Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Što JE prvi dan ciklusa?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Što JE prvi dan ciklusa?

Curke, ne mogu dobiti Petrovu pa vas lijepo molim za pomoć i ispričavam se na jako naturalističkim opisima: računam li kao prvi dan menzisa i smeđi iscjedak ili tek čistu crvenu krv? tj da li da ja danas (sad) krenem sa suprefactom i ako ostanem na smeđoj boji ili... ?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prof. Vlaisavljevic je meni to ovako objasion: 'kad onako zuf krene krv' Znaci da se brljanje ne racuna kao prvi dan ciklusa ...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prvi dc je kad krene crveno bez obzira na kolicinu.E sad mozda ti do kraja dana i krene pa ces racunati ovo kao 1.dc.Tada i zapocni sa Suprefaktom.Nema veze sto nisi pocela odmah ujutro nego je bitno da si redovito smrces svakih 8 sati u isto vrijeme (naravno ako je propisano 3x)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ninoslava, i ovo, kao i treba li mirovanje nakon transfera ili ne, i to u kojoj mjeri, je podložno interpretacijama i svaka klinika ti drugačije računa - neko računa da je ako baš krene krv do 17 h (mislim SD), neko ako dođe do 22 h (mislim VV), Maribor računa 1 dc kako je opisala Maxime, znači ne ono smećkasto brljanje, neki već i smećkasto brljanje itd. Mislim da nećeš fulat katastrofično ako se prikloniš tumačenju a ili tumačenju b, ali najsigurnije ti je nazvat kliniku u kojoj jesi i zamolit sestru da ti kaže kako oni to računaju, nećeš ispast "bedasta", vidiš da se i stručnjaci i o tome "spore" .

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

meni je rečeno da ako krene navečer tipa 21-22 sata da se tek sutra računa 1. dc, pa ako neko bude u sličnoj situaciji da zna.

i definitivno tek kad krene svježa crvena krv!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiram dr. Lučingera: "Prvi dan je ono kad se baš izlije".

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znači, je li ti prvi dan ciklusa danas ili ne, ne ovisi o nekoj objektivnoj istini, nego o tome u kojoj si klinici .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj amel prvotno napisa
    Citiram dr. Lučingera: "Prvi dan je ono kad se baš izlije".
    Citatom na citat bi ovdje mogli, imam cijelu nisku tog tumačenja (i moram reć' da me malčice i zabavlja 8)).

Najsigurnije nazvati kliniku, fino opisat što i kako, i dobit od njih tumačenje što oni smatraju 1 dc.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni u pragu rekli ovako:"1dc je dan kad bude prvo jutarnje krvarenje"
    eh,sad,po toj logici,ako dobijem do 12h(podne) to je 1dc,ako dobijem u 13,vec to vise nije jutro,onda je naredni dan 1dc.
    i sama sam u dilemi,jer cekam menstruaciju svaki dan,a nikako da skuzim kako da racunam 1dc.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, ovo praško prvi put čujem kao obrazloženje, recimo, na VV-u je 1 dc ako krene u 21 navečer i tad je već prvi ušmrk. Ali, stvarno mislim da nije neki bad da prvi ušmrk i bude sutradan. Mislim stvarno da se treba držat i računat točno onako kako su vam rekli u onoj klinici u kojoj ste trenutno u postpuku i onda su dileme razriješene.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala vam puno, uspjela sam na kraju dobiti Petrovu ( sestra Irena je rekla da se čeka čista crvena tekućina) a sad sam počela i "šmrkati".

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Evo, ovo praško prvi put čujem kao obrazloženje, recimo, na VV-u je 1 dc ako krene u 21 navečer i tad je već prvi ušmrk. Ali, stvarno mislim da nije neki bad da prvi ušmrk i bude sutradan
    i kod nas je tako. premda se i ja cesto pitam gdje se to doktori zure, narocito kada vade krv i provjeravaju hormone na 1-2 DC (a krv jos ne curi kako treba. tada se bas pitam da li je bilo vremena da se resetuje slika iz prethodnog ciklusa...
    ali vjerovatno jeste najbolje drzati se uputstava sa odredjene klinike i greske su tako na kraju najmanje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mene, u stvari, najviše čudi da to nije u nekoj staroj, žutoj, vremešnoj knjizi tipa Ginekologija i porodništvo opisano pod poglavljem Ženin menstrualni ciklus... Ako u takvim knjigama imaju takve "dubioze" kao ono s purpurno-sedefnom bojom dole ako je žena trudna... Ali, valjda se nisu usuglasili stavovi ili nije bilo u starim vremenima bitno jer se nije liječila nepl. i šmrkao suprefact...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Isto pitanje je mene mučilo ovaj ciklus kada sam trebala vaditi hormone i na kraju sam odustala od svega i odgodila za drugi mjesec. Jedan cjeli dan je sve bilo smečkasto ali nikako da procuri... da sam to računala kao prvi dan petak bi bio taman 3 dc, a ako nije tako onda bi bio tek 2dc i to bi mi bilo rano za hormone a za ponedeljak su već bile polemike oko 5 ili 6 dana ciklusa. Izludila sam sama sebe i odustala!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

gizmos, ja sam u jednom navratu vadila hormone 6. dan jer je između upao vikend + praznik i nalazi su bili savršeni...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a u splitu je 1. dc ako dobijes menzis prije 18 sati
    ma ubit cu se vise sa dc-ovima

nekako mi se potrefilo u zadnje vrime da bas otocim oko 8 ujutro pa ovim putem apeliram na svoju m. da i dalje tako nastavi. hvala.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo mene sa problemom...

jucer zvala doktora pitat kako cu racunati prvi dc, kaze ako dodje poslijepodne da sutra kontam ko prvi dan. a meni sada (oko podne) poceo spotting...

ako bas krene poslijepodne, jel mi onda (po mom doktoru) sutra 1. dc?

znam da sam zakomplicirala i da je pitanje glupo, ali pomagajte

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pinky, i ja očekujem sutra (ili možda ipak preksutra), i ja sam se oko toga razmišljala, jedan dr odgovorio da se i brljavljenje računa kao 1. dan, zaista su različita mišljenja oko toga, al po mome (i nekim drugima), ako baš procuriš popodne -to je 1. dan, meni inače bude samo lagani i jednokratni smeđi iscjedak dan prije M, ja to ne računam pod 1. dan, nego slijedeći kad baš krene crveno.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A jesi zvala Reša ili svog dr-a? Naći ćemo se mi još u Postojni

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma sparca, nisam resa
    meni je trenutno samo kad se obrisem smedji trag, malo na ulosku...

sparac mi radi danas do 2 pa cu ga pitati pred kraj radnog vremena, jer ako se sutra budem bola, morat cu oko 7.30, a on nece jos doci na posao u tu uru...
    nadala sam se da ce mi sutra biti 1. dc....
    zadnji put mi je kasnila 5 dana, bice od frke

uopce nemam nikakv feeling da pocinjem sa ivf-om, jako cudno

ali nadam se da ce ispasti kao sa koncertima na kojima mi se bas ni ne ide, a zavrse ko najbolji koncerti u zivotu

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pinky, da sam na tvom mjestu, ako danas bude dovoljan samo dnevni uložak, 1.DC bih računala tek od sutra
    a ako se pojača, onda bih računala danas za 1.DC
    i sretno

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo vec se pojacalo, od sutra cu na menopure, vec je to ona prava svjetla krv

thanks

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •