Pokazuje rezultate 1 do 50 od 197

Tema: Odvikavanje od pelena

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi krećemo na odvikavanje, po treći puta.....
    Evo maleni svaki put nakon kakanja lupa po vratima kupaonice, tj hoće da mu se promijeni pelena...
    Tak da sam sigurna da mu smeta biti zmazan pa krećemo...
    Mada, on već dulje sjedi na tuti, nekad minutu nekad 10... Nekad obavi nudždu, i veliku i malu, nekad ništa...
    Al sad vidim da je to to, zapravo...

Ima 14mj i tam do ljeta nadam se da bude bez pelena.... Barem po danu!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

vidim, da se nije dugo pisalo na ovu temu, ali mislim da je problem unirvezalan. ja imam sina od 5g, jako smo tesko skinuli pelenu i to iz drugog pokusaja sa 4g. sad on ide na wc kao pravi veliki decko, ali samo piskiti. i dalje kaki u gacice, ljetos je krenio sam, bez nagovaranja, kakati na wc i to je trajalo 4dana u komadu i prestao, opet po starom. od tada, znaci zadnjih 4mj, sam ga uspjela nagovoriti da ide kakati na wc mozda 2-3puta. jesenas je krenio u vrtric i par puta se tamo ukakao i djeca su mu se rugala, od tada uopce ne kaka u vrticu, nego samo poslije podne, kad dodje kuci. nije meni toliko tesko to presvlacenje, pranje ukakanih gacica, koliko mi ga je zao jer se muci, znaci on to zadrzava, dok sam ne procjeni kad moze kakati. i nema sanse da ga nagovorim da ide na wc, gura me i odmahuje glavom. gdje god sam trazila savjet, dobila sam, on to mora sam rjesiti! da je sve u njegovoj glavi. zanimaju me majke koje su imale slicni problem, kako ste to rjesile? hvala

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj indy82 prvotno napisa Vidi poruku
    gdje god sam trazila savjet, dobila sam, on to mora sam rjesiti! da je sve u njegovoj glavi.
    Zbog ovoga je danas masa djece u pelenama i do 7 godine života. Kakanje i pišanje je obična fiziloška potreba, kao i disanje. Klinci i klinceze od 3 godine surfaju po kompjuteru, pišu slova, rasturaju mamine i tatine Iphonove, a nisu u stanju otići u wc i kontrolirati piškenje i kakanje. Ma da.
    Što djeca idu starija to je teže sa tim odvikavanjem, zato je i dobro krenut što ranije, najkasnije s dve godine. Klnic jako brzo skuže u toj dobi sve, pa i to.
    Djeca za sve trebaju poticaj, pa i za to. Ta filozofija sa tim pelenam, čekati dok dijete bude spremno, mi je jednako tome da ih se ne potiče na ništa, nego da čekamo i sa školom i učenjem i svim drugim dok eto dijete ne bude spremno, a po inerciji stvari, to se ne bi kod mase klinaca nikad dogodilo Oni bi se samo igrali, fino papali i ljenčarili

Skinut jednostavno pelenu i gotovo i ne vraćati je više nikada ni po danu ni po noći. Nema tu neke velike filozofije i savijeta. Biti će nezgoda, naravno, ali vidjet ćeš dok okom nećeš trepnut krenut će na zahod i vidi čuda najdenom znati i sam guzu pobrisati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •