Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Uskoro ce godina, jel moguće povećati količinu mlijeka

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Uskoro ce godina, jel moguće povećati količinu mlijeka

Kad sam odlučila da napišem ovaj post, razmišljajući šta da napišem, uplašila sam se. Sad stvarno mislim da mom djetetu treba više mlijeka.

Uskoro će godina, dojimo još samo 2 puta noću, kad se probudi, i to jednom iz jedne dr put iz druge sike, i ako se slučajno probudi treći put samo vuče ali mlijeka nema. I neće zaspati. POdoj oko 16.oo smo izbacili pre nekih mjesec dana, a uveli jogurt s voćem, jer sam mislila da mu je to malo, da izdrži od ručka do večere. I bio je gladan. Blesava sam bila sad se kajem, nisam znala da će se smanjiti količina mlijeka uopšte. trebala sam mu dati i jedno i drugo. Onda sam ga i pred spavanje manje dojila da bi mi bilo dvoljno kad se probudi noću, jer inače nebi htio zaspati. Ujutro oko 8 se budio i nije htio sisati, jer bi se noću najeo, tako da je i to mlijeko nestalo. poslije oko 10 bih mu dala voće sa žitaricama.

Sad se naime počeo buditi oko pola 7 i nece zaspati vise.Mlijeka nema da ga dojim. Ustanemo, napravim mu rižine pahuljice na mlijeku i to pojede, poslije oko 10 voće, oko 12 već govori njam njam, dam mu ručak, zatim oko 16.00 jogurt s voćem i oko 19.30 večera, žitarice s povrćem i svježim sirom. sad kad ovo gledam shvatih da je možda gladan noću. Pokušala sam mu dati mlijeko na flašicu ujutro kad se počeo buditi ovako rano, ali neće. Iz flašice pije samo vodu, i to se jedva naučio,sa 8-9 mjeseci.
    Plašim se da je ovo malo mlijeka. Istina pojede ujutro oko 100ml sa žitaricama, popodne 100-150ml jogurta, u ručak obavezno dodam kašikicu parmezana, koji je jako bogat kalcijem (mada ga jede uz meso i povrće), i za večeru dobije veliku kašiku svježeg sira. po noći siki dva puta kao što rekoh, ali grudi nisu baš pune, onako srednje.
    Sad bih voljela da hoće popiti bar jednu flašicu mlijeka, ujutro ili uveče, ali nece. Na koji način da pokušam pojačati dojenje i je li moguće sad povećati količinu mlijeka, kad smo čini mi se pri kraju. Stah me da će prestati a neće sa navići na mlijko. U koje doba dana bih ga mogla ponovo staviti da sisa, i da li bi to imalo ikakvog efekta
    UH, što sam se raspisala. ali dok objasnim sve....
    Hvala na pomoći, molim vas hitno je

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prema mom iskustvu, moguće je povećati količinu u svakom trenutku i to vrlo "jednostavno", pustiti dijete da sisa, kad hoće i koliko dugo hoće. Vrati podoj u 16:00 ako je on raspoložen, pa mu nakon sisanja daj jogurt sa voćem. Ako se 3. put probudi ti mu opet daj sisati dok god je raspoložen i ako misliš da sisa na prazno, jedino će tako poslati signale tijelu da njemu treba to mlijeko. Oko pola 7 opet ista priča, daj mu sisati, mlijeka će biti (a ne vjerujem da ga nema, možda jedino sad trenutno nije dostatna količina). Slobodno mu daj podojiti pred samo spavanje, bit će dovoljno za buđenje ponoći, nemoj brinuti. Što ga više budeš dojila, više će se mlijeka proizvesti.
    Moj sin je bio nešto bolešljiv i rastu mu kutnji zubi, i puno je više tražio dojiti, ja sam ga pustila, i količina mlijeka se osjetno povećala, toliko da kad se vratio na uobičajeni ritam imala sam i osječaj prepunjenosti. Količina bi se kod učestalog dojenja trebala izregulisati za neka dva do četiri dana (no ovo je dosta individualno). Možeš naravno probati i izdajati (ručno ili pumpom) u nekom periodu kad misliš da ti je zgodno, ali je zapravo ključ povećanja količine mlijeka da beba sisajući "na prazno" kaže tvom organizmu da joj je malo.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala na savjetu, evo vec danas druga priča. Sinoć zaspao oko 20.00. probudio već oko 22.00, i ispraznio obe pa tek onda zaspao. Mislila sam kad se probudi opet, nece biti mlijeka.Noćas se budio jednom, sisao jednu stranu, i zaspao. Zati opet u 06.00 drugu i spavao do 08.00. Eto, vjerujem i da je dobio količinski više mlijeka, a i spavali smo do o8.oo a ovih dana se budi oko šest- pola sedam

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nase su bebe rodjene isti dan
    Kako ti spava po danu?Tj kako se uspavljujete?
    Moja siki za uspavljivanje 2x po danu,jos joj dam kad se probudi da gucne ako hoce,nemam pojma koliko je to kolicinski,ali ona bude zadovoljna.Jos joj ponudim tu i tamo ako rucak jos nije gotov pa da izdrzi.
    Uvece se takodje tako uspavljujemo,a nocu se budi od 3-....xy puta,i siki do jutra
    Vidim da tvoj malac lepo jede drugu hranu,cime se mi bas i ne mozemo pohvaliti.Ima ona 3 obroka,ali kolicina nije neka.
    Jogurte i sir smo tek probali neki dan.
    Volela bih da vise siki po danu a manje po noci i da bolje jede krutu hranu,ali.....vazno je da sisa,valjda zna koliko joj je potrebno.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nudi mu po danu kada god mislis da bi se htio malo "zabavljat" na ciki.

kaya, vidim da jos cikite.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sikimo,sikimo,siiiikimo :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •