-
nakon isteka redovnih prava?
Jedno pitanje, nadam se da ga pitam na pravom mjstu...do 9. mj sam bila redovni student, imam 28 godina i osigurana sam preko muža (još za vrijeme studija)...Zanima me da li ja sada moram ici mijenjati zdravstvenu jer više nemam oslobođenje od participacije ili slobodno mogu zadržat broj osiguranja i platit participaciju? Moram li se prijaviti na burzu samo radi zdravstvenog ili imam pravo i dalje biti osigurana preko muža (do pronalaska posla)?
Imam jednu važnu pretragu i zanima me hoće li mi uputnice vrijediti?
hvala vam unaprijed
-
pitala bih na HZZO-u ali tete se ne javljaju :/
-
Osoblje foruma
Mislim da ćeš se morati odšetati u HZZO, kako bi provjerili tvoj status osigurane osobe.
naime, nije mi jasno, no pretpostavljam da te suprug osigurao kao supružnicu, pa ne razumijem zašto su ti uvjetovana prava korištenja na zdravstveno osgiuranje.
Znam da roditelj ima prvo osiguranti dijete ako je redovni student / učenik do 28 godine života.
HZZO će zdravstveno osigurati studenta / učenika koji je u svojem statusu školovanja redovan, ako isti nije osiugran kao član obitelji nositelja osiguranja.
Dakle, definitivno ne znam u koji dio pripadaš.
No, participaciju moraš plaćati, jer NISI redovan student, te s te osnove možeš ugovoriti dopunsko zdravstvneo osiguranje preko supruga.
Što se tiče prava prijave na HZZ (burzu), više o tome imaš ovdje i u tabovima sa lijeve strane web stranice HZZ-a.
-
hvala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma