Pokazuje rezultate 1 do 50 od 197

Tema: Odvikavanje od pelena

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

eh, ubila si mi nadu
    ona je vec vise puta kakala i opet se boji
    ah...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ginger, ne želim te ubiti u pojam, ali, s druge strane, možda ti popusti napetost ako shvatiš da to možda nije pitanje dana i da ne ovisi o tebi.

Moj mlađi je imao takvu situaciju: potpuno kontrolira mokrenje i kakanje u gaćice. Odbio pelenu da se u nju pokaka.

U nas je pozitivno bilo što je uvijek kakao (u gaćice) kući, nikad u krevetu ili izvan kuće, ni u vrtiću. Loša strana je bila da je trajalo 7 mjeseci dok nije sasvim prestalo.

Pomogla mi je forumašica koja se sjećala tog osjećaja iz svog vlastitog djetinjstva, tog osjećaja odvratnosti i straha kod kakanja, kao da otpušta dio sebe (zato nije voljela da padne, nego da ostane uglavljeno ).

Ovako sam si ja pomogla: znala sam da moram čekati da mu to dođe samo, da se desi klik i pripremila sam logistiku (nakupovala gaćica, postavila jedno malo sušilo koje je bilo samo za njegove gaćice i imalo posebne štipalice tako da bih ja gaćice samo proprala i osušila, a ostavila perilici da ih opere do kraja.

Nije imao zatvor jer smo mi prestali reagirati na kakanje u gaćice, ni negativno ni pozitivno, jednostavno bismo ih ispraznili, njega oprali i dali mu čiste gaćice, tako da tu nije bilo stresa.

To je naše iskustvo, a možda se u vas riješi za koji dan. Držim fige.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •