Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Kako moze riba smrdit na svinjetinu?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Kako moze riba smrdit na svinjetinu?

Stvarno ne kuzim.

Prije par dana sam ubacila glave od oslica i jednu cijelu riboku u vodu, dodala biber u zrnu, lovorov list, mrkvu, celer i korijen od persuna. Kad je prokljucalo i kad sam usla u kuhinju kad se nisam onesvjestila.

Inace sam osjetljivog nosa a taj uzas od mirisa je kao kad se ugrije svinjetina pa onaj ostri brrrrr

Danas: samo jedna glava od orade i sve ostale iste povrcke i ista stvar!

Posnjufala sam onaj korijen od persuna i on mi je najsumnjiviji, mada mi je i celer onako...

Proslo sam bacila, izgleda da cu i ovo, ali zasto to? U cemu je fol?

Riba jos najmanje smrdi, moze li biti da je u tim korjenastim cudima previse nitrata ili cega li vec od gnojiva ili sta ja znam?

Zbunjena...

Početno

Nemam pojma, ali me zivo zanima gdje si uspjela kupiti korijen persina... Ja ga bezuspjesno trazim vec 4 i pol godine...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je ovo malo sumnjivo...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod turcina kupim

ali ne znam hocu li vise ikad

zna ko o kakvom smradu pricam?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    meni je ovo malo sumnjivo...
    Mislimo Ajvice na isto!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na sta :upitnik iznad glave:

jer moram pojasniti, ja upravo zbog tog smradeka nikada ne konzumiram svinjetinu... da ne bi bilo poslije....

Početno

Kupi Clearblue i znat ces!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A! :lampica iznad glave blink:

Nema potrebe, znam na cemu sam... mozete preskociti... :hehe bas ste cvake, ja malo zezam trudnjace po forumu i one odmah pomislile...: :mig:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

2 crne varijante:
    - možda je povrće gnojeno svinjskim drekecima
    - možda su ribe iz uzgoja, hranjene mesno-koštanim brašnom od svinja

A možda je zato što stavljaš samo glave, mozak ima više masnoća od drugog mesa na ribi. Pa ti zapravo smrdi na masnoću (možda malo pošprica po šparetu, pa na izgorenu masnoću) a ne na svinjetinu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Korjenasto povrće u juhi bilo koje vrste skupi u sebe masnoću (bilo koje vrste, također).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nadala sam se da ces se ti javiti.

Ne, nista nije spricalo i miris je tako jak da cak i da jeste ne bi bas toliko smrdilo.

ALI, imas nekakvu poentu (samo jos ne znam kakvu) sto se tice masnoca jer kod svinjetine taj smradek o kojem pricam dolazi upravo iz masnog dijela (ne pitaj kako znam, godine eksperimentalnog iskustva :mig: )

Veceras radim novi eksperiment, sve jedno po jedno povrce cu kuhati posebno dok ne skontam sta smrdi. :cvrsto odlucila:

Bit ce super ako niti jedno povrce ne bude smrdilo, ako skuzim da mi ribu zagaduju...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

operi lonac

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zlocesta jedna, vrlo temeljito uvijek i perem. Nije toooo.

Evo trosim smajl na tebe:

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    - možda su ribe iz uzgoja, hranjene mesno-koštanim brašnom od svinja
    Pa zar se i to radi?? :shock:

Btw. čula sam, ustvari osjetila, da svinjetina smrdi po ribi (jer su joj davali srdele), ali da riba smrdi po svinjetini čujem prvi put, a bogme ne bi voljela okusit :belj:

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da, to sam negdje pročitala i zapamtila jer se i meni dogodilo par puta taj smrad.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

necu veceras raditi eksperiment sa povrcem

toliko sam se prejela da stvarno nema smisla kvariti sad to nekakvim eksperimentima...

puf

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    2 crne varijante:
    - možda je povrće gnojeno svinjskim drekecima
    Uobičajeno je da se gredica za mrkvu i peršin ne gnoji stajskim gnojem jer inače povrće preuzme miris. Ispod mrkve se stavlja samo kompost.
    Mislim da se netko nije pridržavao toga i da je posadio korjenasto povrće na zemlju zagnojenu stajnjakom. Zato ti je smrdilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oprosti, ali ja se još uvijek smijem jer bih svakako postavila obratno pitanje od tebe
    zašto mi nešto smrdi po ribi
    nisam nikad skužila da svinjetina smrdi, kak smrdi?? daj opiši malo taj miris
    a riba se osjeti u trećoj ulici

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

smradek svinjetine: nije kod svakog komada ali kod vecine je. odrezi samo masni dio, baci na tavu i cekaj. kao kad bacis recimo teletinu pa mirise na meso koje se pece, to je ok, tom mirisu nista ne fali. kod svinjetine (kazem ne sve, to me jos dodatno muci) se razvija nekakav ostar prodoran miris koji opet nestane kad se cak i 'smrdljivo' meso ohladi.

uvijek se kod grijanja opet pojavi.

meni je to nesto pregrozno i zato kupujem recimo iskljucivo govede mljeveno a radi muskih nekad moram kupiti kobasice koje nikad ne kupim drugi put ako sam detektirala smradek prvi puta.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

btw, riba uglavnom mirise :mig:

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao slavonsko-međimurski mišung, i ja mogu postaviti pitanje: kako svinjetina uopće može smrdit?! Ja se držim on stare narodne mudrosti: Nema ptice do prasice!
    No, šalu na stranu, meni masni djelovi svinjetine znaju smrditi ako je taj komad mesa bio dugo u zamrzivaču. U tom slučaju kad se meso otopi stavim ga u pac bar par sati, ali masne dijelove nakon pečenja svejedno ne jedem jer mi imaju fuj okus. Znači, jedan od mogućih odgovora bi bio da ti riba nije najsvježija a kako stavljaš kuhati glave, to se zato jače osjeti. Probaj skuhati juhu od ribe bez glava, pa javi rezultat!

Inače, meni nema goreg smrada od smrada ribe i glavonožaca! Volim ih pojesti, ali nakon čišćenja istih maltene ogulim svu kožu s ruku da skinem taj smrad, ništa ne pomaže, osjetim još i drugi dan!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da vam sad skroz zgadim život, što bi slavonci rekli, smrdi ako je krmača bila bređa.
    Tko zna šta to znači - njemu svejedno. tko ne zna - i bolje mu je....

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa
    Da vam sad skroz zgadim život, što bi slavonci rekli, smrdi ako je krmača bila bređa.
    Tko zna šta to znači - njemu svejedno. tko ne zna - i bolje mu je....

Ne bređa nego šteća. Mi velimo da se "buče"

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

u svakom slučaju, smrdi ko kuga

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, taj detalj ja nisam prije htjela napisati. :valj:

Bas mi je drago da neko zna makar smrad (ako vec ne zasto RIBA smrducka kao gica...)

Audrey, riba je bila svjeza. Mislim, koliko je to moguce. Nisam je ja ulovila pa odmah spremala, ali izgledala je dobro. A prvi puta je bila i cijela riboka, ne samo glave.

Sad sam bolesna pa necu eksperimentirati sa kuhanjem povrca ali sve vise sumnjam da greska nije bila kod ribe.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    ogulim svu kožu s ruku da skinem taj smrad, ništa ne pomaže, osjetim još i drugi dan!
    istrljaj limunom

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nema tog limuna... mislim da je kod mene to u glavi. Naime, prije dosta godina sam bila kod ujaka ' na selu' i on je ulovio ribe koje sam nosila u Zagreb. Ali vrećica se probušila i iz nje je po torbi, mojoj robi, stvarima... curila riblja sukrvica. Koliko god puta da sam te stvari i torbu oprala, one su meni smrdile po ribi i nisam ih nikad više nosila. Torba mi je bila jako draga (a bila mi je i jedina za tu svrhu) pa sam je čak i špricala dezićem, ali od tada bi mi se svaki put kad bih osjetila taj dezić prikazala riblja krv i smrad.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Inače, meni nema goreg smrada od smrada ribe i glavonožaca! Volim ih pojesti, ali nakon čišćenja istih maltene ogulim svu kožu s ruku da skinem taj smrad, ništa ne pomaže, osjetim još i drugi dan!
    Istrljaj ruke socom od crne kave. Sigurno pomaže. A znaš kaj još pomaže, kupiš u apoteci medicinske rukavice i navučeš ih na ruke prije diranja riba. Ja tako radim kad moram guliti puno češnjaka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •