Pokazuje rezultate 1 do 50 od 197

Tema: Skolioza, kako se snalazite?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje ste skolioticari? Jel vjezbate? Jel nosi tko ortozu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Da se hvalimo malo...iako dijagnoza nije bila skolioza, nego se dijete iskrivilo zbog prenaglog rasta (više od 20 cm u jednoj sezoni). Nakon prošlogodišnjeg vježbanja u Božidarevićevoj + relativno savjesnog vježbanja doma, moje dijete (trenutno osmaš) prošlo je na sistematskom neki dan bez problema! Jedino što mora nositi uloške u cipelama zbog blago spuštenih stopala (a bila su izrazito spuštena i lani smo imali gadnu veselicu baš negdje u ovo doba godine, tjedne terapije, učenje vježbi, učenje pravilnog držanja itd...)

Možda je glupost, a možda nije - moje dijete se preporodilo kad je napokon počelo jesti kako treba i nabacilo malo kila na te kosti. Sad je baš dobro. Ima solidnu tjelesnu aktivnost (uglavnom bicikl, ali i hodanje) i vježba doma, ne baš svaki dan ali 3x tjedno kako je dr. rekao i dobro je.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da se hvalimo malo...iako dijagnoza nije bila skolioza, nego se dijete iskrivilo zbog prenaglog rasta (više od 20 cm u jednoj sezoni). Nakon prošlogodišnjeg vježbanja u Božidarevićevoj + relativno savjesnog vježbanja doma, moje dijete (trenutno osmaš) prošlo je na sistematskom neki dan bez problema! Jedino što mora nositi uloške u cipelama zbog blago spuštenih stopala (a bila su izrazito spuštena i lani smo imali gadnu veselicu baš negdje u ovo doba godine, tjedne terapije, učenje vježbi, učenje pravilnog držanja itd...)

Možda je glupost, a možda nije - moje dijete se preporodilo kad je napokon počelo jesti kako treba i nabacilo malo kila na te kosti. Sad je baš dobro. Ima solidnu tjelesnu aktivnost (uglavnom bicikl, ali i hodanje) i vježba doma, ne baš svaki dan ali 3x tjedno kako je dr. rekao i dobro je.
    naravno da kile imaju veze, znas da mi i s tim tesku muku mucimo

na sistematskom u skoli neki dan su im rekli da je sve ok a kad ono za ortozu su. mi smo vjezbanje doista od pocetka skole malo zanemarili, tj vjezbale su samo pilates 3x tj, sad sam ih opet upregnula na svaki dan..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •