-
plakanje bez suza
šta to zapravo znači?
kapci i neposredno ispod oka su mu crveni do te mjere da izgleda kao da nije noćima i danima spavao?
naime, moj mališa je 12,5 mjeseci i krenuo je u jaslice prije tjedan dana, na adaptaciju za početak. prvi dan super, a od drugog dana sve mu je teže i teže. plače na dolasku, i ne prestaje plakati po sat vremena (roditelji mogu gledati djecu kroz prozor pa sam par puta ostala gledati dok ne bi prestao plakati). bude sav crven u licu, jeca, usta su mu u onom tužnom položaju
ali navodno, kaže teta, nema suza. iz tog razloga mislim da ga teta ne želi malo uzeti na ruke što bi ga, uvjerena sam, odmah umirilo.
u isto vrijeme je krenulo još jedno dijete koje plače sa suzama i njega svako malo teta podigne u naručje i mali već četvrti i peti dan više ne plače. vjerojatno se na taj način zbližio s tetom i prihvatio je, a moj mali kad dolazimo i vidi tetu počne urlat iz petnih žila.
kad sam pitala tetu da ga malo uzme u naručje kad plače, ona je rekla da ona ne može non stop njih dvojicu paziti, da mora malo biti i oko druge djece.
i sad sam ja ljubomorna na tu drugu djecu , a posebno na tog novog malog, što njega uzme, a moga ne. krivo sam se možda izrazila, ne radi se otočno o ljubomori, ali žao mi je svoga djeteta zato što znam da mu to treba više od svega, taj zagljaj i toplina, da osjeti sigurnost, na kraju krajeva da mu teta da neki topao feedback, na se može lakše adaptirati i na nju i na novu sredinu.
danas je subota, nema jaslica, a moj mali plače (rekla bih kao kišna godina, ali stvarno nema ni jedne suze, samo balci cure neprekidno) i nervozan je do bola.. (spava trenutno)
kakav je to plač bez suza?
-
sad si nešto razmišljam, možda bi tema trebala biti prebačena na potforum o zdravlju djece? moderatori?
-
Kod mene se to zove deranje i ja takav plač obavezno ignoriram. Kod vas je to malo kompliciranije jer je povezano s vrtićem. Nije mi jasna ta vaša teta jer je na njoj da smiri dijete, da ga zaigra, a ne bi joj kruna s glave pala da ga malo uzme. Istina je da ne mogu non-stop nosati istu djecu, ali mogla bi ga malo utješiti (ja to iz osobnog iskustva, naše su tete krasne). Probaj još malo popričati s obje tete.
-
Deranje?! Ako je to zaista tako onda je moje dijete iskreno plakalo svega nekoliko puta. Znači dobro me mama upozoravala da ga trebam ignorirati
. Što se tiče situacije s vrtićem još bi jednom razgovarala s tetom. I meni bi bilo teško gledati kako se moje dijete "dere", a da ga nitko ne ferma 5%. Bez obzira na suze, jer ne radi se tu o hiru ko kod kuće kad kao plače zbog neke stvari koju ne može dobiti. Sretno!
-
Moj je bebač 19 mjeseci i isto je krenuo na privikavanje u jaslice. Kad ja odlazim jako plače i plakao je kad sam ga ostavljala prvi tjedan samo po pola sata cijelo vrijeme dok ne bi došla. Onda sam ga počela ostavljati po 2 sata i smiri se, teta se zaigra s njim, skrene mu pažnju na nešto, bavi se s njim i tri dana sam ga našla veselog, čak je jedan dan i ručak pojeo s grupom. Veseo je kad dođem po njega i sve je ok. Jedino nas bolesti zezaju pa se ne stigne skroz priviknuti nego onda opet ispočetka.
Svakako razgovaraj s tetom, nije važno jel on plače bez suza ili sa suzama, dijete je žalosno, ima pravo žalovati jer mu je to sve novo, šokantno za njega tako malog i ona je tu da mu na svaki način pomogne.
Sretno!
-
-
Ne mora značiti da je plač bez suza samo inat ili sl,. Vito tako plače u izuzetno stresnim situacijama. Npr. kada je morao ostati u bolnici, odnosno kada sam došla po njega ujutro. Samo je imao facu kao da plače, ali nije bilo ni glasa ni suza.
Sa tom tetom bi imala jedan ozbiljan razgovor, a po potrebi i više njih.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma