Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Mala kvrgica u blizini anusa ?

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Mala kvrgica u blizini anusa ?

Imam bebu od 5,5mj i neki dan kod mjenjanja pelena sam primjetila pod prstom kao malu kvrgicu odma do anusa Guza je uredna,nije crvena (iako je bila malo prije par dana ).Uvjerena sam da to prije nije imao .
    Palo mi je na pamet da bi to možda moglo biti od napinjanja kada kaka i prducka (ono,tipa hemeroidi) :?
    Jel imao tko slično ?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mogli bi biti čak i hemeroidi. Nisam imala iskustva s tako malim djetetom, ali sam negdje čitala da je i kod malih beba moguća pojava hemeroida. :/

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Već neko vrijeme idem na zdravlje baš zbog istog problema. Odmah iznad anusa mala kvržica i moj dvogodišnji sin reagira kada dodirnem tu kvržicu. U početku sam mislila da ga boli, pa onda da ne (jer reagira samo kada ga mažem kremom a kada ga brišem i perem ne reagira), pa onda opet da ga boli... i sada više ne znam i luda sam zbog toga.
    Moj je muž previjao sina i napipao tu kvržicu, ja nisam i ne bih jer mažem s debljim slojem kreme od njega i očito ne pritisnem dovoljno kožu da bih uopće napipala.
    S obzirom na vrijeme viroza i gripa, a i na sistematski moramo u prosincu, nisam mislila ići ranije pedijatrici.
    Voljela bih znati da li majke ostalih dječaka mogu iznad anusa napipati takvu kvržicu (tješim se da je neka žlijezda koju imaju svi).

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Sanjaaa prvotno napisa
    Već neko vrijeme idem na zdravlje baš zbog istog problema. Odmah iznad anusa mala kvržica i moj dvogodišnji sin reagira kada dodirnem tu kvržicu. U početku sam mislila da ga boli, pa onda da ne (jer reagira samo kada ga mažem kremom a kada ga brišem i perem ne reagira), pa onda opet da ga boli... i sada više ne znam i luda sam zbog toga.
    Moj je muž previjao sina i napipao tu kvržicu, ja nisam i ne bih jer mažem s debljim slojem kreme od njega i očito ne pritisnem dovoljno kožu da bih uopće napipala.
    S obzirom na vrijeme viroza i gripa, a i na sistematski moramo u prosincu, nisam mislila ići ranije pedijatrici.
    Voljela bih znati da li majke ostalih dječaka mogu iznad anusa napipati takvu kvržicu (tješim se da je neka žlijezda koju imaju svi).
    iz istog razloga ni ja ga ne bi vodila kod dr. i isto tako se nadam da je to neka žlijezda :/ ......cure,pls utješite nas!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nezahvalno je nagadjati preko interneta, ali mozda da to ipak pogleda npr. patronazna?

Postoji nesto sto se zove "perianalni apsces", isto se javlja kao kvrzica blizu anusa ali obicno ima neki gnoj u sebi (koji se ne mora kuziti). To treba strucno obraditi, zato mislim da to ipak treba pogledati.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bila nam je danas patronažna, pogledala, popipala (kvržicu i oko nje da vidi je li jedina, prepone da vidi da nema i tamo kvržica) i rekla da ona misli da nema potrebe trčati kod doktora u vrijeme gripa kad je već sistematski tako blizu (za mjesec dana), jer nije napipala više ni jednu i misli da je to nekakva bezazlena kvržica ali da mi, naravno, preporuča da prilikom sistematskog svakako pedici obratim pažnju na to.
    Otići ćemo na pregled privatno jer baš nemam povjerenja u pedijatricu kod koje (na žalost) jedino ima mjesta, i nisam s njom do sada imala dobra iskustva.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

podižem!!!

upravo napipala isto na malcu od nepuna 4 mjeseca, jeste detektirali o čemu se ovdje radi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •