Kak se to može pripremiti osim na salatu?
To sam sad prvi put kupila i nemam pojma kaj da s tim radim. Da li da složim kao običnu zelenu salatu, da li se može nekako drugačije osim na salatu?
Pomagajte... :?
Kak se to može pripremiti osim na salatu?
To sam sad prvi put kupila i nemam pojma kaj da s tim radim. Da li da složim kao običnu zelenu salatu, da li se može nekako drugačije osim na salatu?
Pomagajte... :?
mozes malo zazutiti cesnjak na maslinovom ulju i onda dodati rikulu nasjeckanu na komadice. s tim preliti po tjestenini. mmm
Da, zvuči dobro...već mi je zmirišalo negdje u podsvjesti...
A kakav rikola uopće ima okus, je li to gorkasto ili kakvo?
Ja ju radim u krumpir salati. Možeš samo krumpir i rikolu ili dodaš i luk.
meni je to fenomenalno. Sama mi nije fina, a ovako se davim u tome.
I ja radim sa tjesteninom, zdinstam patdlidžane narezane na kockice na maslinovom ulju, dodam tjesteninu sa malo vode u kojoj se kuhala, rikolu, malo poklopim da rikola 'povene' i posipam prženim pinjolima. Super mi je i u salati od leće.
Napraviš pizzu s rajčicama, mozzarelom, pršutom, slanim inćunima i preko toga vrhnja i friške rige (rikule, rikole). :prežderavajući smajli smije se oduševljeno s punim ustima:
je, ima specifičan malo gorkast okus koji ne paše svima....meni je mmmmmmmljacana.m prvotno napisa
![]()
ako radiš salatu, začini sa acetom balsamicom /to ti je onaj "posebni" talijanski smeđi ocat/ - to je super.
Paradajz i rikula s maslinovim uljem i acetom balzamicom. Mljacccc.
Ima i riga i rikula i odra i na engleskom rocket 8)
U principu se može i kuhati, ali šteta je. Na moru hoće biti duplo jeftinija cca 50kn/kg nego u unutrašnjusti cca 100kn/kg.
Ako sam skužila riga i rikola su jedno te isto? Ono malo zeleno izgleda ko neka trava?
Sliči maslačku/radiču.
Da, postoji ti čak i pitoma i divlja varijanta, a za jesti je najbolja svježa (divlja ili pitoma, svejedno)tinkie winkie prvotno napisa
Je sitila sam je se, ima je kod mojih u vrtu, moj tata to uživa jesti.
Još nisma probala ali ima jaaaaaaako intenzivan i jak miris!