Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: plakanje bez suza

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno plakanje bez suza

šta to zapravo znači?
    kapci i neposredno ispod oka su mu crveni do te mjere da izgleda kao da nije noćima i danima spavao?
    naime, moj mališa je 12,5 mjeseci i krenuo je u jaslice prije tjedan dana, na adaptaciju za početak. prvi dan super, a od drugog dana sve mu je teže i teže. plače na dolasku, i ne prestaje plakati po sat vremena (roditelji mogu gledati djecu kroz prozor pa sam par puta ostala gledati dok ne bi prestao plakati). bude sav crven u licu, jeca, usta su mu u onom tužnom položaju ali navodno, kaže teta, nema suza. iz tog razloga mislim da ga teta ne želi malo uzeti na ruke što bi ga, uvjerena sam, odmah umirilo.
    u isto vrijeme je krenulo još jedno dijete koje plače sa suzama i njega svako malo teta podigne u naručje i mali već četvrti i peti dan više ne plače. vjerojatno se na taj način zbližio s tetom i prihvatio je, a moj mali kad dolazimo i vidi tetu počne urlat iz petnih žila.
    kad sam pitala tetu da ga malo uzme u naručje kad plače, ona je rekla da ona ne može non stop njih dvojicu paziti, da mora malo biti i oko druge djece.
    i sad sam ja ljubomorna na tu drugu djecu , a posebno na tog novog malog, što njega uzme, a moga ne. krivo sam se možda izrazila, ne radi se otočno o ljubomori, ali žao mi je svoga djeteta zato što znam da mu to treba više od svega, taj zagljaj i toplina, da osjeti sigurnost, na kraju krajeva da mu teta da neki topao feedback, na se može lakše adaptirati i na nju i na novu sredinu.
    danas je subota, nema jaslica, a moj mali plače (rekla bih kao kišna godina, ali stvarno nema ni jedne suze, samo balci cure neprekidno) i nervozan je do bola.. (spava trenutno)
    kakav je to plač bez suza?

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sad si nešto razmišljam, možda bi tema trebala biti prebačena na potforum o zdravlju djece? moderatori?

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod mene se to zove deranje i ja takav plač obavezno ignoriram. Kod vas je to malo kompliciranije jer je povezano s vrtićem. Nije mi jasna ta vaša teta jer je na njoj da smiri dijete, da ga zaigra, a ne bi joj kruna s glave pala da ga malo uzme. Istina je da ne mogu non-stop nosati istu djecu, ali mogla bi ga malo utješiti (ja to iz osobnog iskustva, naše su tete krasne). Probaj još malo popričati s obje tete.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Deranje?! Ako je to zaista tako onda je moje dijete iskreno plakalo svega nekoliko puta. Znači dobro me mama upozoravala da ga trebam ignorirati . Što se tiče situacije s vrtićem još bi jednom razgovarala s tetom. I meni bi bilo teško gledati kako se moje dijete "dere", a da ga nitko ne ferma 5%. Bez obzira na suze, jer ne radi se tu o hiru ko kod kuće kad kao plače zbog neke stvari koju ne može dobiti. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je bebač 19 mjeseci i isto je krenuo na privikavanje u jaslice. Kad ja odlazim jako plače i plakao je kad sam ga ostavljala prvi tjedan samo po pola sata cijelo vrijeme dok ne bi došla. Onda sam ga počela ostavljati po 2 sata i smiri se, teta se zaigra s njim, skrene mu pažnju na nešto, bavi se s njim i tri dana sam ga našla veselog, čak je jedan dan i ručak pojeo s grupom. Veseo je kad dođem po njega i sve je ok. Jedino nas bolesti zezaju pa se ne stigne skroz priviknuti nego onda opet ispočetka.
    Svakako razgovaraj s tetom, nije važno jel on plače bez suza ili sa suzama, dijete je žalosno, ima pravo žalovati jer mu je to sve novo, šokantno za njega tako malog i ona je tu da mu na svaki način pomogne.
    Sretno!

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala na savjetima!
    nažalost, ja sam počela raditi i MM ga sad vodi u jaslice, a on nije tako osjetljiv na plač kao ja. kaže da mišić plače jednu minutu i onda prestane, ha , valjda se ipak malo privikao na novo okruženje...jedan dan sam samo išla i ja s njima i bila je tamo druga teta koja ga je odmah uzela u naručje, pa mi je malo i laknulo (nek je bar jedna teta dobra )
    znala sam ja odmah da će taj plač prije ili kasnije prestati, ali, naravno da bi htijela da taj period bude što bezbolniji i bez stresa za mog bebača

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne mora značiti da je plač bez suza samo inat ili sl,. Vito tako plače u izuzetno stresnim situacijama. Npr. kada je morao ostati u bolnici, odnosno kada sam došla po njega ujutro. Samo je imao facu kao da plače, ali nije bilo ni glasa ni suza.
    Sa tom tetom bi imala jedan ozbiljan razgovor, a po potrebi i više njih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •