je voda puna kamenca i klora !

zato i postoje te kapi.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, pretposlavljala sam da nas prije tog trebaju uvjeriti da je besplatna voda losa za nas

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Umjetne suze. I mijenjati fokus oka, zbog njega dolazi do zamora. Ljudsko oko nije "napravljeno" da bi gledalo na udaljenost od 1/2 metra fiksirano ravno u jednu točku, nego da mijenja fokus, bliže, dalje, lijevo, desno. Većinom zbog toga i zbog starih monitora dolazi do problema s očima.
    I dobro je smanjiti svjetlinu ekrana, dakle da ne blješti previše, to isto umara oči, posebo ako je u prostoriji tamnije.

Meni je novi LCD ekran na poslu bio rješenje svih mojih problema s očima; peckanje, glavobolje, zamućivanje pogleda i sl simptomi su nestali čim sam dobila prije par godina LCD.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    da, pretposlavljala sam da nas prije tog trebaju uvjeriti da je besplatna voda losa za nas
    komentar ti je malo bezveze s obzirom da je upravo u hrvatskoj kvaliteta vode stravična. kamenca i klor u njoj su još najmanji problem. oćeš prepuno teških metala ili bakterija, biraj.

osobno nemam tih problema jer živim u eu gradu (ne zemlji !) sa najboljom kvalitetom vode u europi. i ne, ne kupujemo vodu jer nama to srećom doista nije potrebno.

a sad to što si lupila glupost pa se onda pokušavaš ovakvim komentarom opravdati ide tebi na dušu, ali probaj se prvo malo informirati o stanju vode i gradskih vodovoda, kao i stanju cijevi (olovne ! = čisti otrov !) koje nisu mjenjane u Hrvatskoj dobrim dijelom unazad 50 godina kada su se takve cijevi ugrađivale, pa onda bacaj takve komentare.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moia, ali šta ti misliš da pijemo? Pa i djeca piju ovu vodu i nemamo bolje. A što se tiče kvalitete vode ja ipak vjerujem da je sigurna za piće, pa i za oči, jer još uvijek nisam pala u krevet radi vode...
    I da, mislim da nam prodaju muda pod bubrege što se tiče flaširane vode.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kako god, još uvijek je u Hrvatskoj za razliku od većine drugih zemalja voda iz vodovoda dobra za piće. Negdje bolja, negdje lošija, ali eto, kontrolira se i može se piti.
    Flaširana voda je čisti marketing. Ima svega nekoliko izvorskih voda u prodaji, ostatak je voda iz vodovoda koju pune u boce i to masno naplaćuju.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo dobila kapi i nove naočale i puno mi je bolje. Kapi su Blink Intensive za jako umorne i suhe oči. Preporodila sam se. Za Irivist je doktorica rekla da ni pod razno.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa
    Za Irivist je doktorica rekla da ni pod razno.
    Zašto? koje joj je objašnjenje?
    Jer ja sam ih u ljekarni dobila za dvogodišnje dijete :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

To je dobro kod upale, a kod mene ti je suho oko - zato mi čini situaciju još gorom.

Koliko sam gledala sastav mislim da je super za neke blaže upale oka.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    moia, ali šta ti misliš da pijemo? Pa i djeca piju ovu vodu i nemamo bolje. A što se tiče kvalitete vode ja ipak vjerujem da je sigurna za piće, pa i za oči, jer još uvijek nisam pala u krevet radi vode...
    I da, mislim da nam prodaju muda pod bubrege što se tiče flaširane vode.
    po kojoj logici zaključivanja dolaziš do zaključka da bi od vode trebala pasti u krevet ?

trovanje teškim metalima može trajati godinama i do 30 godina bez ikakvih simptoma, odnosno bez simptoma koji će se povezati sa vodom iz slavine. ali zdravlje strada i odlazi polako, ali sigurno.

no, vidim da pojam olovnih cijevi kod tebe ne zvoni na ništa, pa svhe raspravaljati o kvaliteti slavinske vode koja dolazi, odnosno protiči kroz olovne cijevi i njenoj štetnosti jednostavno nema.

činjenica je da obrazovani ljudi ( nipošto nužno formalno obrazovani !) žive dulje i kvalitetnije, a razlog leži upravo u razmatranju novih ili nepoznatih nam infomracija, a sigurno ne u njihovom apriori odbijanju.

ja sam u hravtskoj radije kupovala flaširanu vodu za piće, a manje si na uštrb toga priuštila krpica i kozmetike.

svatko ima svoje prioritete.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ajd stanite, nije ovdje riječ o kvaliteti vode.

Nisam umivala vodom, jer se ne mogu natjerati da držim oči otvorene.
    Probala sam sa Kahninim kapima ( ), ali samo jednom, pa ću još malo probati da vidim učinak. A ak ni to ne upali, pravit ću se na poslu da sam naglo oslijepila (tak i tak znam slijepo pisati! hehe), pa ću kuckati samo ak mi netko čita, a ja ću držati oči zatvorene...
    Ovo o dehidraciji mi se čini logičnim, morat ću se i natjerati da pijem više vode.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj moia prvotno napisa
    po kojoj logici zaključivanja dolaziš do zaključka da bi od vode trebala pasti u krevet ?
    Odnosilo se na ovo:
    ili bakterija, biraj
    ja sam u hravtskoj radije kupovala flaširanu vodu za piće, a manje si na uštrb toga priuštila krpica i kozmetike.

svatko ima svoje prioritete.
    Naravno.... nekome je prioritet preživjeti...
    I svejedno ne mislim da voda iz flaše ne može biti puna bakterija i da je 100% ok.

no, vidim da pojam olovnih cijevi kod tebe ne zvoni na ništa, pa svhe raspravaljati o kvaliteti slavinske vode koja dolazi, odnosno protiči kroz olovne cijevi i njenoj štetnosti jednostavno nema.
    Ono što ja vidim jeste način razgovora koji mi se ne sviđa, pa nema smisla da nastavljam dalje u tvom tonu....

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    I svejedno ne mislim da voda iz flaše ne može biti puna bakterija i da je 100% ok.
    još kada mi se u svojim mišljenjima vodila činjenicama i provjerenim, dokazivim informacijama... no, na ovo je doista svaki komentar više suvišan.
    znaš li ti uopće kako bakterije dolaze u vodu ?

inače, bakterije su samo jedan od mogućih pojava koje nisu pristune svugdje, olovne cijevi na žalost jesu u dobroj većini još uvijek prisutne.

nego daj ženo raspitaj se malo o olovnim cijevima, barem male djece radi za koju je to posebno opasno, a onda kreni kritizrati ovako paušalno flaširanu vodu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zaljučavam na zahtjev pokretačice teme.
    Neki su otišli OT,a ona je dobila odgovore.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •