Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: vrtic za pse

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno vrtic za pse

http://www.doggenius.net/DoGGenius/o_nama.html

za sve one koji puno rade i nemaju dnevnu pomoc oko pasa u zg napokon postoji cjelodnevni boraavak za pse

sjetila sam se kad sam prije 15-ak godina po rimu harala po pet shopovima i zjevala na oglase o dnevnom boravku za pse, a posebno me dojmio oglas na kojem su posebno naglasavali da kod njih peseki imaju i bazen

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oke
    boravak za pse

ja to ne kuzim
    zakaj imas psa ak se nemres za njega brinut
    ne ti
    nego oni sto ih imaju, a nemaju vremena za njih pa ih moraju ostavit u cjelodnevnom boravku

i nemojte mi sad da i djecu ostavljate u boravku
    nije toisto

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni nema smisla ni dijete imati pa ga dati šesnaest sati dnevno u vrtić ili boravak u školi jer "se nemaš mogućnosti brinuti o njemu" zbog posla. Koja korist uopće imanja djeteta (za ijednu stranu?) pod takvim uvjetima? I onda nabaviš psa pa zaključiš da se ni o njemu baš ne možeš brinuti i daš ga u tzv pasji vrtić. I onda

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bez ovog .."i onda" na kraju

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možda je psu, kao i nekoj djeci bolje u boravku nego kod kuće .

a imati psa i biti van doma 10 sati je okrutno.

mislim, nemam pojma o psima, imam mačku doma i najviše je sama po 5,6, sati pa kad dođem doma mora ležati na meni ili se nositi po pola sata.... a vele da mačke nisu tako željne društva kao psi ....

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa čujte moj pas je imao fazu nakon što sam ja bila duže vrijeme doma (bez posla) da mu je bio problem ostajati sam dok smo mi na poslu, u tom periodu (dok se nije naviknuo da mora biti sam 8-9 sati doma dok mi radimo) vjerojatno bi platila negdje boravak da mu brže prođu ti sati.Oni koji imaju pse vjerojatno razumiju o ćem pričam...Oni se naviknu (kućni psi) biti sami dok je vlasnik na poslu i uglavnom to vrijeme prespavaju , no ako se dogodi da je vlasnik duže vrijeme doma, pas se naravno navikne na cjelodnevno vlasnikovo prisustvo i onda je problem kad vlasnik počne opet izbivati. Bar je tako kod nas, naš pas npr. ima cijelo vrijme upaljen TV (gleda ga stvarno) da se ne osjeća sam ...Da imamo baka servis u gradu u kojem živimo vjerojatno bi ga vozila kod bake na čuvanje dok smo na poslu isto kako vozim N. u vrtić...

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni se jako sviđa ovo!
    evo iz iskustva mogu reći, mi imamo psa, koji cijeli dan dok ja radim bude kod mojih roditelja jer i oni imaju psa i veliko dvorište (mi živimo u stanu). takav pas kad navečer dođemo doma, je zadovoljan, i sretan jer je cijeli dan u društvu, igra se, na zraku je, i on je navečer sretan! par puta sam ga znala ostaviti samoga, ne na cijeli dan, nego na par sati kad bi išla nešto obaviti, i kada dođem kući on je željan svoga gazde jako, i onda bude nemoguć ili bude jako tužan ako mu se ne mogu posvetiti odmah već jurim dalje! mislim da uz današnji tempo života malo tko od nas ima mogućnosti posvetiti se životinji u onolikoj mjeri u kolikoj sami vlasnici pasa bi htjeli, pa zašto im onda onaj tko ima mogućnosti ne bi pružio boravak na otvorenom umjesto da čekaju i provode sate i sate u zatvorenom!
    moje mišljenje samo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se kod ovog zg vrtica jako dopada sto to vodi tip koj je definitivno dog whisper u hrvata

dok sam ja jos bila u hr psica je bila sa starcima dok sam ja rintala a imala je placenog setaca koj je dolazio po nju sa svojim pesekom i onda su se i izigrali i nasetali

pa nemre pas 10 sati bez wc-a a ja sam znala raditi i po 12 sati pa jos doma drndati da zavrsim projekte koliko je toga bilo

zasto zaposleni ljudi ne bi imali pse (i djecu), ja sebi nisam mogla priustiti da ne radim

vani ljudi ili uzmu setaca (jeftinije) ili day care jer je radni dan super dug

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Neven je legenda! I njemu ostaviti psa je itekako sreća za psa, kakav god mu vlasnik bio

A čemu imati psa, a ne moći se brinuti o njemu? Mislim da ljudi koji pse ostavljaju u ovom vrtiću, itekako se za tog psa brinu. Jer to je samo dnevni boravak za pse. A mnogi vlasnici pasa rade. I onda da pas ne bi bio sam kod kuće 8, 9, 10 sati, fino je ovdje u vrtiću gdje ima i ljudsko i pseće društvo. Što je loše u tome? Ja tu ne vidim ništa negativno. Ili bi po vašem mišljenju pse trebao imati samo onaj tko je kod kuće 24 sata na dan? Meni eto to nije jasno. :/

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

SUPER! Pogotovo ako je tip stvarno tako puzdan. Mislim gledam po sebi, znam da bi svakom vašem psu bilo sigurno bolje par sati dnevno samnom, nego samom doma na kauču

Iskreno, kad Ante i ja imamo nekog posla koji trebamo obaviti, a zahtjeva da nas oboje izbivamo iz kuće, naša Roza, pošto mrzi bit sama doma bez nas, ide sa nama, i radije spava u autu po sat vremena nego da je doma sama. Do sad sam imala skoro 5 policijskih prijava radi "maltretiranja" psa, kao pasa ostaviti u autu, sramota!!! Ali kako da ja ljudima objasnim da mrzi biti doma sama?!?!?! Ovo mi djeluje kao idealno rješenje, ostavim je na sat-dva kod nekog tko če se super brinuti za nju, ja ne moram žurit obavljat stvari, ne moram frikirat jel mi netko zvao policiju jer mi pas spava na prednjem sicu, i mogu opušteno obaviti što imam.

A to da ljudi koji rade po 8 sati dnevno i trebaju ovako nešto, pa aludiranje na to "zašto ti ljudi uopče onda imaju psa" mi je skroz bezveze! Uopče neču komentirat, jedino se mogu složit s tim da ljudi koji daju svog psa u ovakav day-care za cucke stvarno pokazuju brigu za svoju životinju. A nema vlasnika pasa koji bar jednom-dvaput tjedno ne mora ostaviti svoju životinju na više sati samu, jer ima nekog posla.

Anyway, pucaju me hormoni pa sad ispada da sam nabrijana, što uopče nisam

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kad sam se preselila u zagreb, iz lude ljubavi, ostavila sam svog 10-godišnjeg psa roditeljima. išla bi ga posjetiti vikendom, ponekad u tjednu, silno mi je nedostajao.
    bilo mi ga je preteško dovesti u moj novi dom jer bi bio sam bar 9 sati svaki dan, pa sam ga ostavila penzićima čiji se život vrtio oko njega.
    mislim da je s njima proživio sretne 4 godine, puno sretnije nego da je bio sam, jer na to nikako nije bio naviknut. ako bi išli negdje na duže moji bi ga roditelji ostavili kod susjeda, a sad kad susjedi imaju psa a oni ne, susjedni roko dolazi na čuvanje k njima.
    nije za pse da budu sami, ali još je puno gore da budu lutalice. zato ih ipak treba uzeti, makar vlasnici bili zaposleni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa
    nije za pse da budu sami, ali još je puno gore da budu lutalice. zato ih ipak treba uzeti, makar vlasnici bili zaposleni.
    potpisujem

po ovome sto se tu prica ljudi kojih 10 sati nema doma ne bi ni djecu trebali imati? :?

ideja dnevnog boravka za psa je bas sjajna stvar

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    SUPER! Pogotovo ako je tip stvarno tako puzdan. Mislim gledam po sebi, znam da bi svakom vašem psu bilo sigurno bolje par sati dnevno samnom, nego samom doma na kauču
    Kako je rekla StrayCat-Neven je pravi šaptač psima! On drži i školu za dresuru pasa (i vlasnika ). Nikad neću zaboraviti kad sam išla sa jednim od svojih pasa u školicu i kad je tamo bio ogroman mješanac koji je agresivan i ne sluša ni 5%. Prvi sat, pas prvi put vidi Nevena u životu, Neven ga uzme na lajnu i pas sluša kao da je već odavno dresiran, a mi svi skupa u nesvijest upali O vlasnicima da i ne pričam

Psi ga stvarno obožavaju

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Simone prvotno napisa
    potpisujem

po ovome sto se tu prica ljudi kojih 10 sati nema doma ne bi ni djecu trebali imati? :?

pa sad, kad pogledam kakva su djeca od prezaposlenih roditelja i onih koji imaju bar nekoga .... ali .... naravno bitno je ovdje tko kaže ,a ne što se kaže

pa bolje da se elegantno odjavim , naravno nepromijenjenog mišljenja

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo pisala sam mu mail da dovedemo Rozu na konzultacije, da vidi jel se boji malih beba il joj idu na živce ili što. Naime naša razmaženica laje na svaku bebu koju vidi, smiri se tek kad joj se ta beba "posveti" tipa baci joj neku igračku il lopticu. Volila bi bit na čisto jel to ljubomora, strah il nerazumjevanje, da se znamo postavit kad se Špirek rodi. al brijem da če mu bit "dadilja" ipo kad se malo navikne

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Citiraj Simone prvotno napisa
    potpisujem

pa sad, kad pogledam kakva su djeca od prezaposlenih roditelja i onih koji imaju bar nekoga .... ali .... naravno bitno je ovdje tko kaže ,a ne što se kaže

pa bolje da se elegantno odjavim , naravno nepromijenjenog mišljenja
    Isto razmišljamo. Opet
    Nije tema o tome ali nijedna mama neće reći-Gle, ja radim od ujutro pa skoro dok mi dijete ne ode leći i dijete mi je -totalno zapostavljeno, pati i nesretno je. Jer nijedna mama toga nije svjesna ili se uvjerava da to nije tako i da je mama zamjenjiva, dok to dijete ne postane odrastao muškarac ili žena pa počne trčat za psihijatrima u želji da sazna otkud mu oni silni poremećaji, nezadovoljstvo, nisko samopouzdanje i sl. Ali
    kao što sam već rekla, nije tema.

I da, ja mislim da ljudi koji puno vremena borave van kuće nebi smjeli imati psa. To je rezervirano za one ljudi koji mogu nekako organizirati da je većinu vremena netko u kući da taj pas nebi ležao i čuvao praznu kuću. Nema smisla

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja nemam psa jer radimo i ne želim da "čuva praznu kuću".

a djecu, sebično i neodgovorno, imam.

najbolje da ih udomim kod nekoga tko ne radi.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moj šogi ima psa i obožava pse!
    radi cca 8-9h dnevno i pesek je za to vrijeme uglavnom u vrtiću (kod Nevena) i meni to skroz ok!
    bolje i njemu i peseku da je u vrtiću nego sam doma!!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ja nemam psa jer radimo i ne želim da "čuva praznu kuću".

a djecu, sebično i neodgovorno, imam.

najbolje da ih udomim kod nekoga tko ne radi.
    Ja ne kužim, vi prevodite kako vam paše ili? Ne mislim na nekakvo normalno radno vrijeme, mislim na mame koje rade čitav dan. Doslovno. Odu ujutro iz kuće i vrate se kad je djetetu vrijeme za ići spavati. Najozbiljnije, takvim ženama nebi dala nebi da rađaju. Ne znam ni zašto bi takva žena želila imati dijete ako ga nebi mogla niti odgajati, niti biti uz njega u ijednom trenutku, niti ništa. Koja bi poanta bila, produljenje loze, pomoć natalitetu..?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa čuj, ako radiš 8-16, prilično je vjerojatno da ćeš dijete vidjeti tek oko 17h. što vam i ne ostavlja previše vremena do večere i spavanja.

no, to je za ovaj topic posve nebitno. ili se možda varam?

nekako se zadnjih dana svaki drugi topic pretvori u natjecanje za najmajku, uz obavezno pljuckanje po nemajkama (=svima koje rade drugačije).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Radno vrijeme od 8-16 je sasvim normalno i u redu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

oh, baš ti hvala. samo što ja i uz takvo radno vrijeme djecu ne viđam 9 sati dnevno, a čak ne moram daleko putovati.

no, tu smo temu na izazovima roditeljstva pretresali bezbroj puta. ne vidim kakve veze ima sa čuvanjem pasa na servisnom kutku.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Radno vrijeme od 8-16 je sasvim normalno i u redu.
    Ne kužim, ne sviđa ti se ideja vrtića za pse, i ako radim ne trebam imat psa, a ovo radno vrijeme koje je skoro pola dana je OK i ako radim od 8-16 onda je ok da imam i dijete i psa? Ali je ideja vrtića i dalje glupa? Skroz nerazumno pišeš, jel misliš da onaj tko ima posao ne treba imat psa, i da je ovaj vrtič nepotreban jer ako nam je potreban onda uopče ne trebamo imat, psa, ili???? Jer, netko radije svog psa ostavi u vrtiču i sa ovakvim gore navedenim radnim vremenom, nije baš da svi rade po 12 sati dnevno.

Jučer se btw. čuli sa Nevenom, zvuči mi na telefon super, doči če do nas doma na konzultacije da vidi jel Roza pokazuje ikakve znakove problematičnosti na kojima treba raditi dok dođe Špiro. Iako brijem da če se ona skroz naviknuti na beboplač i bebovris

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koliko ja kužim Trinu i Mariju- ljudi koji rade 8 sati bi trebali imati djecu, ali ne i pse. Pse bi trebali imati ljudi koji ne rade. A kako ne rade, nemaju financijske mogućnosti imati psa. Dakle svim psima je mjesto u šinteraju. Tamo nisu nikad sami.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam jako detaljno elaborirala svoje stavove, a to što ih neki ne

razumiju ili se prave da ih ne razumiju,ili ih zlonamjerno tumače nije moj

problem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma roza ce se ponasati kako joj ti odredis

ja sam svoje pse koristila kao zivu ogradu da ne padne s kreveta i marta bi dosla po mene sekundu prije nego sto se mali probudio

ja sam sa martom bila dio nevenovog pokretanja spasilackih pasa u hr i bilo je genijalno iskustvo

zivo me zanima koliko nekome treba biti dosadno da trosi vrijeme pisuci komentare na temi koja ga se stvarno ni na koj nacin ne tice (psi koje nemaju ni ne osjecaju potrebu imati ih)

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja vjerujem da će se Roza super ponašati sa Špirom!

Gledam recimo po svojim psima...nisu znali što bi sa djecom pa su se uredno micali jer nisu bili navikli na galamu i na nagle pokrete. A kako se moja cura rodila i odrastala uz njih, tako su se oni prilagođavali postepeno jedni drugima. I sasvim im je postala normalna galama i sve što sa djecom ide. Ljudi se ne mogu načuditi njihovom prekrasnom odnosu. Šta ćeš, svi oni s vremenom postanu jedan čopor

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moram priznati da mi se Rodin forum sve manje sviđa i sve manje ga posjećujem, kao da su se skupile sve frustracije svijeta na jedniom mjestu... k'o oni autići u lunaparku kojima je poanta napravit što više sudara. Dajte se malo zapitajte jeste li pomireni sami sa sobom. :?

Neven rulz. Godinama. On nije samo 'šaptač psima', već i ljudima. Vrtić postoji već dugi niz godina i drago mi je da se Neven ponovo više aktivirao sad kad mu je klinac malo veći.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koji je zaključak ovog topica? Nevena tko zna, mora ga voljeti Kao da smo otvorili temu o Nevenu, a ne o vrtiću

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Malo OT, ali zanima me šta mislite, ako su 2 psa zajedno, da li im manje fali ljudsko društvo kad su sami?
    Kad sam nabavila prvog psa (od kad sam se osamostalila), radila sam i pas je bio doma po 9 sati sam. Mislim da joj nije previše smetalo. Sad su dvije, djeca su velika i ne ostaju dugo same. Ali ne mogu zamisliti da ih odvedem nekom nepoznatom, mislim da bi se užasno bojale.
    Kao ideja mi se vrtić čini super, ne znam kako funkcionira u praksi. Kako se pas osječa kad ga odvedeš na nepoznato mjesto kod nepoznatih ljudi. Valjda trebaju proči privikavanje, kao i djeca kada ih odvedeš u vrtić?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako bi ti se pas užasno bojao, onda imaš priličnih problema s nedostatkom socijalizacije.

Ako su dva psa zajedno sama 8 ili koliko sati dnevno, ne nedostaje im manje tvoje društvo, štoviše, često se događa da se jako vežu jedno uz drugo, pa im ti više ne predstavljaš vođu čopora; ako zadovoljiš njihove potrebe dok ste zajedno, fućka im se gdje si i što si kad te nema jer spavaju.

Inače, prilično je ne-dobra stvar ostavljati pse ZAJEDNO dok te nema. Upravo kako sam gore napomenula: vežu se jedno uz drugo, pokupe ponašanja jedno od drugog i stvore si mini čopor, pa ti se onda u šetnji često dogodi da se kopiraju (obično u nepoželjnom ponašanju) i imaš, ne single, nego double trouble.
    Čovjek treba biti psu VOĐA čopora, a ne da su si dva psa međusobno pajde bez fermanja vođe.

(To je čest slučaj posebno kod malih pasmina tipa maltezera, kad vlasnici nabave dva da ne bude jedan sam... eee, blaženi oni u svom neznanju...)

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nešto mi je palo na pamet-ali mislim da je to moguće samo u malim firmama kakva je bila moja prva nakon faksa. kad bi radili popodne ili vikendom mogli bi dovesti pse sa sobom. moj je mas to obožavao. došla bi doma s posla po njega, prošetali bi parkom (mali grad pa se i to može) i onda bi radili zajedno ili bi se on i bela natjeravali po radioni.
    u mojoj sadašnjoj firmi direktor (vlasnik) ima prekrasnu kuju i ona svako jutro bude s njim na poslu skroz rano, a subotom i duže. to najviše volim, kod dolazim na posao, prvo se mazim s reom. nagovaramo ga da ju češće ostavi za vrijeme posla, ali on tvrdi da ga poslovni suradnici ne bi ozbiljno shvatili kad bi vidjeli psa pod stolom.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo posljednje s klijentima (suradnicima) je nažalost točno. Ja sam našeg mužjaka jako često dovodila u ured i svi su ga voljeli - osim klijenata koji su ga se bojali jer je ogroman...
    Prestala sam kad sam otišla na porodiljni, a onda smo preselili u novi ured.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad smo kod vođenja pasa na posao moram vam ispričati jednu anegdotu-ne znam da li će biti smješna kao kada se prepričava uživo:
    naš frend Saša svog sharpea Pavu vodio je na posao u salon polovnih automobila i u uredu je imao svoje mjesto gdje je ležao.
    Čovjek je kupio auto i u uredu su uzimali podatke,ime,prezime...u jednom trenu Pavo se digao a Saša odrešito"mjesto!"-naravno Pavi.
    A čovjek:"GORNJE BUKOVLJE"
    Nadam se da ste skužili i da vam je bilo smješno

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nemam psa, zivim u stanu i ne bih nikada mogla zivjeti u takvim uvijetima s zivotinjom kao sto je pas. nisam toliki ljubimac pasa.
    ono sto sam htjela reci da sam nedavno cula za vrtic za pse, jer pas od poznanika ide u vrtic. prvo sam bila iznenadjena ali mislim da tom psu je to spas i da mu je bolje da ide u vrtic nego doma da se povlaci od prostorije do prostorije i kad kad mahne repom dok je neko ne izvede. jednostavno mi pas nije namjenjen za to.
    a sto se tice da li psa trebaju imati zaposleni ili ne mi je bezveze, bitno je da psa ima neko ko moze zivjeti s njim i voljeti ga.
    sad me zaintrigiralo morala bih pitati kako je tom psu u vrticu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kad smo kod vođenja pasa na posao moram se nadovezati i reći da radim za Austrijsku privatnu firmu i tamo u poslovnici je sasvim normalno da vlasnici dovedu psa na posao.Ja i još jedan kolega s posla također imamo pse i komentirali smo kako bi bilo super povesti psa na posao kako to rade naše kolege, no zaključismo da mi (svi zajedno)nismo još na tom nivou i da bi kupci doživjeli našu poslovnicu kao zološki vrt , a ne kao nešto "normalno"kako to doživljavaju naši zapadni susjedi.Još jedna stvar npr. tamo je najnormalnija stvar da ljudi po šoping centru vode psa ili ga voze u šoping kolicima, da na bezninskoj imate posude s vodom i hranom za pse, mjesto gdje ih privezati, vrtići za pse su tamo najnormalnija stvar za veće gradove....Možda se i kod nas nešto promijeni ulaskom u EU po tom pitanju :/

i samo da me se ne shvati krivo, tipa psa bi vodila na posao , a dijete ne - i nju bi vodila kad bi u sklopu poslovnice bilo organizirano igranje,učenje i čuvanje kao što to postoji kod nekih naših zapadnih susjeda, a kako bi onda ja funkcionirala na poslu to je druga pjesma

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam sa svojim psom po Europi svugdje ulazila, u šoping centre, restorane, svugdje su me puštali, a ovdje jedva da te u kafić puste!
    Zato bravo Escobaru na cvjetnom, oni je uvijek prime i daju joj vode i keksića

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zanimljivo mi je razmišljanje @ne kao nekog tko se bavi s psima o problemu stvaranja mini-čopora na štetu vođe (ali se nekako s ovim dijelom posta osobno ne bih složila: "ako zadovoljiš njihove potrebe dok ste zajedno, fućka im se gdje si i što si kad te nema jer spavaju.
    ")

Inače mi je ok ideja psećeg vrtića, osim što je mnogima van ruke i što je i meni palo na pamet da bi se pas malo previše raspustio. No ako se za njih brine čovjek kakvog ste opisale, moguće da ne bi bilo takvog problema.

A što se tiče rasprave na temu je li ok da čovjek ima psa ako radi, o čuvanju prazne kuće... (čekajte da se prestanem smijati) ...reći ću vam, u cilju razbijanja stereotipa, da viđam mnoga domaćinstva gdje je uvijek netko kod kuće a pas stalno na lancu, da ga se baš nikad ni ne prošeće, a znam i mnoge ljude koji drže pse u stanu i brinu se za njega kako znaju jer su uzeli psa da bi ga spasili s ulice.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja bi se zato odmah preselila u Europu, mene fascinira njihov odnos prema životinjama! mi smo miljama daleko od toga! ako ikada dođemo tamo!
    @n@ ovo si potpuno u pravu za 2 psa i čopor! to sam okusila u svom domu!
    Rozice, ma Roza će obožavati Špireka, ona će biti vaš vjerna dadilja!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Već tradicionalno, potpisujem pomikaki na psećim temama

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam sa svojim psom po Europi svugdje ulazila, u šoping centre, restorane, svugdje su me puštali, a ovdje jedva da te u kafić puste!
    Zato bravo Escobaru na cvjetnom, oni je uvijek prime i daju joj vode i keksića
    Najjače je meni bilo...došli mi ubijeni u pojam Balkanom, u Italiju i popili bismo kavu. Kako ne volim ostavljati psa u autu, obiđemo pola gradića da nađemo kafić sa terasom da jelte može pas. Dobra kava, sve je to ok...nego poslije kad smo obavili što trebamo idemo po pizzu da nešta pojedemo, a u restoranu fino hodaju psi dok vlasnici jedu i nitko niti se čudi, niti ih gleda

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    zanimljivo mi je razmišljanje @ne kao nekog tko se bavi s psima o problemu stvaranja mini-čopora na štetu vođe (ali se nekako s ovim dijelom posta osobno ne bih složila: "ako zadovoljiš njihove potrebe dok ste zajedno, fućka im se gdje si i što si kad te nema jer spavaju.
    ")

Inače mi je ok ideja psećeg vrtića, osim što je mnogima van ruke i što je i meni palo na pamet da bi se pas malo previše raspustio. No ako se za njih brine čovjek kakvog ste opisale, moguće da ne bi bilo takvog problema.

A što se tiče rasprave na temu je li ok da čovjek ima psa ako radi, o čuvanju prazne kuće... (čekajte da se prestanem smijati) ...reći ću vam, u cilju razbijanja stereotipa, da viđam mnoga domaćinstva gdje je uvijek netko kod kuće a pas stalno na lancu, da ga se baš nikad ni ne prošeće, a znam i mnoge ljude koji drže pse u stanu i brinu se za njega kako znaju jer su uzeli psa da bi ga spasili s ulice.
    Ti i Svimbalo ste mi očito srodna duša kad vas uvijek moram potpisati!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ninči, mi pseće se moramo držati skupa

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nego šta!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zanimljivo mi je razmišljanje @ne kao nekog tko se bavi s psima o problemu stvaranja mini-čopora na štetu vođe (ali se nekako s ovim dijelom posta osobno ne bih složila: "ako zadovoljiš njihove potrebe dok ste zajedno, fućka im se gdje si i što si kad te nema jer spavaju.")
    Možda sam se pogrešno izrazila: nije da im se 100% fućka za tebe, naravno, ali im ne nedostaješ. Spavaju. Odmaraju. Skupljaju energiju za dalje.

Jesi li ikada pokušala snimati psa 8 sati dok je sam doma?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bzara prvotno napisa
    ja bi se zato odmah preselila u Europu, mene fascinira njihov odnos prema životinjama! mi smo miljama daleko od toga! ako ikada dođemo tamo!
    @n@ ovo si potpuno u pravu za 2 psa i čopor! to sam okusila u svom domu!
    Rozice, ma Roza će obožavati Špireka, ona će biti vaš vjerna dadilja!
    samo nemoj u nizozemsku, ovdje polako ali sigurno ulece apartheid (uostalom termin je nizozemski, oni su gospodari tekvih kreacija)

jos mozes u gradski prijevoz ali aerodrom vise nemre, a ni vecina shopping centara ne dozvoljava

u ikeu ne mozes sa psom

roza ce dobit jos 10 kg kad spiro otkrije da i psi vole keksice i sve sto on jede

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    roza ce dobit jos 10 kg kad spiro otkrije da i psi vole keksice i sve sto on jede
    nek joj baci keks odma če ga obožavat! Proždrljivica, na hranu se uvijek sa svima sprijatelji!!!

I ja se pridružujem ovom vlakiču potpisnika Pomikaki!!! Potpisujem od riječi do riječi!

Ps: Idem sad opet pročitat što si napisala, ovo potpisivanje mi je automatski

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    zanimljivo mi je razmišljanje @ne kao nekog tko se bavi s psima o problemu stvaranja mini-čopora na štetu vođe (ali se nekako s ovim dijelom posta osobno ne bih složila: "ako zadovoljiš njihove potrebe dok ste zajedno, fućka im se gdje si i što si kad te nema jer spavaju.")
    Možda sam se pogrešno izrazila: nije da im se 100% fućka za tebe, naravno, ali im ne nedostaješ. Spavaju. Odmaraju. Skupljaju energiju za dalje.

Jesi li ikada pokušala snimati psa 8 sati dok je sam doma?
    naravno da nisam, nemam kameru i pas mi nije sam doma
    vjerujem da leži i spava, ali i da mu je dosadno, ipak je 8 - 10 sati zatvoren sam u stanu (to ne govorim o svom psu, nego o ovim gradskim psima), i čovjeku bi bilo dosadno a kamoli ne psu. Sad, ja to obično govorim iz perspektive nekog tko se identificira sa svakim cuckom, a ti obično iz perspektive odgajatelja pasa, pa otud većina naših neslaganja.

Evo pisala sam mu mail da dovedemo Rozu na konzultacije, da vidi jel se boji malih beba il joj idu na živce ili što. Naime naša razmaženica laje na svaku bebu koju vidi, smiri se tek kad joj se ta beba "posveti" tipa baci joj neku igračku il lopticu. Volila bi bit na čisto jel to ljubomora, strah il nerazumjevanje, da se znamo postavit kad se Špirek rodi. al brijem da če mu bit "dadilja" ipo kad se malo navikne
    Pa iz ovog što si opisala rekla bih prije da privlači pažnju što znači da će se super slagati sa Špirom

(hehe za vlakić )

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

PS i ja glasam za dovođenje psa na posao :D to bi bila najbolja opcija

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja glasam za dovođenje djece na posao!
    Ajme, ja ne vjerujem nekim napisanim postovima ovdje..
    Stvarno ne vjerujem.
    Znači ljudi koji rade 8 sati na dan (a moraju jelte raditi, od čega bi inače živjeli) ne bi trebali imati djecu??
    Uzmite u obzir da do posla treba doći i s posla se vratiti, a niti svi ljudi rade blizu kuće niti svi voze auto...

I ovo da kaj će nekome pas ako ga mora ostaviti na čuvanju mi dođe isto kao da roditeljima kažete da kaj će im dijete ako ga ostavljaju u vrtiću.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kakvo dovođenje pasa na posao?! Nadam se da se šalite. Ja bih valjda dala otkaz istog trena da kolegica u ured dovede psa.
    Da me se ne shvati krivo, nemam apsolutno ništa protiv pasa, ali ih se bojim.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •