Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Montignac - pitanja

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Montignac - pitanja

Stigla mi knjiga u petak :jupi: Pročitala sam je skoro u jednom dahu (dobro, nisam pročitala drugu fazu da se ne polakomim prerano :hehehe
    Imam jako puno kila za skinuti. Skoro toliko koliko je ukupno teška moja najbolja frendica :sram na kvadrat:, tako da za mene nema odmaka.
    Dakle pitanja:
    1. Prošla sam sve dućane i ne mogu naći obrano mlijeko. Najmanje je s 0,9% masnoće. Ne mogu naći ni jogurt (najmanje 0,1 %), a sir nikako. Preporuke?
    2. Tvrdi sir može bilo kakav uz mesni ručak ili večeru?
    3. Ja radim u pekarsko mlinskoj industriji i znam da ni jedno pecivo ili kruh od cjelovitog brašna nije SAMO od cjelovitog brašna nego ima i tipa500 ili tipa850. Također su sva peciva sa nekakvim sjemenkama npr. suncokret, lan, bundevske koštice koje sadrže ulje, dakle masnoće. Osim toga u svakom kruhu ili pecivu ima šećera. Preporuke?
    4. Gdje pronalazite marmeladu beš šećera. Da li je dobra ova za dijabetičare ili ne, jer sadrži sladilo.

Ja ujutro ne jedem doma nego samo popijem limunov sok, jednem na poslu u 9.30, ručam u 15.30, a večeram u 19.00. Da li je to OK?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam bila na Montignacu, i čak nisam pila obrano mlijeko. Skinula sam 10 kila u kratko vrijeme. Samo je važno da se držiš pravila oko kombinacija hrane.
    Kruh peci sama. Sol, brašno, kvas i voda, Koja radost je kad znaš što jedeš a sama si to praviš. Nakon Montignaca pečem kruh stalno.
    Pekmez bez šećera imaš u trgovinama zdrave hrane. Bio & Bio, Jurišićeva.

Sretno!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sjetila sam se još:
    - Gdje nađete 70%-tnu čokoladu
    - Da li se može pripremiti rizi bizi ili umak od šampinojna na onaj klasičan način da se prvo na ulju preprži luk? Ako ne tako, onda mi recite kako?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Rizi bizi u drugoj fazi, sa integralnom rižom, kao iznimka. S time da poslike 3 obroka budu iz prve faze.
    Ja sam dinstala, pržila na maslinovom.
    Malo masnoće ne škodi.

Osim toga imaj na umu da hrana nije neprijatelj. Sve što pojedemo kad smo gladni ne deblja.
    Tri obroka dnevno i to je to.

haligali avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno re

Pekmez od šljiva bez šećera ima Konzum, Marka Fruby (ja ne volim one s umjetnim zaslađivačima, to mi baš ne zvuči zdravo...).
    0,05% mm ima u Megleovim jogurtima, a 0,1 % mm ima u jednom trajnom mlijeku (Dukatovo je al sam zaboravila kako se zove).
    Kruh pečem sama (3/4 integralnog i 1/4 crnog brašna...) i baš mi je mljac.
    Čokolade sa 70% kakaa ima i u Metrou i Getrou...
    Sir bez mm nisam našla, ali uzmem onaj posni i nadam se najboljem

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gdje nađete 70%-tnu čokoladu
    naj naj najbolja je Lindtova (oke, ja i inače tamanim samo Lindt jer im nema ravnog)...
    ima je u merkatoru, ali vjerojatno i drugdje.

ja sam je ovo ljeto nekontrolirano tamanila, toliko mi je savršeno fina

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Montignac - pitanja

Citiraj Poslid prvotno napisa
    1. Prošla sam sve dućane i ne mogu naći obrano mlijeko. Najmanje je s 0,9% masnoće. Ne mogu naći ni jogurt (najmanje 0,1 %), a sir nikako. Preporuke?
    2. Tvrdi sir može bilo kakav uz mesni ručak ili večeru?
    3. Ja radim u pekarsko mlinskoj industriji i znam da ni jedno pecivo ili kruh od cjelovitog brašna nije SAMO od cjelovitog brašna nego ima i tipa500 ili tipa850. Također su sva peciva sa nekakvim sjemenkama npr. suncokret, lan, bundevske koštice koje sadrže ulje, dakle masnoće. Osim toga u svakom kruhu ili pecivu ima šećera. Preporuke?
    4. Gdje pronalazite marmeladu beš šećera. Da li je dobra ova za dijabetičare ili ne, jer sadrži sladilo.

Ja ujutro ne jedem doma nego samo popijem limunov sok, jednem na poslu u 9.30, ručam u 15.30, a večeram u 19.00. Da li je to OK?
    1. Bilo koje obranije mlijeko will do. Ili Vindijino s 0.9% m.m. ili ono Alpsko s 0.5% m.m. Jogurt isto tako. Dobar je bilo koji obrani. A i sir. Neće ti naškoditi, niti pretjerano ugroziti dijetu.
    2. Tvrdi sir bilo kakav. Ementaler, edamac, podravec, parmezan, grana, itd.
    3. Kruh koji ja jedem je potpuno crni, od integralnog brašna, bez pšeničnog bijelog. Zato je i jako vlažan i mrvi se. Kupujem ga zapakiranog u plastične vrećice, već narezan. Vollkorn, Vierkorn, raženi kruh sa suncokretovim sjemenkama itd. Ima ih u Mercatorima, Konzumima, dućanima zdrave hrane itd.
    4. Ja sam dijabetičar i koristila sam te pekmeze. Ne volim sladila, ali nisam išla tražiti ove bez šećera. Nije mi se dalo... :leni smajli se srami:

Glede, u svezi rasporeda obroka, dosta ti je bitan obrok ujutro, nakon ustajanja. Tj. neki svježi sok, pa obilan doručak, bilo proteinski, bilo ugljikohidratni.

Javi kak' ti ide! :namig:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lex i koliko si ti na kraju skinula s tom dijetom?

Idem danas traziti tu knjigu. Dosta mi je svega vise. Kako se tocno zove i ko je napisao.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Lex i koliko si ti na kraju skinula s tom dijetom?

Idem danas traziti tu knjigu. Dosta mi je svega vise. Kako se tocno zove i ko je napisao.
    Skinula 15kg u manje od dva mjeseca. :D Prestala s dijetom jer mi se nije dalo zaje... dok sam na moru s klincima.
    Opet krenula s njom od danas. Nadam se skinuti još jedno 7 kilica, a onda gotovo. Mogu nastaviti s time čisto zbog toga kaj je super za zdravlje, a i meni paše kao šećerašu.

Napisao Michel Montignac, zove se JEDEM, DAKLE MRŠAVIM - Montignacova metoda.

Sretno! :namig:

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

ja sam je ovo ljeto nekontrolirano tamanila, toliko mi je savršeno fina
    moze li netko od nadleznih maknuti lutonjichino mrsavo dupence sa ovog topica.
    ono, npr. dajte joj trajnu zabranu javljanja ovdje ili bar dok ne nauci suosjecati

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha ha ha

a kako se tek ovih dana šopam s preslatkim ljigavim bombonima.... zara dobije jedan, mama dobije pet

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo da prijavim 1 kilu manje (možda je samo voda, ali ipak...) i ubrzanu probavu.

Jučer sam poharala malo dućan zdrave hrane (Rekla mi je žena."o, pa vas već jako dugo nije bilo :posramljeni smajlić: )

Kupila sam integralnu tjestenu pa me zanima: ako je bez jaja, da li ima manji index?
    Doma sam skužila da nemam pojma kad bi tjesteninu ubacila u jelovnik: smajlić koji se tuče po glavi:
    Kupila sam i seitan (pšenično "meso") koji mi je inače fini ali je bezobrasno skup pa ga nisam baš kupovala. Pitanje: Može li za doručak sendvič s integralnim kruhom, seitanom, krastavcima, salatom, paprikom, paradajzom... ili su kruh i seitan previše u kombinaciji?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja još dojim, a trebala bih smršaviti 15kg. Da li bi ta djeta utjecala na količinu i kakvoću mlijeka?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko ja znam - NE. Lex je dojila (mislim da još doji) blizance i bila na toj prehrani.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko ja znam, seitan moraš nekako termički obraditi (spohati, pržiti) - makrobiotičari će znati točno da li se smije jesti sirov. Znam da ima dimljenih varijanti (i seitan i tofu) koji se ne trebaju peći.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Koliko ja znam - NE. Lex je dojila (mislim da još doji) blizance i bila na toj prehrani.
    Točno! Još uvijek dojim i s dečkima je sve pet! Ništa im ne fali. Nisam se odrekla ničeg, osim smeća.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Jel mogu i ja nesto da priupitam?
    1. kada se tacno moze jesti cokolada ili ostali dozvoljeni slatkisi? Koliko cokolade mogu pojesti odjednom?
    2. a kikiriki puter? jel je dozvoljen uopste i sa cime ga jesti?
    3. Jel su dozvoljene pasteta, hrenovke, ona cajna kobasica..i sl. nezdravoce?
    Evo sta sam danas jela: kad ustanem svako jutro pijem u casi mlake vode kasicicu meda sa 2 kasicice jabukovog sirceta, pa onda neki caj.
    dorucak: 2 jaja na kajganu bez ulja na teflonu, sa jogurtom 0.1%mm
    uzina 1 banana
    rucak: teleca supica (pastrnjak, persun, malo mrkve, testenina za supu) teleca snicla sa sampinjonima, paradajz salata
    uzina 2 manja parceta pite sa jabukama(jabuke, smedji secer, cimet,kore) i solja cokoladnog mleka
    vecera:jedno parce hleba od heljde sa putrom od kikirikija i opet cokoladno mleko. Ocenite i javite gde su greske(ovo sam jela napamet, nemam knjigu)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Djuma, mislim da čokoladu možeš jesti od početka, ali samo onu 70% kakaa.
    Kikiriki putar je premasan i zabranjen totalno.
    Paštete, hrenovke, čajne možeš jesti, ali bez kruha pa ti vidi da li ti tako pašu. Po meni je to totalno nezdrava hrana i treba ju potpuno izbaciti jer je smisao Montignacove metode u zdravoj prehrani.

Danas si jela puno zabranjenih stvari:
    Koliko se sjećam med je zabranjen.
    Banane su zabranjene u prvoj fazi.
    Ako u juhi ima tjestenine ne možeš u istom obroku jesti i meso, dakle ili jedno ili drugo, s tim da tjestenina mora biti integralna.
    Pita s jabukama ne dolazi u obzir zbog kora koje su pretpostavljam od bijelog brašna.
    Čokoladno mlijeko nikako, zbog šećera.

Najbolje da nabaviš knjigu!

Znam da nije lako i da se prehrambene navike moraju potpuno promijeniti, ali vjerujte rezultati su odlični. Osjećaj lakoće i pokretljivosti u tijelu nakon par mjeseci zdrave prehrane vrijedan je malo odricanja. Smisao Montignacove prehrane nije da se na brzinu smršavi pa onda nastavi po starom, nego da se iz korijena promijene loše prehrabene navike i zamijene novim. No, normalno da si čovjek mora tu i tamo priuštiti nešto fino, a ne baš najzdravije. Ali kada si jednom čovjek promijeni film u glavi i kuću napuni isključivo zdravim namirnicama takav načinm prehrane postaje svakodnevnica, a ne nešto što se mora!

Samo hrabro naprijed!

Početno

hello !!!
    vec duze vrijeme sam tu
    kao promatrac, nikako da se registriram, ali sad evo jesam :D

mozda ne bi bilo lose pogledati na
    www.montignac.ch
    raznorazna iskustva i savjete u vezi s montignacom. meni je super pomoglo, imaju dobar i raznovrstan forum, jedino sto je na njemackom pa...ali mislim da bi morala postojati neka engleska ili francuska varijanta...
    inace, odusevljeni sam " sljedbenik" montignaca godinama

na spomenutom montignac-forumu naci cete i dopunjene liste namirnica s glikemicnim indeksom

sretno svima

Početno

hello !!!
    vec duze vrijeme sam tu

www.montignac.ch
    raznorazna iskustva i savjete u vezi s montignacom. meni je super pomoglo, imaju dobar i raznovrstan forum, jedino sto je na njemackom pa...ali mislim da bi morala postojati neka engleska ili francuska varijanta...

na spomenutom montignac-forumu naci cete i dopunjene liste namirnica s glikemicnim indeksom

sretno svima

Početno

hello !!!
    vec duze vrijeme sam tu

www.montignac.ch

sretno svima [code][/code]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •