Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Tehnološki višak uz srv

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Tehnološki višak uz srv

Radim skraćeno radno vrijeme zbog djetetovih zdravstvenih problema.
    Znam da ne mogu dobiti otkaz, ali me zanima da li me u firmi mogu prebaciti na drugo radno mjesto i da li to radno mjesto može biti niže od moje stručne spreme?

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kod mene ima slučajeva da one sa srv prebacuju s jedno radnog mjesta na drugo, istina nitko nije na srv radi djeteta, pod izlikom "ispomoći". Ali nitko nije dobio manju plaću radi toga, pogotovo ako je to radno mjesto ispod onog koje inače obavljaju, i tako im piše u rješenju u plaći.
    To je samo moje iskustvo, a nadam se da će ti se cure javiti sa pravim pravnim savjetom.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala višnja.
    Prilično mi je hitno jer teoretski postoji mogućnost da me već sutra pozovu na "razgovor".
    Bilo kakva informacija mi je vrijedna. Može i neki članak zakona.
    Jedino što sam našla je zakon o tome tko ima pravo na dopust i srv, ali tamo nigdje ne piše i koja su nam prava.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brunda, prava ti pišu u Zakonu o radu.

Prava roditelja djeteta s težim smetnjama u razvoju

Članak 73.

(1) Jedan od roditelja djeteta s težim smetnjama u razvoju (dje*teta s težim tjelesnim ili mentalnim oštećenjem ili težom psihičkom bolesti) ima pravo na dopust za njegu djeteta ili pravo raditi polovicu punoga radnog vremena do navršene sedme godine djetetova života.

(2) Nakon prestanka korištenja prava iz stavka 1. ovoga članka jedan od roditelja djeteta s težim smetnjama u razvoju ima pravo raditi polovicu punoga radnog vremena.

(3) Pravo raditi polovicu punoga radnog vremena ima jedan od roditelja punoljetnog djeteta s težim smetnjama u razvoju, ako je teže tjelesno ili mentalno oštećenje nastalo prije punoljetnosti djeteta, odnosno do završetka redovnog školovanja.

(4) Roditelj koji koristi prava iz stavka 1. do 3. ovoga članka ima pravo na naknadu plaće prema posebnim propisima.

(5) Naknada plaće iz stavka 4. ovoga članka isplaćuje se na teret sredstava socijalne skrbi.

(6) Ministar nadležan za socijalnu skrb, uz suglasnost ministra nadležnog za zdravstvo, pravilnikom će propisati uvjete i postupak za stjecanje prava iz stavka 1. i 2. ovoga članka te način obračunavanja i isplate naknade plaće.

(7) Roditelju iz stavka 1. ovoga članka koji radi polovicu rad*nog vremena, ne može se narediti rad noću ni prekovremeni rad, a niti mu se bez njegovog pristanka može promijeniti mjesto rada.

(8.) Nakon prestanka korištenja prava iz stavka 1. i 2. ovoga članka, radnik ima pravo nastaviti raditi puno radno vrijeme na poslovima na kojima je radio prije korištenja ovoga prava, a ako je prestala potreba za obavljanje tih poslova, poslodavac mu je dužan ponuditi sklapanje ugovora o radu za obavljanje drugih odgo*varajućih poslova.

i

Zabrana otkaza

Članak 77.

(1) Za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnoga dopusta, koriš*te*nja prava na rad u skraćenom radnom vremenu roditelja, odnosno posvojitelja, korištenja posvojiteljskoga dopusta i dopusta za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju te petnaest dana nakon prestanka trudnoće, odnosno prestanka korištenja tih prava, poslodavac ne može otkazati trudnici, odnosno osobi koja se koristi nekim od spomenutih prava.

(2) Otkaz je ništav ako je na dan davanja otkaza poslodavcu bilo poznato postojanje okolnosti iz stavka 1. ovoga članka ili ako radnik u roku od petnaest dana od dostave otkaza obavijesti poslodavca o postojanju okolnosti iz stavka 1. ovoga članka te o tome pridonese odgovarajuću potvrdu ovlaštenog liječnika ili drugoga ovlaštenog tijela.

(3) Okolnosti iz stavka 1. ovoga članka ne sprječavaju prestanak ugovora o radu sklopljenog na određeno vrijeme, istekom vremena na koje je sklopljen taj ugovor.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MS, puno ti hvala.
    Ne snalazim se baš sa tim zakonima pa sam očito krivo gledala.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U svakom slučaju, jako dobre vijesti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj , si postala direktor, s samo 5x većom plačom?????

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •