Jolly, mi smo krenuli s odvikavanjem početkom 6 mjeseca. Ja sam baš suprotno od tebe krenula kod kuće s odvikavanjem da dijete bude na poznatom i moram priznat da nisam nezadovoljna. Naime, krenuli smo od subote i tri dana je piškio i kakao u gaće po bezbroj puta. Zatim se od utorka, znači četvrti dan, pokakao u wc (imamo pomoćnu daskicu) i od tada više nikad nije pokakao gaće. Za pišanje po danu ga treba podsjećati i voditi na wc, ali mu se očito i povećava kapacitet mjehura jer uspjeva dulje zadržati. Po noći sam odmah skinula pelenu i tako i za dnevno spavanje. Stavljam ga na tutu po noći nekad jedanput nekad i više puta, ovisno o tome kad se počne nervozno vrtiti u snu. Ono što sam htjela reći je sljedeće. Mi smo također otišli na more u lipnju i tada se pišanje u gaće pogoršalo, a pogotovo noćno, tako da mislim da je za dijete bolje da jednu takvu stvar kao što je odvikavanje od pelena, obavlja kod kuće na svom poznatom "terenu". To je moje mišljenje iz ovog mog kratkog iskustva odvikavanja.