Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Gdje raditi alergoloske testove (lactose intolerance)?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Gdje raditi alergoloske testove (lactose intolerance)?

Zanima me gdje se moze u Zg testirati na "lactose intolerance"?

Jel ima neka privatna klinika koja to to radi?

Fala puno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To nema veze s alergologijom, to je gastroenterologija. Intolerancija nije alergija, nego (kod laktoze) je slučaj da nema ili je premalo enzima u crijevu, a taj enzim razbija laktozu na glukozu i galaktozu koje se mogu resorbirati iz crijeva (laktoza ne može).

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad je dijete u pitanju, rade u Klaicevoj
    za odrasle - vjerujem da na Rebru rade

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam nesto naucila

A gdje se mogu raditi ti gastroenteroloski testovi? Neka privatna poliklinika po mogucnosti? (odrasla osoba je u pitanju)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo jedan link tako da znaš kakvi sve testovi postoje - ne znam koji se kod nas rade.

http://digestive.niddk.nih.gov/ddise...seintolerance/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mamazika, na ovoj stranici sto si ju linkala pise:

Recent research shows that yogurt with active cultures may be a good source of calcium for many people with lactose intolerance, even though it is fairly high in lactose. Evidence shows that the bacterial cultures used to make yogurt produce some of the lactase enzyme required for proper digestion.

Znaci li to da osobe, tu ukljucujem i djecu stariju od godine dana, mogu konzumirati jogurt, iako su mozda lactose intolerant?

Koliko je preporucljivo isprobavati?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iskreno... ne znam. Moj tata (a i pok. baka je bila) je laktoza intolerantan, ali samo na svježe (tj slatko, bez obzira da li je kuhano) mlijeko, a mislim da baš ne smije ni previše šlaga. Normalno jede sve "ukiseljene" mliječne proizvode, zreli sir, maslac i sl. Mora pažljivo birati kumicu na placu za svježi sir, neki mu radi probleme.
    Meni zapravo nije jasno kako to da na sastavu običnog mlijeka i kiselog, jogurta i sl. stoji isti postotak laktoze. Ja sam bila uvjerena da ta laktoza većim dijelom fermentira i stvori kiselinu. Moguće da je bakterije razbijaju na monosaharide, jer inače ne bi mogla fermentirati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •