Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: proso gorko?

  1. #1
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno proso gorko?

    Prvi put sam kupila alnaturine pahuljice od prosa i gorke su jako. Spekla sam kolač od njh kao možda ih slatko nadvlada, ali jok. Jedemo proso obično i poppies i ništa od toga nije gorko. U čemu je štos? Ok ja sam prelila dvije šnite rumom i pojela , ali klince ne mogu tako zavarati... Dakle ide u smeće. Šteta 15tak kun

  2. #2
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Da li se proso možda može pokvariti?

  3. #3
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Može se užegnuti. Dogodilo mi se jednom jer mi je dugo stajal otvoren paket.

  4. #4
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    I moje DM-ove prosene pahuljice blago gornu, ali bilo šta dodato prekrije tu gorčinu!? To ne treba tako biti? U mojoj kuhinji proso nije baš tradicionalna namirnica, tek sam je počela koristiti za bebine kašice.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    Proso se prije kuhanja mora isprati u vodi, baš zato da bi se uklonila gorčina.
    Ja sve žitarice držim u staklenkama u frižideru.

  6. #6
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    Moraš proso prije kuhanja ofuriti vrelom vodom pod pipom, ja stavim u cjediljku, pa pod pipu, nakon toga kuham

  7. #7
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    znači možda nije pokvarena - idem pojesti do kraja

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    76

    Početno

    Koliko ja znam ne mora se pofuriti - ja to nikada ne radim.,
    Ali moras dobro isprati - nekoliko puta i pri tome dobro protrljati, dok na kraju ne bude skoro bistra voda.
    Meni nikada nije bio gorak... a puno ga koristim i najcesce isto kupim u dm-u.
    Probaj ponovo, jer zapravo je fin i svasta se moze s njim!

  9. #9
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Govorite o prosenim pahuljicama ili o zrnevlju? Da li pahuljice trebam prati, jer nisam do sad?

  10. #10
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    pikula govori o pahuljicama. Proso (zrnja) nije ni meni nikad bilo gorko.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    76

    Početno

    Malo sam brzopleto citala.... sorry...
    ...pahuljice od prosa su i meni bile cudne, davno je to bilo, ali cini mi se nekako gorkaste...
    PIKULA - mozes li, molim te, svejedno napisati recept koji si radila ? Hvala

  12. #12
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Evo ja sam pojela i živa sam. Dakle nije bilo pokvareno nego valjda previše pečenog prosa
    Recept je moja improvizacija i preporučam ipak više brašna manje prosa
    2 jaja izmiksati sa pola šalice šećera
    zatim četvrt putra
    umješati šalicu prosenih pahuljica
    šalicu brašna sa sodom bikabonom na vrh noža
    na kraju u mješati čašu jogurta
    aako vam je pregusto, dodajte mlijeka dok ne bude gustoće klasične smjese za biskvit
    peći na 200 oko 20 min, onda smanjiti na 160 još 20 min

    za odrasle poprskati rumom - mljac
    za djecu preliti žlicom meda ili slada
    Naravno može i bez jaja isto je ok

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    76

    Početno kolac . proso pahuljice

    hvala!
    doduse, ja moram bez jaja i jogurta (radi alergije), pa cu vidjeti hocu li isprobavati - napisala si da moze bez jaja. ja bas nemam puno iskustva - mislis da bi moglo bez jaja i samo mlijeko od zitarica umjesto jogurta, a da ipak bude ok???

  14. #14
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Ja sam radila bez jaja, jer ihn imsa imala doma, ali bez mljeka nisam. probaj sa zobenim ili sojinim vrhnjem trebalo bi biti ok, a pahuljice možeš namočiti prije pa ti neće faliti tekućine, bit će sve onako žitko. Ako probaš javi.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •