-
proso gorko?
Prvi put sam kupila alnaturine pahuljice od prosa i gorke su jako. Spekla sam kolač od njh kao možda ih slatko nadvlada, ali jok. Jedemo proso obično i poppies i ništa od toga nije gorko. U čemu je štos? Ok ja sam prelila dvije šnite rumom i pojela
, ali klince ne mogu tako zavarati... Dakle ide u smeće. Šteta 15tak kun
-
Da li se proso možda može pokvariti?
-
Može se užegnuti. Dogodilo mi se jednom jer mi je dugo stajal otvoren paket.
-
I moje DM-ove prosene pahuljice blago gornu, ali bilo šta dodato prekrije tu gorčinu!? To ne treba tako biti? U mojoj kuhinji proso nije baš tradicionalna namirnica, tek sam je počela koristiti za bebine kašice.
-
Proso se prije kuhanja mora isprati u vodi, baš zato da bi se uklonila gorčina.
Ja sve žitarice držim u staklenkama u frižideru.
-
Moraš proso prije kuhanja ofuriti vrelom vodom pod pipom, ja stavim u cjediljku, pa pod pipu, nakon toga kuham
-
znači možda nije pokvarena - idem pojesti do kraja
-
Koliko ja znam ne mora se pofuriti - ja to nikada ne radim.,
Ali moras dobro isprati - nekoliko puta i pri tome dobro protrljati, dok na kraju ne bude skoro bistra voda.
Meni nikada nije bio gorak... a puno ga koristim i najcesce isto kupim u dm-u.
Probaj ponovo, jer zapravo je fin i svasta se moze s njim!
-
Govorite o prosenim pahuljicama ili o zrnevlju? Da li pahuljice trebam prati, jer nisam do sad?
-
pikula govori o pahuljicama. Proso (zrnja) nije ni meni nikad bilo gorko.
-
Malo sam brzopleto citala.... sorry...
...pahuljice od prosa su i meni bile cudne, davno je to bilo, ali cini mi se nekako gorkaste...
PIKULA - mozes li, molim te, svejedno napisati recept koji si radila ? Hvala
-
-
kolac . proso pahuljice
hvala!
doduse, ja moram bez jaja i jogurta (radi alergije), pa cu vidjeti hocu li isprobavati - napisala si da moze bez jaja. ja bas nemam puno iskustva - mislis da bi moglo bez jaja i samo mlijeko od zitarica umjesto jogurta, a da ipak bude ok???
-
Ja sam radila bez jaja, jer ihn imsa imala doma, ali bez mljeka nisam. probaj sa zobenim ili sojinim vrhnjem trebalo bi biti ok, a pahuljice možeš namočiti prije pa ti neće faliti tekućine, bit će sve onako žitko. Ako probaš javi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma