Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Nova trudnoća i dojenje

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Nova trudnoća i dojenje

Pozdrav svima,

Imam curu od 9. mjeseci i trudna sam 8+5. Ginekologica mi je rekla da moram obavezno prekinuti dojenje, jer da postoji veliki rizik od spontanog pobačaja. Nakon što sam pročitala tekstove na rodi, vidim da to baš i nije tako, mi se i dalje dojimo, ali moram priznati da je mali strah ipak prisutan. Svaki put kad me zaboli maternica ja se pitam da li su to kontrakcije izazvane dojenjem. Molila bih vas za malo ohrabrenja i osobnih iskustava.

Ujedno, zabrinuta sam i činjenicom da se to mlijeko sada drastično smanjuje i mijenja u kvaliteti. Moja cura je izvrsno prihvatila dohranu, jede velike količine hrane, čak mislim da bi mogla pojesti puno više od onog što joj ja pripremam. S navršenih 9. mjeseci uveli smo i treći obrok. E sada, s obzirom da znam da je prvih godinu dana života mlijeko osnova prehrane, moje pitanje je da li bi joj uz dojenje trebala ponuditi i adaptirano mlijeko, i ako da, kako to izvesti, bočicom??

Hvala vam unaprijed.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tu je nekoliko mama koje su dojile od početka druge trudnoće bez imalo straha i bez problema za bebicu.

Sigurna sam da će ti se javiti i svojim iskustvom ohrabriti da i dalje dojite.

I pretraži pdf malo niže pod nazivom Produženo dojenje, gdje imaš teme o tandemskom dojenju dvoje djece u isto vrijeme.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam dojila u trudnoci. mlijeko mi se smanjilo tek u trecem tromjesecju, do onda je bilo ok, samo su mi bradavice bile osjetljivije nego prije.

ne moras prekinuti dojenje ako ti trudnoca nije rizicna. ima nas ovdje puno cura koje smo dojile u trudnoci, evo ovdje je cijeli topik pa si procesljaj

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dojila sam cijelu trudnoću. Odmah na prvoj kontroli u trudnoći rekla ginićki za dojenje, na što mi je odgovorila nek dojim kolko me volja, i da pustim babske priče. trudnoća mi je bila posve uredna. Prije polaska u bolnicu na porod podojila sam sina oko 7 sati i rodila u 13,30.
    Dojim i dalje, tandem, stariji uživa u ponovnoj dobroj ponudi na mliječnom šanku.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam zanijela drugu beu kad je sin imao 8 mjeseci. dojila sam ga cijelu trudnoci i nakon toga tandem.
    i meni je dr. stalno govorio kako ODMAH moram prestati s dojenjem, jer je to OPASNO!!!
    no, takva kakva jesam naravno da ga nisam poslusala i nastavila po svome.
    glavni izvor informacija bio mi je web.
    tako da - sama moras odluciti sto ces i kako ces.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •